boek je vakantie bij de ANWB

Wil je voller en mooier haar? Met deze 5 tips om voller mooier haar te krijgen hoef je geen haar extentions meer. Natuurlijk vol en mooi haar vormt een prachtige omlijsting van je gezicht en maakt het sprekend. En deze 5 tips helpen ook jou om prachtig haar te krijgen.

Inhoud

5 Tips om voller mooier haar te krijgen

Laat ik beginnen te zeggen dat je ook met onderstaande tips niet van de ene op de andere dag mooi en vol haar hebt. Dat vergt geduld, volhouden en in sommige gevallen ook het maken van een complete omslag. Op de lange termijn profiteer je er echter van en zul je merken dat je haar steeds mooier en voller wordt. En dat allemaal zonder dure producten, puur door de juiste voeding, het dragen van het juiste kapsel en het op tijd laten knippen van je haar.

 

1. Regelmatig haar knippen

Gezond haar begint bij het regelmatig laten knippen. Misschien klinkt dat tegenstrijdig, want je wilt juist langer en mooier haar, maar gespleten punten zien er niet alleen onverzorgd uit, ze halen ook het volume uit je haar. Daarnaast groeit het haar veel mooier als het regelmatig geknipt wordt. Wees dus niet bang en ga zeker 1x per 3 maanden naar de kapper om je haar bij te punten.

 

5 Tips om voller mooier haar te krijgen 1

2. Weg met de paardenstaart

Draag jij je haar vaak in een knot of een paardenstaart? Niet meer doen. Om mooi haar te krijgen moet je haar juist los zijn. Een strakke paardenstaart zorgt ervoor dat je follikels te veel belast worden. Dit resulteert in stress voor je complete hoofdhuid en haren die ongezond zijn. Daarnaast wordt je haarlijn naar achteren verplaatst waardoor je een groter voorhoofd krijgt. Gooi die haarelastieken weg en draag je haar gewoon los.

3. Kies voor een satijnen of zijden kussensloop

Katoen lijkt een veilige en goede keuze, maar als het op je haren aankomt kun je beter kiezen voor een satijnen of zijden kussensloop. Zowel zijde als satijn zijn zachte stoffen die je haar in optimale conditie houden. Extra mooi meegenomen: bad hair day in de ochtend is daarmee verleden tijd. De stof zorgt ervoor dat je haar minder klit en zelfs na een wilde nacht er nog goed uitziet.

4. Werk vanuit binnen

Onze huid, nagels en haren zijn een weerspiegeling van onze algehele gezondheid. Is je haar dus erg beschadigd, slap, met veel gespleten punten en wil het maar niet groeien? Misschien moet je dan eens je voeding onder de loep nemen. Om mooi en gezond haar te krijgen moet je een dieet volgen met genoeg ijzer, zink, proteïne en vitamine A en E. Al deze stoffen vind je in eieren, noten, vlees, granen en groenten.

 

5. Gebruik de juiste verzorgingsproducten

Veel verzorgingsproducten voor haren zitten bomvol chemicalieën die je niet op je haar en zeker niet op je hoofdhuid wilt hebben. Kies daarom voor biologische producten, vrij van parabenen, sulfaten en siliconen. Dat geldt niet alleen voor shampoo, maar ook voor de conditioner. Daarnaast moet je niet alleen de juiste producten gebruiken, het is ook van groot belang om de producten op de juiste manier te gebruiken. Ik schreef al eerder een artikel met 6 tips om je haar te wassen. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld veel te veel shampoo of wassen het haar te vaak. Allemaal fouten die het haar niet gezonder maken, maar juist het tegenovergestelde bereiken

 

 

 

Wat doe jij om je haar voller en mooier te krijgen?

Dokteronline.com

20 REACTIES

  1. Goede blog! Ik heb zelf een volle bos (kort0 haar, maar ik weet nog toen ik het lang had en in staart droeg dit slecht voor mijn haar was ( dit omdat ik het erg strak deed. Goede voeding ook zeker goed voor je haar, grappig is dat eigenlijk he.

    • Ik droeg mijn lange haar ook eeuwig in een staart en heb daar nog steeds de neiging toe, puur omdat ik niet van haren in mijn gezicht houd.

  2. Het is zo waar! Daarom draag ik mijn haar bijna altijd los en gebruik ik natuurlijke verzorgingsproducten. Ik zal alleen wat vaker naar de kapper moeten gaan ☺️

  3. Ik vind het slapen met los haar echt zwaar irritant dus dan doe ik mijn invisibobble in en dan draai ik hem 2 a 3 keer maar om zodat het niet heel strak zit

    • Inderdaad, af en toe wat meer aandacht aan je haar besteden is echt nodig, denk dat meer mensen dat wel eens vergeten inclusief ikzelf

  4. […] Vol haar dat glanst doet zo veel voor je complete uitstraling. Haar dat er goed verzorgd uitziet, netjes is en vooral glanst geeft mensen direct een goede indruk van jou. En het maakt daarbij niet uit of je lang of kort haar hebt. Mooi haar is een must voor een goede uitstraling. Helaas komt mooi haar niet uit de lucht vallen. Je zult er zelf wel wat voor moeten doen. Het gebruik van de juiste producten is een must, net als de juiste voeding. Mooi zijn in het algemeen begint van binnenuit. Dan heb ik het niet over figuurlijk, maar letterlijk. Hoe gezonder je eet en leeft hoe meer dat te zien zal zijn aan je uitstraling. Voor je haar geldt beide: verzorg je goed van binnen en je haar van buiten. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in