boek je vakantie bij de ANWB

Fit worden: we willen het allemaal. Helemaal leuk om er goed uit te zien op het strand, natuurlijk, maar fit zijn betekent meer dan alleen die strakke buik of billen. Bewegen en sporten draagt bij aan je mentale gezondheid, helpt je met je weerstand (helemaal fijn nu de herfst weer is begonnen), en kan je op termijn helpen kwaaltjes te weren. Toch gooien zovelen op termijn de handdoek in de ring als het aankomt op hun sportjourney. Motivatie kakt in, en als het vies weer is hebben veel mensen al helemaal geen trek meer om van die bank af te komen. Dit is hoe jij sporten leuk houdt!

Inhoud

Sport niet voor de toekomst

Hoe vaak hoor jij mensen wel niet praten over sport als een moetje? Als iets wat moet gebeuren om in de zomer weer in die bikini of in die zwembroek te kunnen? Te veel mensen sporten voor hun toekomst, en dat is eeuwig zonde. Sporten moet namelijk vooral nú leuk zijn! Wanneer je jezelf in de sportschool afbeult om te voldoen aan een ideaalbeeld is het niet gek dat je er geen plezier in ervaart. Zorg ervoor dat je een sport doet die je nu leuk vindt.

Variatie

Je sportschool Tilburg heeft een groot aanbod faciliteiten en diensten, en toch sta je 5 keer in de week een uur op de loopband. Saai! Daag jezelf uit om nieuwe dingen te proberen, en geef het daarna ook even tijd. Misschien vind je een groepsles in het begin een beetje onwennig, maar vind je het na een tijdje wel super leuk en gezellig. Zwemmen zie je misschien niet als iets wat bij jou past, maar het kan zijn dat als je het een paar weken probeert, het je niets tegen valt. Variatie in beweging houdt het spannend. Hou dus niet te veel vast aan rituelen. Zo train je ook telkens weer andere spieren.

Luister naar jezelf

Heb je vandaag wel écht zin om intensief te sporten? Misschien voelt het lekkerder om even een blokje om te gaan. Zo ben je toch in beweging, maar voelt het misschien minder als een verplichting. Het laatste wat je wilt, is dat sporten gaat voelen als een verplichting.

Neem in de gym bovendien soms even de tijd om te stoppen en te luisteren naar je lijf. Voelt het goed wat je doet, of krijg je ergens pijn? Push je jezelf niet te hard? Wanneer je met een blessure door gaat, kan dat je flink wat problemen opleveren. Ga dus niet tot het gaatje. Daar heeft je lijf niks aan, en werkt op termijn alleen maar averechts.

Sport is geen leven

Tenzij je er geld mee verdient, natuurlijk! Onthoud dat je ook soms simpelweg geen tijd hebt om naar de sportschool, bijvoorbeeld Basic-Fit te gaan. Elke dag sporten is trouwens ook niet nodig voor langdurig effect, tonen veel studies aan. Leef ook een beetje, en laat je niet dicteren door krachten van buitenaf. Je sport om te leven, maar leeft niet om te sporten.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in