boek je vakantie bij de ANWB

Het begin van het jaar staat steevast in het teken van recepties allerhande: op het werk, bij familiefeestjes of bij de eerste bijeenkomst van je favoriete hobbyvereniging. En wie receptie zegt, zegt er vaak in één adem ook cava, prosecco, schuimwijn of heuse champagne bij. Lekker, dat zeker. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om wat vaker voor een heerlijke mocktail te gaan – een cocktail, maar dan zonder alcohol. Wij geven er drie!

Inhoud

Doe het voor je lichaam

Maken we niet allemaal het goede voornemen om wat beter voor onszelf te zorgen in het nieuwe jaar? Wel, een heel eenvoudige manier om dat te doen is je alcoholverbruik te beperken. We hoeven er geen wetenschappelijke artikels meer bij te halen om je ervan te overtuigen dat te veel alcohol niet gezond is. De gevolgen zijn niet altijd zichtbaar, maar vaak wel onomkeerbaar. Houd de bubbels, wijn en ‘glazen boterhammen’ voor de echt speciale momenten en geniet voor de rest van non-alcoholische alternatieven. Tegenwoordig is er zoveel lekkers op de markt, dat je je glaasje alcohol niet eens zal missen. 

Doe het voor de veiligheid

Als je het niet voor jezelf zou doen, doe het dan voor de veiligheid van de anderen. Alcohol en het verkeer gaan absoluut niet samen. Elk ongeval is er één te veel, al helemaal als het zo eenvoudig te vermijden was door voor een niet-alcoholische drank te kiezen. Niet alleen de veiligheid van de ander komt in het gedrang als je te veel promille in je bloed hebt, ook je portefeuille ziet je liever als Bob. Rijden onder invloed is een straf die voor de politierechtbank komt. De boetes zijn niet mals en je neemt in bepaalde gevallen ook best een advocaat voor verkeer onder de arm. Allemaal kosten die te vermijden zijn.

Doe het voor de smaak

Er is natuurlijk niets mis met een glas wijn of cava op zijn tijd. Heerlijk. Maar eerlijk? Je weet ondertussen wel wat je kan verwachten. En niet alle (schuim)wijn op recepties voor grote groepen is van topkwaliteit. Laat je daarom ook eens verrassen door een non-alcoholische cocktail. Het aantal mogelijke combinaties van alcoholvrije gins en smaakmakers bijvoorbeeld, is eindeloos. De kans dat je aangenaam verrast wordt door zo’n nul procent-drankje is veel groter dan bij alweer het zoveelste glas schuimwijn van deze maand.

Of je je alcoholverbruik nu beperkt voor je eigen goed of dat van een ander – dat de effecten enkel positief zijn, is zeker. Ga dus dit jaar volop voor genieten met een mocktail: gezond, veilig en verrassend!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in