boek je vakantie bij de ANWB

Nu alles weer open is en de voorjaarsvakantie voor de deur staat kun je genieten van de leukste uitjes in eigen land. Leuke tip voor jong en jong: ga genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen met onder andere panda’s, beren en nog veel meer.

 

Inhoud

Dagje uit in eigen land

Of het nu vakantie is of je in het weekend niets te doen hebt, ook in Nederland kun je genoeg leuke uitjes doen. Van een bezoekje aan de hoofdstad Amsterdam met pubers tot een dagje Scheveningen. En dan hebben we het nog niet over de verschillende pretparken, waar vooral tieners en (jong) volwassenen volop kunnen genieten.

Helaas zit er ook een grote keerzijde aan: nagenoeg alle uitjes in eigen land kosten bakken vol geld. Als je alleen of met z’n tweetjes bent valt dat allemaal nog mee, maar een dagje uit met het hele gezin kan al gauw honderd euro of meer kosten. En dan hebben we het alleen over de entree. Gelukkig  kan het allemaal een stuk goedkoper. Met deze tips krijg je korting bij pretparken en dierentuinen.

 

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen

Niet iedereen zal het ermee eens zijn dat een dagje dierentuin leuk is, maar dat is ieders eigen keuze. Dierentuinen moeten niet alleen gezien worden als een manier om dieren te bekijken, dankzij de verschillende fokprogramma’s worden dieren ook gered van uitsterven. Daarnaast zijn er diverse dierentuinen die dieren opvangen met een slecht verleden.

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen wolf
Wolven

 

Ouwehands dierentuin Rhenen heeft bijvoorbeeld een speciaal berenbos. Hier vind je beren die onder barre omstandigheden gered zijn. Denk bijvoorbeeld aan het circus. Deze beren hebben een trauma voor het leven, maar krijgen in de dierentuin de kans om een normaal leven te leiden.

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen berenbos
Bruine beer in het berenbos

 

Bovendien is het de enige dierentuin waar je echte panda’s kunt bewonderen en niet alleen de kleine rode panda vindt. Dat is heel speciaal en een echte aanrader voor jong en oud. Panda’s zijn op de tv al ontzettend schattig, in het echt is dat 100 keer meer.

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen grote panda
Grote panda

 

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen baby panda
Baby panda

Natuurlijk vind je er ook andere dieren die je eigenlijk in alle dierentuinen wel tegenkomt zoals apen, gorilla’s, olifanten, giraffen en meer. Er is ook een heel mooi aquarium met zeer bijzondere en in sommige gevallen hele grappige vissen. Van sommige vissen moest ik echt onwijs lachen en ik was niet de enige…

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen aquarium Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen aquarium

Naast levende dieren heeft de dierentuin een speciale ruimte in de buurt van het restaurant midden in het park waar je opgezette dieren en dieren op sterk water kunt bewonderen. Dat lijkt heel luguber, maar is eigenlijk heel educatief. Het gaat om dieren die door ouderdom of een ziekte overleden zijn of embryo’s die zich nooit verder ontwikkelt hebben. Er staan daar ook medewerkers die je graag meer vertellen over de verschillende dieren. Heel leerzaam voor jong en oud.

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen opgezette beer

Om het voor kinderen extra leuk te maken vind je op verschillende plekken in de dierentuin speeltoestellen en speeltuinen. En zit het weer niet mee? Geen probleem! Ga dan gewoon naar RavotAapia met de kids. Dit is Europa’s grootste overdekte speeljungle met een oppervlak van maar liefst 4.000 m2. Hier kunnen kinderen van 0 – 12 jaar zich helemaal uitleven.

De inwendige mens is ook niet vergeten. Je kunt op diverse plekken in het park genieten van een kopje koffie of thee of zelfs een uitgebreide maaltijd bestellen. De prijzen vallen overigens reuze mee, al is en blijft het voordeliger om vanuit huis iets mee te nemen.

Genieten van een dagje Ouwehands dierentuin Rhenen restaurant
Nee, dit komt niet van de Griek, maar smaakt net zo lekker en bestel je gewoon in het restaurant van de dierentuin

 

Algemene informatie

Adres
Ouwehands Dierenpark

Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen

 

Openingstijden

De openingstijdens kunnen nogal verschillen, afhankelijk van het seizoen. Je kunt ervan uitgaan dat de dierentuin 7 dagen per week open is van 10:00 – 17:00 uur

Entree:

Leeftijd Tarieven*
0 t/m 2 jaar Gratis
3 t/m 9 jaar € 24,00 p.p.
Vanaf 10 jaar € 26,50 p.p.

De tarieven zijn geldig voor doordeweekse dagen, weekenden, vakanties en feestdagen. 

Extra’s
Parkeerkaart dagbezoeker (per auto) € 8,00 p.st.
Parkeerkaart abonnementhouders (per auto) € 4,00 p.st
Parkeerabonnement (per jaar) € 22,50
Hond € 5,00 per hond (incl. opruimzakje en koekje)
Jaarabonnement € 53,00 tot € 58,50 p.p.  Meer informatie.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in