boek je vakantie bij de ANWB

Valentijn staat voor de deur. Wil je geen flater slaan met je cadeau? Let dan goed op, want dit zijn de top 10 slechtste Valentijnscadeautjes. Geef je lief deze dus niet als je hem of haar ook nog na Valentijnsdag wil zien.

 

Inhoud

Waarom geven we elkaar cadeautjes op de dag van de liefde?

Voordat we naar de slechtste Valentijnscadeautjes kijken eerst nog dit: waarom geven we elkaar eigenlijk cadeautjes op de dag van de liefde? De achtergrond van deze dag van de liefde is onduidelijk: er zijn verschillende legendes die verhalen van Valentius die een opofferende liefde had voor een cipiers dochter.

Wikipedia schrijft het volgende over Valentijnsdag:

‘In de 18e eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is ingesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest, te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. In 496 verbood paus Gelasius dit heidense feest. Er is echter geen verband tussen de afschaffing van de Lupercalia en het ontstaan van de Valentijnsdag.’

 

Top 10 slechtste Valentijnscadeautjes

De dag zoals we die nu vieren is eigenlijk gewoon een commercieel ingestelde dag. Was deze dag oorspronkelijk bedoelt om je liefde anoniem te betuigen, tegenwoordig is dat niet meer het geval en geven geliefden elkaar extra aandacht al dan niet aangevuld met een mooi cadeautje. Het vinden van een passend cadeau kan nog een uitdaging zijn, daarom vind je hier originele Valentijn cadeautips voor hem. Wil jij geen flater slaan met je cadeau met de kans dat je partner je de rest van de dag niet meer aankijkt? Kies dan in elk geval niet één van onderstaande cadeautjes.

 

1. Huishoudelijk apparaat

Eigenlijk moet je dit nooit cadeau geven, tenzij een vrouw hier specifiek om vraagt. Je zegt hier namelijk mee: alsjeblieft ga maar het huishouden doen. Er zullen echt maar weinig vrouwen zijn die dit op prijs stellen.

 

2. Kledingstuk of schoenen

Kleding is zo ontzettend persoonlijk en voor vooral de meeste vrouwen geldt dat ze zelf willen shoppen. Wil je voor je lover een leuke jeans, schoenen, rok of lingerie kopen? Zorg er dan wel voor dat je zeker weet dat het op de ander zijn of haar verlanglijst staat, anders sla je de plank mis.

 

3. Cadeaubon

Niets is zo onpersoonlijk als het geven van een cadeaubon. Je geeft hiermee aan dat je liever iets dan niets geeft, maar dat je eigenlijk geen moeite doet om iets te zoeken wat bij je partner past. Zomaar een cadeaubon geven is daarom ook not done.

 

4. Kaarsen

Alhoewel de meeste vrouwen dol zijn op kaarsen is het niet de bedoeling dat je met een pakje kaarsen aankomt op Valentijnsdag. Uitzondering zijn de dure merken kaarsen of speciale geurkaarsen. Maar echt alleen een pakje kaarsen zijn een no go als het gaat om een cadeau voor de dag van de liefde.

 

5. Iets dat je eigenlijk zelf graag wil hebben of kunt gebruiken

Deze is eigenlijk ook echt heel erg: geef je partner geen cadeau dat je zelf zou willen of gaat gebruiken. Dus geen nieuwe velgen voor de auto kopen (ja, dat is echt gebeurd) of een game console om samen te spelen (terwijl je weet dat je partner niet van gamen houdt).

 

6. Mega XXL knuffelbeer

Ze zien er ontzettend schattig uit, kosten een vermogen en nemen ruimte in die de meeste mensen helemaal niet hebben. Een grote knuffelbeer formaat XXL is dus geen goed idee als je indruk wil maken op je Valentijn.

 

7. Uitmaken met Valentijn

Uitmaken is nooit fijn, maar om dit te doen op Valentijnsdag is extra erg. Verzacht het leed een beetje en maak het eerder uit en niet uitgerekend op de dag waarop de liefde (geen gebroken harten) gevierd wordt.

 

8. Iets waar de ander een hekel aan heeft

Zorg ervoor dat je cadeau perfect past bij je partner. Twijfel je of hij of zij van die ene geur houdt? Koop het niet? Weet je niet wat haar lievelingsbloemen zijn? Koop dan iets anders. Geen idee of je lover meer van een gewone onderbroek of boxershorts houdt? Koop liever een ander cadeau. Dat geldt ook voor uit eten nemen, een leuk dagje uit, nachtje weg enz.

 

9. Jezelf aanprijzen

Kom op Valentijn niet aan met een gepersonaliseerd cadeau met daarop een foto van jou en een tekst die onderstreept waarom jij een goede keuze bent. Dat is leuk om cadeau te geven als grap, maar niet geschikt als serieus liefdescadeau. Overigens valt hier ook onder: jezelf in een string hijsen als man en daarmee de vrouw verrassen als cadeau.

 

10. Een beledigend cadeau

Klinkt zo simpel en voor de hand liggend, maar een boek over afvallen, een kaart met daarop: ik hou van je ondanks je buikje of trainingsspullen om de ander als hint te geven dat hij of zij fitter moet worden zijn echt geen goede cadeaus.

 

 

Wat is het slechtste Valentijnscadeau dat jij ooit kreeg? Zet het hieronder, zodat anderen ervan kunnen leren.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelHeroes Made in Asia + winactie
Volgend artikelModetrends lente en zomer 2024
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in