boek je vakantie bij de ANWB

Ontdek hier 7 verrassende toepassingen van thee in en om het huis. Thee is natuurlijk hartstikke lekker, maar je kunt er nog zo veel meer mee. Bijvoorbeeld je planten verwennen en meubels opknappen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral snel verder.

 

Inhoud

Thee en onze gezondheid

Thee staat van oudsher bekend als bijzonder gezond. Met name kruidenthee zoals gember, kamille en pepermunt hebben heel veel gezondheidsvoordelen. Maar zelfs daar houdt het niet op, want wist je bijvoorbeeld dat thee bijzonder goed is om brandwondjes en zonnebrand te verminderen? Of dat thee een bloedende wond in de mond laat stoppen met bloeden? Nee? Geen nood, gelukkig kun je dat allemaal nog eens nalezen in 6 gezonde toepassingen van thee.

 

7 Verrassende toepassingen van thee in en om het huis

Thee kun je in en om het huis gebruiken voor de meest uiteenlopende toepassingen. Heb je dus een kopje thee dat koud is geworden? Of thee waarmee je je geen raad weet? Check dan deze toepassingen van thee in het huishouden.

 

1. Thee als plantenvoeding

Als je van groene varens houdt, zorg dan dat je af en toe water vervangt door thee. Giet bijvoorbeeld 1x per week met thee of trek een theezakje open en woel de theeblaadjes onder de aarde. Hierdoor krijgt de plant elke keer een beetje extra thee.

 

2. Thee om vlees mals te maken

Waarom zou je geld uitgeven aan een speciale mix om je vlees malser te maken als je ook thee kunt gebruiken? Je kunt het vlees in thee koken of marineren. De tannine die in thee te vinden is zorgt er niet alleen voor dat het vlees malser, maar ook smakelijker wordt.

 

verrassende toepassingen thee vlees mals

 

3. Thee: handig middel om de open haard schoon te maken

Ben je in het bezit van een open haard dan is thee echt een uitkomst. Tijdens het schoonmaken van een open haard wil het namelijk nog wel eens gebeuren dat de as je om de oren vliegt. Met thee is dit allemaal te voorkomen. Strooi hiervoor natte theeblaadjes over de as voor het schoonmaken. De theeblaadjes zorgen ervoor dat de as op zijn plek blijft en jij probleemloos schoon kunt maken.

 

verrassende toepassingen thee open haard

 

4. Geef wit kant een vintage look met thee

Wil je jouw witte kant een vintage look geven? Laat het kant dan een tijdlang weken in thee. Hierdoor krijgt het kant een beige, ecru of ivoren kleur.

 

verrassende toepassingen thee kant

 

5. Oude meubelwas verwijderen met thee

Kook twee zakjes thee in een kwart liter water en laat het geheel afkoelen. Neem een zacht doekje, dompel het in de thee en wring het uit. Verwijder vuil en oud meubelwas met de thee, laat het drogen en polijst het meubelstuk. Hierna kun je de beslissing nemen of je het meubelstuk op wilt frissen met nieuw meubelwas.

 

 verrassende toepassingen thee meubelwas

 

6. Geef spiegels een streeploze glans

Erger jij je ook strepen op de spiegels? Maak hem dan de volgende keer schoon met wat thee. Zet een sterk kopje thee, laat afkoelen en gebruik de afgekoelde thee om je spiegel schoon te maken. Nog even nawrijven met een zacht, droog en schoon doekje en je kunt genieten van een schone en bovenal streeploze glans.

 

 verrassende toepassingen thee spiegel

 

7. Thee gebruiken in de tuin

De laatste verrassende toepassing van thee bestaat eigenlijk uit drie verschillende manieren om thee in de tuin te gebruiken:

  • Thee is een heus feestje voor je rozen. Vooral in de zomer, wanneer de rozen volop bloeien is het raadzaam om je rozen zo nu en dan met thee te besprenkelen. Het looizuur uit de thee is onmisbare voeding voor je rozen
  • Heb je lelijke open plekjes in je tuin waar je gras mist? Neem dan een oud theezakje en maak dit nat. Leg dit theezakje op de plek, strooi hier graszaad op en zorg ervoor dat het theezakje vochtig blijft. Hierdoor blijven de zaadjes op hun plek liggen en kun je binnen afzienbare tijd weer genieten van een mooi uitziend gazon.
  • Zet een paar gebruikte theezakjes onderin de plantenpot. Doe hierop de aarde en plant zoals je gewend bent. Het theezakje houdt niet alleen vocht vast, maar zal ook geleidelijk aan voedingsstoffen vrijmaken die de plant langzaam op kan nemen.

 verrassende toepassingen thee tuin

 

 

 

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in