boek je vakantie bij de ANWB

Je wekker gaat af terwijl je nog zo diep aan het slapen was. Het regent buiten, het is donker en je hebt het koud. Status ochtendhumeur: on!  Voor jezelf en natuurlijk ook voor je huisgenoten en collega’s maak je best zo snel mogelijk een einde aan dat ochtendhumeur. Oprecht geen idee wat je eraan kan doen? Na het lezen van deze tekst begin je je dagen zeker goedgezind. 

Inhoud

Op tijd in bed

Je ochtendhumeur heeft veel te maken met de moeheid die in je lichaam zit. Als je in het weekend kan uitslapen, heb je er veel minder last van, toch!? Probeer daarom proactief je ochtendhumeur te vermijden en kruip op tijd in je bed. Hoeveel slaap je precies nodig hebt, hangt uiteraard af van persoon tot persoon. De meeste volwassenen hebben ongeveer acht uur slaap nodig, dus je kruipt beter al rond half 11 in je bed als je vroeg moet opstaan. 

Muziek 

Zet muziek op zodra je uit je bed bent. Of het nu de radio is of je favoriete playlist, het gezelschap zal je sowieso goed doen. De radiopresentatoren zijn al úren op, dus dan valt jouw leven wel mee, toch!? En op Spotify bestaan er zelfs toepasselijke playlists om je doorheen je ochtendritueel te sleuren. Songs to sing in the shower is een aanrader. 

Ontbijten 

Neem ’s morgens zeker genoeg tijd om ook te ontbijten. Het is niet alleen gezonder, je geeft je zelf ook de tijd om wakker te worden. En met een heerlijke kop Lavazza koffie lijkt het leven al direct een pak minder erg dan daarvoor. Blader nog even door de krant of door je socials en je bent klaar voor een nieuwe dag. 

Beweging 

Het klinkt op het eerste gezicht misschien niet zo aantrekkelijk als je al geen ochtendmens bent, maar probeer er toch aan te denken om iets meer te bewegen vooraleer je naar je werk vertrekt. Ga bijvoorbeeld met de fiets, als de afstand het toelaat, of zet je auto wat verder dan gewoonlijk zodat je nog wat moet stappen naar kantoor. In het begin zal je het misschien lastig vinden, maar uiteindelijk zal je wel beseffen hoeveel deugd je ervan hebt. 

Tienuurtje 

Eens je op je werk toekomt, maak dan direct een to do list. Lijst er niet alleen de grote taken op, maar ook de kleinere zoals een telefoon of een mail die je zeker niet mag vergeten. Zo kan je snel schrappen, wat je een goed gevoel geeft. En dan verdien je om 10u alweer een koffiepauze met je collega’s. Met een kopje Segafredo is dat bijbabbelen nog zoveel leuker. 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in