boek je vakantie bij de ANWB

In een nieuwe reeks vertelt Lindsey over haar avonturen als stewardess. Je maakt nogal eens wat mee tijdens een vlucht van hilarisch tot ernstig. Van passagiers die je nooit meer vergeet tot situaties die je liever niet mee had willen maken. Vandaag vertelt Lindsey over vergeten voorwerpen. Van een compleet kunstgebit tot een slapend kind!

 

Inhoud

Wie is Lindsey?

Ik ben Lindsey (37) en reeds 15 jaar in een relatie met Geert (44) Samen hebben we 3 leuke kinderen van 5-7-9 jaar. We hebben elkaar leren kennen in Gent en in 2008 zeiden we België vaarwel om aan een nieuw avontuur te beginnen met een nieuwe job in de luchtvaart als steward en stewardess. We hebben samen in Zweden en Sicilië gewoond en ondertussen wonen we met ons gezin al 10 jaar in Tenerife. Na 13 jaar in de luchtvaart hebben we een collectie aan leuke, grappige en gekke verhalen vergaard. Zelf houden we van avontuurlijke reizen met onze 3 wereld kinderen en delen we graag leuke tips over reizen.

 

Avonturen van een stewardess: vergeten voorwerpen

Als je wel eens gevlogen hebt weet je dat het vliegtuig een rommel is. Dat zie je bij het verlaten van het vliegtuig. Soms vraag je je af of mensen geen manieren hebben geleerd. Maar niet alle rommel en achtergelaten voorwerpen is expres gebeurd. Vaak vergeten mensen ook spullen. En tussen die vergeten voorwerpen zitten soms hele aparte dingen.

 

Na een vlucht moet je als crew het vliegtuig controleren. Om er zeker van te zijn dat er niets of niemand achtergebleven is: we zijn niet enkel opzoek naar verloren voorwerpen maar ook naar eventuele gevaarlijke objecten die personen met slechte bedoelingen expres zouden achterlaten.

Je kunt je soms niet voorstellen welke spullen passagiers laten liggen aan boord van een vliegtuig (al dan niet per toeval). Al deze spullen worden weggegooid of afgegeven aan “lost en found”.

De spullen die worden weggegooid zijn gebruikte luiers, magazines, ongeopende zakken vol met chips, chocolade, sandwiches en nog veel meer.

De spullen die we aan “lost en found”geven zijn: gsm’s, Tablets, gameconsoles, kledingstukken en schoenen. Brillen, speelgoed, babyartikelen, handtassen, portefeuilles, volledige bagages, paraplu’s, juwelen, petjes en hoeden.

Maar af en toe vinden we ook speciale items. Zoals: een compleet kunstgebit, ondergoed, een glazen oog, een kunstbeen en een slapend kind. Nu zou je denken: kan kan iemand deze dingen verliezen/achterlaten.

Meestal is er wel een verklaring voor. Zoals het kunstgebit: die oudere heer had het kunstgebit nog maar pas en was er nog niet aan gewoon geraakt. Tijdens de vlucht nam hij het uit en stopte het weg in een zakdoek. De zakdoek viel uit zijn broek tussen de zetel en het raam. De meneer in kwestie was te verlegen om ons te vragen zijn kunstgebit te zoeken.

Het verhaal van het kunstbeen is ongeveer hetzelfde. De persoon in kwestie kreeg last van zijn kunstbeen tijdens de vlucht en deed het uit. Hij vroeg om een rolstoel na het landen, want door de irritatie kreeg hij zijn protheses niet goed meer aan. De assistentie die hem kwam ophalen vergat het been mee te nemen en toen we het vonden waren ze al naar de terminal teruggekeerd.

Voor dat ondergoed heb ik geen verklaring… En dat glazen oog hoorde ik van een collega en heb ik niet zelf meegemaakt.

 

Vergeten voorwerpen of beter gezegd: vergeten slapend kind

Maar dat verhaal van het slapende kind was wel op mijn vlucht. We waren net aangekomen in Zweden na een lange vlucht van Malta. Het ging om een gezin van 4 (moeder, vader en 2 dochters van ongeveer 4-6 jaar oud). Het was dat jaar laat in de lente en in Malta reeds goed weer. Jammer genoeg was het in Zweden net opnieuw begonnen te sneeuwen, waardoor het leek alsof de lente bij deze vriestemperaturen nooit zou komen.

Het hele gezin was duidelijk niet gekleed voor de sneeuw: in hirt, short en teenslippers keken ze hoe het buiten sneeuwde… Ze waren duidelijk gehaast om uit het vliegtuig te stappen en de terminal in te rennen. Niet zo gek, want ze zaten ook heel dicht bij een uitgang klaar om weg te gaan. Vader had meerdere koffers vast, moeder had koffers en rugzakken en andere tassen van de duty free shop in haar handen.

De deur ging open en het gezin rende de trappen af door de sneeuw op teenslippers de terminal in. Nadat iedereen er uit was zag ik politie naar ons toe lopen. Of we even konden kijken of er nog een kind aan boord was!

En ja hoor daar lag ze dan. Op rij 3 tegen het raam te slapen. De ouders hadden in de terminal gemerkt dat ze hun dochter niet konden vinden en hadden de luchthaven politie ingelicht. Ze hadden hun dochter na het landen wakker gemaakt, maar ze was weer in slaap gevallen.

Tijdens de hele commotie van koffers en andere bagagestukken dragen in combinatie met het koude weer buiten en de ontnuchtering dat de reis nu effectief voorbij was, waren ze hun dochter uit het oog verloren. Zij lag ze nog vredig te slapen op rij 3.

Leestip: Moeder vergat haar baby op de luchthaven

 

Tot de volgende keer met nieuwe avonturen van een stewardess!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in