boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu geregeld of alleen zo nu en dan naar Duitsland gaat, er zijn tal van lekkere restaurants. Ontdek nu alles over heerlijk eten met uitzicht op de Rijn bij balkangrill & steakhouse Rheinblick in Emmerich.

 

Inhoud

Waarom je naar Duitsland wil gaan

Niets zo fijn als dicht bij de grens met Duitsland wonen. Ideaal om daar voordelig boodschappen te doen. Ook het tanken scheelt een hoop, zelfs met de prijzen die daar inmiddels ook een stuk hoger liggen. En als je toch in Duitsland bent, vergeet dan vooral niet om ergens een hapje te gaan eten. Uit eten gaan in Duitsland is niet alleen een stuk voordeliger, je krijgt in de meeste gevallen veel meer eten voor je geld. Bovendien doen ze daar niet aan voedselverspilling. Als je je eten niet op krijgt en dat gebeurd vooral als je naar de Griek gaat, want de borden zijn daar gewoon groot en goed gevuld, dan krijg je de restjes gewoon mee naar huis (tenzij je aangeeft dat je dat niet wil). Ideaal, want zo kun je thuis ook nog eens genieten, hoeft er geen eten weggegooid te worden en verspil je geen geld aan eten dat je niet op krijgt.

Al met al redenen genoeg dus om gewoon zo nu en dan een dagje uit naar Duitsland te plannen. Overigens prima te combineren met een uitje voor kinderen. Op die manier maak je optimaal gebruik van de rit naar Duitsland.

 

Wat te doen in Emmerich?

Als je net over de grens een leuk stadje wil bezoeken, zet dan Emmerich op je lijst. Hier kun je je hart ophalen aan allerlei architectonische gebouwen zoals kerken en kathedralen. Verder vind je hier de oude markt (Alter Markt) en twee musea, waaronder eentje over koffie. Daarnaast kun je langs de Rijnpromenade wandelen en genieten van het uitzicht op de Rijnbrug. Net als in veel andere steden kun je hier naar hartenlust winkelen bij grotere en kleinere winkels en supermarkten. Verder kun jer ook heerlijk eten. Wij zijn inmiddels bij verschillende restaurants geweest en zijn eigenlijk nog niet teleurgesteld.  Voor heerlijk Grieks eten net om de hoek van de Rijnpromenade moet je bijvoorbeeld bij Syrtaki zijn.

 

Heerlijk eten met uitzicht op de Rijn bij balkangrill & steakhouse Rheinblick in Emmerich

Wil je genieten van lekker eten en mooi uitzicht? Midden op de Rijnpromenade vind je balkangrill & steakhouse restaurant Rheinblick. Een mooi restaurant met voldoende zitgelegenheid binnen (mocht het weer tegenvallen) en buiten. Buiten heb je de keuze uit een overdekt terras (eigenlijk een soort serre) en echt een open terras. Let op: in Duitsland mag op het terras gerookt worden! Houd hier dus rekening mee.

Rheinblick serre

Alhoewel ik zelf best wat dingen bak, ben ik helemaal geen zoetekauw. Sterker nog: als je mij de keuze geeft tussen salade en taart zal ik voor salade kiezen. Dat dit restaurant ook een saladebar heeft was dus voor mij al een heel groot pluspunt. Bij de hoofdgerechten hoort een bord van de saladebar. Hier heb je ruime keuze en kun je opscheppen zoveel als je zelf wil (is dus niet de bedoeling dat je meerdere keren loopt!).

Rheinblick saladebarRheinblick salade

De menukaart is uitgebreid met voor ieder wat wils. Omdat het momenteel aspergeseizoen is, kregen we er een extra kaart bij met diverse aspergegerechten. Omdat het om een grill restaurant gaat heb ik gekozen voor een Grillteller. Dat is een bord met verschillende soorten vlees, djuvecrijst, patat en een bordje salade. Ben je niet zo dol op steak of allerlei andere ‘vreemde’ gerechten? Dan kun je hier ook verschillende soorten schnitzels krijgen. Ook hier geldt dat er patat bij zit en een bordje sla.

Rheinblick eten

Het eten smaakt prima, de portie is behoorlijk, vooral de grillteller was groot. Er is dan ook een deel mee naar huis gegaan. Overigens is het geen probleem als je de ober om uitleg vraagt wat welk vlees is. Of als je een wijziging wil maken. Bij de Grillteller hoort normaal ook een stukje lever. Daar ben ik niet zo dol op, dus dat hebben ze vervangen voor een ander stuk (lekker) vlees. Wijzigingen kosten wel 0,50 euro extra, maar aangezien de prijzen toch al meevallen vond ik dit geen probleem. Je krijgt indien gewenst mayonaise bij je patat (he, we zijn en blijven Nederlanders!). Helaas zit er niets van een sausje bij de Grillteller. Dat was wel een gemis. Bij de Griek krijg je er vaak tzatziki bij. Ik had verwacht dat hier iets van paprikasaus bij zou zitten. Maar goed, dat was dan ook echt het enige minpuntje. Droog vlees eet nu eenmaal wat lastiger.

Naast echt uitgebreid lunchen en dineren kun je hier ook terecht voor een lekker bakje koffie al dan niet met een heerlijk stuk taart (voor wie dat lust natuurlijk 😉). De service is goed, de prijzen zijn heel redelijk en de service prima. Je zit er heerlijk (wij zaten op het overdekte terrasgedeelte, omdat het nog niet zo warm was, maar dat was prima te doen. Heb je het toch koud? Er hangt over elke stoel een dekentje. Extra mooi maakten de bakken met geraniums het. Vanuit de plekken in de serre en op het terras heb je vrij uitzicht op de Rijn en de Rijnbrug. Dat levert heel wat mooie plaatjes op als tijdens zonsondergang…

Rheinblick rijnpromenade

Rheinblick rijn

 

Wat ons betreft is dit restaurant een aanrader en we komen hier zeker nog een keer terug.

 

Algemene informatie steakhouse Rheinblick

Wil je zelf ervaren hoe lekker het eten hier is en de bijbehorende service? Hieronder vind je alle informatie:

Adres:
Rheinpromenade 15
46446 Emmerich am Rhein                                                                                            Tel: 02822/4944

 

Openingstijden:

Maandag t/m zondag 10:00 – 23:00 uur (dagelijks open!)

Rheinblick

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in