boek je vakantie bij de ANWB

Ik ben op zoek gegaan naar 4 leuke gezelschapsspelletjes voor het hele gezin. Daarbij kwam ik allerlei nieuwe en inmiddels ook populaire spelletjes tegen die ik graag met jullie wil delen. Geschikt voor jong en oud, een garantie voor heel veel pret en vermaak.

 

Inhoud

De speelgoedrages 2020

Mocht je het gemist hebben, dit zijn de speelgoedtrends 2020.  Niet zo gek dat hier onder andere puzzelen en spelletjes spelen tussen staan. Door alle maatregelen zitten we meer dan ooit thuis. Dus is het tijd om op zoek te gaan naar andere manieren om het gezin te vermaken. Vooral kinderen kunnen zich snel vervelen als je om wat voor reden dan ook thuis moet blijven. Gelukkig zijn er tal van leuke spelletjes die je samen met je gezin kunt spelen. Ideaal om de lange avonden met veel gezelligheid door te brengen. Tip: koop een paar spelletjes voor de feestdagen en geef deze aan je kinderen cadeau.

 

Dol op spelletjes spelen

Hier in huis hebben we spelletjes ook soort van herontdekt. Momenteel zijn daarbij Yahtzee en Rummikub favoriet. Maar ik sta ook altijd open voor het ontdekken van nieuwe spelletjes. Toen ik een mysterybox thuisgestuurd kreeg met allerlei spelletjes voor het hele gezin was ik ook direct enthousiast. Benieuwd naar de inhoud van deze box? Bekijk dan de unboxing ervan in de video hieronder:

 

4 Leuke gezelschapsspelletjes voor het hele gezin

Je kunt natuurlijk kiezen voor klassieke spelletjes zoals Mens Erger Je Niet, Yahtzee of bijvoorbeeld dammen of schaken. Ook bordspellen zoals memory voor de wat kleinere kinderen en Monopoly (voor jong en oud) blijven het goed doen. Of je kiest voor nieuwe spelletjes om samen te ontdekken wat jullie leuk vinden.

Elk jaar worden talloze nieuwe spelletjes op de markt gebracht. Dat zie je ook terug bij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Vorig jaar waren bijvoorbeeld het kaartspel Exploding Kittens en Wingspan genomineerd voor deze verkiezingen. Heel veel bedrijven doen hun best om op te vallen met spelletjes die uitdagend zijn, grappig of zelfs leerzaam. Voor welk spelletje je kiest hangt helemaal af van je eigen wensen, de leeftijd van de kinderen en je eigen voorkeur. Voor kleine kinderen raad ik persoonlijk coöperatieve spelletjes aan. Voor oudere kinderen is het vooral belangrijk om te zorgen dat ze zich niet vervelen en een spel het liefst of spannend of heel hilarisch is.

 

1. Ticket to ride

Van het spel Ticket to ride zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar, ook voor jonge kinderen. Het spel is dit jaar bijzonder populair, niet in de laatste plaats omdat het spel oneindig veel uitbreidingsmogelijkheden heeft. Wij hebben het spel Ticket to ride Amsterdam.

Een spel dat je terugbrengt naar het Amsterdam van de 17e eeuw. Je wordt handelaar en moet zo snel als mogelijk de meest lucratieve handelsroutes zien te claimen. Het spel duurt maximaal 15 minuten wat het aantrekkelijk maakt voor het hele gezin. Ideaal als je kind zich niet al te lang kan concentreren.

Speciaal voor kinderen heb je Ticket to ride mijn eerste reis.

 

2. Escaperoomspel Unlock

De meeste tieners vinden het spelen van een escaperoomspel hartstikke leuk. Niet zo gek natuurlijk, het is ook hartstikke spannend om te zien of je voor de tijd afgelopen is de oplossing hebt gevonden. Er zijn diverse varianten op de markt gebracht, ook weer helemaal aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Wij hebben het spel Unlock ontsnappingsavontuur. Het is altijd spannend om te zien of het lukt om binnen 60 minuten uit een ruimte te ontsnappen. Bij het spel hoort een gratis app om het nog spannender en leuker voor tieners te maken.

 

3. Kaartspel Dobble

Een leuk spel geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar is het spel Dobble. Dit spelletje is ook met een groter gezin (er kunnen tot 8 spelers deelnemen) geschikt. De maximale speeltijd is 15 minuten.  Perfect voor de jongere deelnemers. Voor het spel is een combinatie van behendigheid (snelheid) en concentreren onmisbaar. Alle spelers spelen tegelijkertijd, waardoor het spel snel afgelopen is. Perfect als je een spelletjesmiddag gepland hebt en meer dan één spelletje wilt spelen. Je zit dus niet net als bij Monopoly uren aan tafel 😊

 

4. Geef een hint

Ben je dol op spelletjes waarbij hilariteit op nummer 1 staat? Dan kan ik je het spel Geef een Hint aanraden. Dit spel speel je met minimaal 4 spelers, waarbij je in teams samen moet spelen. Je moet door middel van tekenen, uitbeelden, praten of neuriën een begrip raden. Natuurlijk zit er een addertje onder het gras: je hebt namelijk niet alleen maar 90 seconden de tijd, je hebt bovendien verboden begrippen.

Dit spel is een absolute aanrader voor de wat oudere tieners. Ook leuk om als ouders tegen de kinderen te spelen (worden ze op een leuke manier gedwongen om samen te werken). Je zou zelfs kunnen overwegen om dit spel op afstand met elkaar of beter gezegd tegen elkaar te spelen. Samen en toch voldoende afstand. Cadeautip voor Kerst!

Geniet van gezellige feestdagen met spelletjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer spelletjes te vinden. Ik heb al een keer een top 10 gezelschapsspelletjes gemaakt met daarin nog veel meer leuke (klassieke) bordspellen. Het belangrijkste van spelen is niet alleen het winnen, maar vooral de gezelligheid. Zet wat lekkers op tafel, leg de telefoons opzij en richt je helemaal op het spel samen met je kinderen. Misschien nog een lekker muziekje op de achtergrond en je komt de feestdagen met veel gezelligheid door.

 

Wat is jouw favoriete bordspel voor het hele gezin?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in