boek je vakantie bij de ANWB

De meeste mensen zullen babypoeder niet associëren met beauty. Toch is het een low budget middel dat je zeker in je (dagelijkse) beautyroutine kunt gebruiken. Ken jij deze 8 beautytips met babypoeder al?

 

Inhoud

Babypoeder of talkpoeder

Het maakt niet uit van welk merk je babypoeder koopt, het hoofdbestanddeel is altijd talk. Vroeger waren hier nog sporen van asbest in, tegenwoordig is alleen nog gezuiverde talkpoeder verkrijgbaar. Een tijd geleden kwam de babypoeder in opspraak omdat het verschillende vormen van kanker zou veroorzaken. De studies hierover lopen uiteen. Belangrijk is vooral om het poeder niet in te ademen, zeker als je last hebt van longaandoeningen zoals astma, COPD en bronchitis. Zoals met zoveel het geval is: gebruik het verstandig en vooral met mate.

Ken jij deze 8 beautytips met babypoeder al?

Zoals aangegeven kun je babypoeder voor nog veel meer gebruiken dan alleen voor de billetjes van je kind. Hieronder zijn verschillende toepassingen die je kunt gebruiken voor je beauty routine.

 

1. Babypoeder tegen puistjes

Een puistje komt nooit gelegen, maar soms is het nog net iets erger dan anders. In dat geval is babypoeder je redder in nood. In de meeste babypoeders zit onder andere zink. Een ontstekingsremmende stof, die aangebracht op je puistje ervoor zorgt dat de rode huid rustiger wordt. Na het wassen van je gezicht met een wattenstaafje aanbrengen.

 

2. Masker van babypoeder

Wist je dat je een babyzachte huid krijgt als je een masker maakt van babypoeder? Daarnaast helpt het om je huid te beschermen tegen onzuiverheden. Meng 3 – 4 theelepels babypoeder met een paar druppels water. Verdeel de massa op je huid en laat het geheel ongeveer 5 minuten zitten. Daarna voorzichtig afspoelen met (lauw) water.

 

3. Voor een matte teint

Heb je een vette huid? Begint je huid in de loop van de dag te glimmen? Dan kun je kiezen voor een duur product van de drogist of je neemt babypoeder als low budget alternatief. Gebruik voor het aanbrengen op neus, voorhoofd en kin een make up kwast en een klein beetje poeder.

 

4. Babypoeder de basis voor je make-up

Wil je optimaal genieten van je make up? Gebruik dan babypoeder als basis. Breng de poeder voor je foundation op je gehele gezicht, inclusief je oogleden aan. De zink is goed voor je huid, terwijl talk voorkomt dat je huid gaat glanzen. Gebruik je de poeder op je ooglid, dan zul je zien dat oogschaduw langer en mooier blijft zitten.

 

5. Creëer een mooie oogopslag met schitterende wimpers

Veel vrouwen grijpen naar speciale mascara om hun wimpers van het wow effect te voorzien. Dit is echter helemaal niet nodig. Doe het voortaan op deze manier: breng een laagje normale mascara aan. Neem een (oude) mascaraborstel en breng hiermee wat babypoeder aan. Vervolgens nog een laag mascara en je ogen zullen ware eyecatchers zijn. De talkpoeder zorgt ervoor dat de wimpers voller en langer lijken.

 

6. De perfecte wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn al een tijd een issue voor veel vrouwen. Ze moeten niet alleen de perfecte vorm hebben, maar ook niet te smal of te dik, de juiste kleur en nog veel meer. Heb je van nature een beetje dunne wenkbrauwen? Gebruik dan talkpoeder om deze optisch voller te laten lijken. Breng deze aan voordat je wenkbrauwpoeder gebruikt.

 

7. De hulp bij uitstek na het scheren

Krijg jij na het scheren ook altijd uitslag? Veel mannen en vrouwen krijgen na het scheren last van rode, soms ook jeukende bultjes. Dat ziet er niet alleen minder leuk uit, het is ook nog eens heel irritant. Voorkomen kun je dit niet helemaal, de een reageert nu eenmaal heftiger dan een ander. Wel kun je het leed een beetje verzachten door na het scheren wat babypoeder aan te brengen op de aangedane huid. Ideaal ook als je geen tijd hebt om na het scheren bodylotion te gebruiken. Heb je jezelf gesneden tijdens het scheren? Ook dan is babypoeder perfect geschikt. Het stopt de bloedingen en zorgt ervoor dat de wond sneller dichtgaat.

 

8. DIY droogshampoo

Er zijn heel wat vrouwen die zweren bij het gebruik van droogshampoo. Hiervoor kun je een speciale droogshampoo kopen of je maakt een DIY droogshampoo met niets meer dan babypoeder. Je kunt de talkpoeder direct op je hoofdhuid aanbrengen. Let op dat je niet teveel gebruikt, anders loopt je met een wit hoofd rond! Mocht je per ongeluk uitgeschoten zijn met de bus, houd je hoofd dan ondersteboven en schud het teveel eruit.

 

Heb jij wel eens talkpoeder gebruikt in je beautyroutine?

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in