boek je vakantie bij de ANWB

Zonnebrandcrème, zoutwater en de zon zorgen ervoor dat je badkleding veel te verduren heeft. Wil jij zo lang mogelijk blijven genieten van je zwemkleding? Volg dan deze 4 tips om je bikini en badpak langer mooi te houden.

 

Inhoud

De zoektocht naar de perfecte zwemkleding

Waarschijnlijk ken je het wel: je bent een hele lange tijd op zoek naar de perfecte bikini of badpak. Je droom badpak of bikini moet immers voldoen aan allerlei wensen. Misschien hou je ook nog eens rekening met de heersende trends. Een zoektocht die vele uren kan duren dus. Is het je eindelijk gelukt om de leukste bikini of badpak te vinden? Dan wil je deze natuurlijk zo lang als mogelijk mooi houden. Maar hoe doe je dat nou?

 

4 Tip is om je zwemkleding langer mooi te houden

Om optimaal te genieten van je zwemkleding moet je ervoor zorgen dat de kleuren perfect blijven en de elasticiteit niet afneemt. Onderstaande tips helpen om je bikini of badpak in optimale staat te houden.

 

1. Zwemkleding op de juiste manier laten drogen

Ben je ook zo iemand die direct na het zwemmen de bikini of badpak in de felle zon legt om zo snel als mogelijk te drogen? Het idee erachter is logisch, want op die manier droogt je badkleding heel snel. Maar, op de lange termijn zal het je zwemkleding meer kwaad doen dan goed. Door de sterke UV straling verbleken de kleuren veel sneller. Wil je dus langer genieten van die mooie bikini? Zorg dan dat je deze in de schaduw legt om te drogen. Kost wat meer tijd, maar op den duur is het beter voor je zwemkleding.

 

2. Gebruik van zonnebrandcrème en zwemkleding

Grote kans dat jij de volgende fout ook maakt: je komt aan op het strand en het eerste wat je doet is je insmeren met zonnebrandcrème. Dat doe je natuurlijk pas nadat je bikini of badpak aan hebt gedaan. Helaas is dat een veelgemaakte fout. Wist je namelijk dat zonnebrandcrème hele lelijke vlekken kan achterlaten op je zwemkleding? Wil je dus voorkomen dat je bikini of badpak straks vol met lelijke vlekken is? Smeer jezelf  dan een half uurtje voordat je je badkleding aan doet in met zonnebrandcrème.

Leestip: Dit zijn de mooiste stranden van Nederland

 

3. Wassen van zwemkleding

Of je nu naar het zwembad of strand bent geweest: na elke zwemsessie moet je je badpak of bikini wassen. Dat is belangrijk omdat zout water of chloor de stof waarvan je zwemkleding gemaakt is beschadigd. Belangrijk bij het wassen van je zwemkleding is dat het waswater niet te heet is. Gebruik je te heet water dan kan dat slecht zijn voor de elasticiteit van je bikini of badpak. En het laatste wat je wil is een bikini of badpak waar de rek uit is.

Dus: wil jij je bikini in perfecte staat houden? Was deze dan met de hand met lauwwarm water en een beetje wasmiddel. Eventueel kun je ook het fijnwasprogramma van de wasmachine gebruiken. Overigens is wasverzachter uit den boze! En niet vergeten: laat de bikini op een mooie plek in de schaduw drogen.

4. Opbergen van je zwemkleding

Wil je bikini of badpak echt mooi houden? Dan moet je natuurlijk niet alleen in de zomer op een aantal zaken letten. Ook als je de bikini of badpak opbergt in de winter moet dat op de juiste manier gebeuren. Vaak genoeg worden bikini ’s of badpakken ergens in een hoekje van de onderste la gegooid. Daar blijft de zwemkleding liggen tot je deze weer nodig hebt. Helaas is dat net zo fout als dat het klinkt. Doordat je zwemkleding verkreukeld in een hoekje van een la ligt gaat de elasticiteit verloren. Dus, zorg dat je je bikini of badpak netjes opgevouwen in de la legt, zodat je deze volgend jaar weer kunt dragen.

 

Gebruik je bovenstaande tips, dan is de kans groot dat je badpak of bikini jarenlang meegaat. En wie wil dat nou niet? Vooral als je je droom bikini na zo lang zoeken eindelijk hebt gevonden?

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in