boek je vakantie bij de ANWB

Langer in je eigen huis blijven wonen is voor veel mensen een belangrijk doel. Het geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid en kan daarbij ook financiële voordelen hebben. In dit artikel geven we 3 tips om langer in je eigen huis te blijven wonen. We bespreken hoe het aanschaffen van een traplift, het maken van aanpassingen aan het huis en het gebruik van hulpmiddelen je kunnen helpen om langer in je eigen huis te blijven wonen.

 

Inhoud

1. Aanschaffen van een traplift

Een traplift kun je gebruiken om op een gemakkelijke en veilige manier naar boven en naar beneden te gaan als je moeite hebt met het beklimmen van een trap. Er zijn verschillende soorten trapliften beschikbaar, afhankelijk van het type trap en het budget. De traplift prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type lift, de lengte en de moeilijkheidsgraad van de trap en natuurlijk eventuele extra opties die je wilt.

Er zijn verschillende voordelen bij het kopen van een traplift. Zo kun je dus langer in je eigen huis blijven wonen als je moeite hebt met het beklimmen van de trap, wat kan leiden tot meer zelfstandigheid. Bovendien kunnen sommige verzekeringen en/of de overheid bijdragen aan de kosten van een traplift als je in aanmerking komt voor hulpmiddelen. Het is dus zeker de moeite waard om na te gaan of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning bij het aanschaffen van een traplift.

 

2. Aanpassingen aan het huis

Er zijn verschillende aanpassingen die je kunt doen aan je huis om het makkelijker te maken om langer thuis te blijven wonen. Enkele voorbeelden van aanpassingen die je kunt doen aan zijn:

  • Het vervangen van knopjes door handgrepen: dit kan het gemakkelijker maken om deuren en kasten te openen als je moeite hebt met het vasthouden van kleine knopjes;
  • Het installeren van een oprit naar de voordeur: dit kan het eenvoudiger maken om naar de voordeur te komen als je moeite hebt met lopen of als je een rolstoel gebruikt;
  • Het vervangen van een bad door een douche: dit kan het weer gemakkelijker maken om te douchen als je moeite hebt met het in- en uitstappen van een bad.

 

3. Gebruik maken van hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen om langer in je eigen huis te blijven wonen. Deze hulpmiddelen kunnen je helpen om gemakkelijker te lopen, te zitten, op te staan of bepaalde activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan een rollator in huis. Deze geeft je extra steun en stabiliteit en kan het gemakkelijker maken om van de ene kamer naar de andere kamer in de woning te komen. Er zijn nog meer hulpmiddelen beschikbaar die je kunt gebruiken om langer in je eigen huis te blijven wonen. Het is belangrijk om goed na te denken over wat voor jou het belangrijkste is en wat het beste bij je behoeften past.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelTips om je binnendeuren bij je interieur aan te laten sluiten
Volgend artikelWaarom een hor essentieel is voor ieder huis
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in