boek je vakantie bij de ANWB

Langer in je eigen huis blijven wonen is voor veel mensen een belangrijk doel. Het geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid en is daarnaast ook financieel veel voordeliger. Lees snel verder en ontdek 3 tips om langer in je eigen huis te blijven wonen. Ontdek hoe het aanschaffen van een traplift, het maken van aanpassingen aan het huis en het gebruik van hulpmiddelen je kunnen helpen om langer in je eigen huis te blijven wonen.

 

Inhoud

1. Aanschaffen van een traplift

Een traplift kun je gebruiken om op een gemakkelijke en veilige manier naar boven en naar beneden te gaan als je moeite hebt met het beklimmen van een trap. Er zijn verschillende soorten trapliften beschikbaar, afhankelijk van het type trap en het budget. De traplift prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type lift, de lengte en de moeilijkheidsgraad van de trap en natuurlijk eventuele extra opties die je wilt.

Er zijn verschillende voordelen bij het kopen van een traplift. Zo kun je dus langer in je eigen huis blijven wonen als je moeite hebt met het beklimmen van de trap, wat kan leiden tot meer zelfstandigheid. Bovendien dragen sommige verzekeringen en/of de overheid bij aan de kosten van een traplift als je in aanmerking komt voor hulpmiddelen (check de WMO). Het is dus zeker de moeite waard om na te gaan of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning bij het aanschaffen van een traplift.

 

2. Aanpassingen aan het huis

Er zijn verschillende aanpassingen die je kunt doen aan je huis om het makkelijker te maken om langer thuis te blijven wonen. Enkele voorbeelden van aanpassingen die je kunt doen aan zijn:

  • Het vervangen van knopjes door handgrepen: dit maakt het gemakkelijker om deuren en kasten te openen als je moeite hebt met het vasthouden van kleine knopjes;
  • Installeren van een oprit naar de voordeur: hierdoor wordt het eenvoudiger om naar de voordeur te komen als je moeite hebt met lopen of als je een rolstoel gebruikt;
  • Vervangen van een bad door een douche: dit vergemakkelijkt het douchen als je moeite hebt met het in- en uitstappen van een bad.

 

3. Gebruik maken van hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen om langer in je eigen huis te blijven wonen. Denk aan hulpmiddelen die kunnen je helpen om gemakkelijker te lopen, te zitten, op te staan of bepaalde activiteiten te doen. Een mooi bijvoorbeeld hiervan is een rollator in huis.

Een rollator geeft je extra steun en stabiliteit en maakt het gemakkelijker om van de ene kamer naar de andere kamer in de woning te komen. Maar er zijn nog meer hulpmiddelen beschikbaar die je kunt gebruiken om langer thuis te blijven wonen. Wat dacht je van een tillift als je thuishulp krijgt of bijvoorbeeld middelen die je alledaagse leven vergemakkelijken.

Leestip: Tips om in je eigen woning te blijven als je slecht ter been bent

 

Voordat je overgaat tot de aanschaf is het belangrijk om goed na te denken over wat voor jou het belangrijkste is en wat het beste bij je behoeften past. Dan kun je hulpmiddelen aanschaffen waarmee je langer in je eigen huis kunt wonen.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in