boek je vakantie bij de ANWB

Altijd handig: 11 DIY tips voor de auto! Van tips voor het verwijderen van roest op de accu tot repareren van kleine lakschade. Bespaar met deze DIY tips tientallen euro’s.

 

 

Inhoud

11 DIY tips voor de auto

De auto is voor velen een niet meer weg te denken vervoersmiddel dat alleen door goed onderhoud naar behoren zal blijven werken. Nu kun je voor elk klein dingetje wel naar de garage rijden, maar met deze 11 DIY tips voor de auto maak je de dingen net even iets makkelijker en vooral goedkoper.

 

1. Goedkope vloermatten

Ben je op zoek naar nieuwe of andere vloermatten? In plaats van dure auto vloermatten aan te schaffen kun je liever naar de lokale winkel gaan waar ze tapijt verkopen. Restant stukken tapijt zijn vaak makkelijk en voordelig verkrijgbaar. Gewoon op maat snijden voor je auto en je hebt niet alleen nieuwe, maar ook unieke vloermatten.

 

DIY auto vloermatten

 

2. Roest van autobatterij verwijderen

Een bijzonder handige DIY tip voor de auto: meng een kopje baking soda met een kopje water en bestrijk hiermee de polen van de autobatterij. Laat het geheel een uurtje intrekken en spoel vervolgens af. Een andere optie: gooi er een blikje koolzuurhoudend water overheen.

DIY auto autobatterij

 

3. Onderstel reinigen van modder en sneeuw

Goed onderhoud heeft niet alleen te maken met het interieur, maar ook het exterieur moet je goed onderhouden. Dat geldt zeker voor het onderstel van de auto. Door modder of sneeuw kan het onderstel namelijk heel wat te verduren krijgen. Tijd om hier iets aan de doen. Zet de tuinsproeier gewoon onder de auto en laat deze een half uurtje zijn werk doen.

 

DIY auto onderstel

 

4. Repareren van kleine lakschade

Is er sprake van een oppervlakkige kras in de laklaag, dan kun je deze makkelijk en snel repareren met doorzichtige nagellak. De nagellak zorgt ervoor dat de laklaag verder beschermd wordt, is overal verkrijgbaar en bovendien bijzonder voordelig.

 

DIY auto nagellak

 

5. Waterafvoergaten autodeur schoonmaken

Het is van groot belang om de waterafvoergaten van de autodeur zo nu en dan schoon te maken. Door bladeren en vuil kunnen de gaten verstopt raken, waardoor vocht zich op gaat hopen. Dit vocht kan er uiteindelijk voor zorgen dat er roest ontstaat en daardoor je auto in waarde afneemt. Om het schoonmaken te vergemakkelijken kun je gebruik maken van een ijzeren kledinghanger.

Dit is overigens een punt waar je rekening mee moet houden wil je een tweedehands auto kopen. Kijk altijd even aan de binnenkant, want roest verminderd de waarde van een auto.

DIY auto autodeur

 

6. Krassen repareren

Is er sprake van een diepere kras, waardoor ook de kleur beschadigd is, dan kan deze DIY reparatie tip voor de auto jou helpen. Ga op zoek naar een matchende kleur waskrijt en ga flink hiermee over de kras heen. De krassen zijn nu in elk geval niet meer zichtbaar en de was beschermd je auto ook nog eens.

DIY auto waskrijtjes

 

7. Ramen van ijs ontdoen en bevroren autosloten ontdooien

Zorg dat je altijd een klein flesje ruitenwisservloeistof op zak hebt om je ramen van ijs te ontdoen en autosloten te ontdooien. Er zijn natuurlijk nog heel veel andere manieren om een bevroren slot aan te pakken en speciale tips om winterse autoproblemen te voorkomen of op te lossen.

 

8. Noodgeval licht en warmte

Niets zo vervelend als ergens te stranden zonder licht en warmte. Wees hierop voorbereidt en zorg dat je altijd een lege koffiekan, een kaars en lucifers in je achterbak hebt liggen. De koffiekan kun je onderweg of net voor vertrek vullen met warm water. Daarmee weet je zeker dat je altijd goed voorbereid op weg gaat.

diy tips auto kaars

 

9. Automatische antennes onderhouden

Om automatische antennes te onderhouden kun je hier van tijd tot tijd met een stukje waspapier overheen gaan. De was zorgt ervoor dat er beweging in de antennes blijft.

DIY auto waspapier

 

10. Vorst van de ramen weren

Door wat rubbing alcohol (ontsmettingsalcohol) op de ruiten te gieten voorkom je dat er vorst opkomt. Bijzonder makkelijk als bijvoorbeeld in de nacht vorst verwacht wordt.

DIY auto vorst

 

11. Voorbereid op pech onderweg

Niets zo vervelend als pech onderweg. Mocht je nu een klus hebben waarbij je onder de auto moet, dan is het handig om daarbij zelf zo schoon mogelijk te blijven. Door een stukje tapijt in je achterbak te vervoeren kun je overal en altijd probleemloos onder je auto liggen. Ook handig om op te knielen of te hurken als je aan de zijkant van de auto bezig moet zijn (bijvoorbeeld tijdens het verwisselen van een band).

DIY auto tapijtrestant

 

Wat doe jij zelf aan je auto? Heb je nog een leuke DIY reparatie tip voor de auto?

 

Dokteronline.com

9 REACTIES

  1. Erg slim om een stukje tapijt in je auto te leggen voor wanneer je pech hebt en onder de auto moet liggen. Daarnaast wist ik ook niet dat ik mijn ramen kon ontdooien met rubbing alcohol. Ga de tips delen!

  2. Niet alleen ter voorkoming, maar ook wanneer je ruiten al bevroren zijn, krijg je ze snel schoon met alcohol. Ik heb daarvan altijd een flesje bij de hand in de winter. Het onderstel krijgt overigens niet alleen van modder en sneeuw, maar vooral ook van strooizout te verduren.

  3. Het is een wat ingrijpender maatregel, maar wanneer je een standkachel (standverwarming) achteraf laat inbouwen, ben je van een hoop winterse ellende af. Tegenwoordig zijn er zelfs uitvoeringen die je vooraf kunt aanzetten. Het is een stukje luxe dat het leven wat aangenamer maakt. Ik zou me alleen niet zelf aan de inbouw wagen.

  4. Goede tips voor auto-onderhoud! Mij moet wel van het hart dat waskrijt voor krassen op het plaatwerk een heel tijdelijke maatregel is. Uiteindelijk moet je daar toch iets permanenters aan doen. Anders krijg je ook te maken met roest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in