boek je vakantie bij de ANWB

Deuren heb je in talloze kleuren en designs. Voor het beste resultaat is het belangrijk om niet alleen de inrichting en gekozen kleuren op elkaar aan te laten sluiten. Dat geldt net zo goed voor de binnendeuren. Ontdek nu tips om je binnendeuren bij je interieur aan te laten sluiten.

 

Inhoud

Interieur naar jouw smaak en wens

Het inrichten van een woning is een kwestie van eigen smaak vertalen naar iets tastbaars. Natuurlijk kun je dit combineren met heersende trends zoals bijvoorbeeld de woonkamer kleuren trends 2024. Maar er komt veel meer bij kijken dan alleen kiezen van de juiste kleur aan de muur. Bijvoorbeeld de stijl meubels die je in de kamer wil hebben (denk aan klassiek, modern, tijdloos). En dan is het ook nog de kunst op alles op elkaar af te stemmen, tenzij je voor een eclectische stijl gaat, waarbij alles door elkaar heen gebruikt mag worden.

 

Tips om je binnendeuren bij je interieur aan te laten sluiten

Heb je eenmaal een beeld hoe je de kamer in wil richten en welke kleuren je wil gebruiken, dan is het noodzakelijk om te kijken naar de rest van het interieur. Er zijn namelijk zaken die eventueel ook aangepast moeten/kunnen worden om er één mooi geheel van te maken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de binnendeuren. Om een Homingxl binnendeur af te stemmen op de inrichting kun je letten op de volgende aspecten:

  1. Kies de juiste kleur: bepaal de dominante kleuren in je interieur en kies binnendeuren die hierbij aansluiten. Bijvoorbeeld wit of houtkleur voor een landelijk interieur en zwart of grijs voor een modern interieur. Dat betekend niet dat je per se een nieuwe deur moet kopen. Net als dat je je huis zelf kunt schilderen kun je ook je bestaande deur zelf schilderen. Zorg er wel voor dat je hoogwaardige verf gebruikt en neem de tijd om het schilderproces goed te doorlopen (schuren, ontvetten, eventueel grondverf en dan schilderen).
  2. Gebruik dezelfde stijl: zorg ervoor dat je binnendeuren dezelfde stijl hebben als je meubels en accessoires. Dit geeft eenheid en een geslaagde stijlvolle look. Bij een landelijke look passen zwarte met glazen deuren net iets minder mooi, dan een (bewerkte) houten deur. Voor inspiratie kun je de interieurtrends in 2023 bekijken.
  3. Voeg accenten toe: dit geldt vooral als de deur eigenlijk bijna matcht met de rest van je inrichting, maar door een kleine verandering helemaal perfect zou zijn. In dat geval verander je bijvoorbeeld de deurknop of deurkruk om zo de perfecte match met de rest van je interieur te creëren.
  4. Pas op met afwerkingen: afwerkingen zoals lak of beits kunnen de deuren een andere kleur geven dan de originele houtkleur, dus zorg ervoor dat je de juiste afwerking kiest om aan te sluiten bij je interieur.
  5. Gebruik raamdecoratie: heb je een deur met ramen, maar is dat het net niet? Soms is het genoeg om dan raamdecoratie toe te voegen aan je deuren. Denk daarbij aan gordijnen. Eventueel kun je ook met glasverf aan de slag gaan om zo de illusie van lood-in-glas ramen te wekken.
  6. Gebruik dezelfde materialen: kies binnendeuren die gemaakt zijn van dezelfde materialen als je meubels en accessoires. Dit geeft eenheid en een geslaagde stijlvolle look. Of doe juist het tegenovergestelde als je je binnendeur tot een eyecatcher op zichzelf wil maken.
  7. Verlichting speelt een cruciale rol als het aankomt op het inrichten van een kamer. Met lampen kun je de binnendeur minder of juist meer op laten vallen, net wat bij jou en je interieur past.

 

Extra tip

Hou rekening met de rest van de bewoners van het huis. Natuurlijk is het leuk als de binnendeur bij je interieur past, maar met (kleine) kinderen is een glazen deur misschien minder wenselijk, tenzij je de hele tijd bezig wil zijn met het verwijderen van vingerafdrukken. Ook met huisdieren is een glazen deur misschien een minder geslaagde keuze dan een robuuste deur van plaat- of houtmateriaal.

Geen budget om je kamer een make-over te geven? Geen nood, want ook met weinig budget kun je je interieur opfrissen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in