boek je vakantie bij de ANWB

Misschien is het je al opgevallen of niet, maar ik ben dol op bakken en koken. Ik heb dan ook een aardige verzameling aan kookboeken. Geregeld snuffel ik bij tweedehands winkels en boekhandels tussen de kookboeken. Inmiddels heb ik een nieuwe parel aan mijn verzameling toegevoegd. Lees mijn recensie De groene bakplaat van Rukmini Iyer.

 

Inhoud

Rukmini Iyer

Rukmini Iyer is een Indiaase food styliste en foodschrijfster. Zij is dol op het creëren van nieuwe recepten en maakt hier schitterende foto’s van. Als ze niet bezig is met eten of het stijlen ervan, dan houdt ze zich bezig met entertainen. Daarnaast is zij vaak op haar balkon te vinden, waar altijd nog meer planten bij kunnen volgens haar. Benieuwd naar het gezicht achter Rukmini Iyer? Hieronder vind je een kort filmpje waarin ze haar laatste twee boeken zelf promoot:

 

Recensie De groene bakplaat van Rukmini Iyer

Inmiddels heeft Rukmini Iyer aardig wat kookboeken geschreven. De meeste hiervan zijn ook in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar via onder andere Bol.com. Eén van haar laatste kookboeken is De groene bakplaat.

In ‘De groene bakplaat’ staan 75 groenterecepten die vegetarisch en deels zelfs veganistisch zijn. De recepten zijn onderveeld in oventijd. Hierdoor heb je de keuze uit recepten voor 30, 40 en 60 minuten. Alle recepten zijn voorzien van een foto, zodat je weet hoe het eindresultaat eruit hoort te zien. De ingrediënten zijn duidelijk en eigenlijk heel goed en makkelijk verkrijgbaar.

De meeste recepten zijn een complete maaltijd op zichzelf. Wil je er toch iets bij maken? Voorin het boek vind je diverse ideeën voor bijgerechten. Daar staat ook een korte beschrijving bij hoe je het klaar maakt en hoe lang je nodig hebt voor het klaarmaken van de bijgerechten. Denk daarbij aan onder andere couscous, farro en bulgur.

Wil je net iets meer op tafel zetten dan een ‘simpel’ ovengerecht? Achterin het boek vind je diverse suggesties voor het samenstellen van bijvoorbeeld een weekendlunch, herfstgerechten en een picknicktafel.

Je kunt in het register achterin ook heel makkelijk op ingrediënten zoeken. Wil je dus specifiek iets maken met broccoli of bijvoorbeeld linzen? Dan kun je dit achterin het boek opzoeken.

 

Ik maakte een snelle broccoli quiche met blauwe kaas en walnoten

Natuurlijk is een recensie hartstikke leuk, maar nog leuker is het om te laten zien dat ik werkelijk een recept gemaakt heb uit het boek. Daarom maakte ik de supersnelle en luxe broccoli quiche met blauwe kaas en walnoten. De meeste ingrediënten heb ik gewoon bij de Lidl gekocht, wat ik niet kon vinden heb ik bij Jumbo gehaald.

Recensie De groene bakplaat van Rukmini Iyer quiche 1

 

Voor het maken heb ik het recept opgevolgd en zelfs dezelfde opmaak aangehouden. Hierboven en onder zie je een aantal foto’s van de ingrediënten, hoe de quiche eruitzag voordat deze de oven inging en natuurlijk van de quiche aan het einde.

Recensie De groene bakplaat van Rukmini Iyer quiche
De quiche voordat deze de oven in ging

 

De quiche is net uit de oven

 

 

Het maken van de quiche duurde uiteindelijk iets langer dan ik verwacht had, maar de oventijd klopte perfect. De quiche viel goed in de smaak en was nog dezelfde avond helemaal op. Daarbij werd aangegeven dat het zeker voor herhaling vatbaar is en ik de quiche vaker mag maken. Recept geslaagd!

 

Hou jij ook van kookboeken en welk kookboek is een absolute must voor jou?

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in