boek je vakantie bij de ANWB

Wist je dat je Bei Mutti kunt genieten van Oostenrijks eten en dat gewoon in Nederland? Ideaal als je dit jaar niet op wintersport bent geweest of geen genoeg kunt krijgen van de Oostenrijkse keuken. En dat allemaal gewoon in Nederland. Ontdek wat wij vonden van dit restaurant.

 

Inhoud

Uit eten gaan

Normaal gesproken sta ik elke avond in de keuken om te koken. Daarbij maak ik eigenlijk alles zelf en gebruik ik zo min mogelijk pakjes, zakjes of kant-en-klare voeding. Een goede en gezonde maaltijd vind ik namelijk ontzettend belangrijk. Maar als je dag in dag uit elke keer kookt, dan wil je ook wel eens een keer niet in de keuken staan. Zo af en toe gaan we daarom uit eten.

En omdat we natuurlijk Nederlanders zijn kijken we ook op de centen. Aangezien we vlak bij de Duitse grens wonen (Arnhem) is goedkoop uit eten gaan in Duitsland binnen ons handbereik. Mochten we in Nederland iets zoeken, dan maken we vaak gebruik van Social Deal. Helaas is uit eten gaan in Nederland namelijk best duur (oke, het is maar hoe je er zelf tegenaan kijkt, maar als je je gezin meeneemt dan ben je zo ruim 100 euro of meer kwijt).

 

Bei Mutti Oostenrijks restaurant

Toen ik weer eens door Facebook aan het scrollen was kwam er een advertentie langs van restaurant Bei Mutti. In eerste instantie dacht ik dat het om een restaurant in Duitsland ging (vanwege de Duitse naam) en wilde ik doorscrollen. Maar toen las ik dat dit restaurant in Oosterbeek zit (vlakbij Arnhem). Toen was mijn interesse natuurlijk gewekt en heb ik doorgeklikt naar de pagina van Bei Mutti. Bei Mutti betekent overigens bij moeder.

Daar werd ik aangenaam verrast door de prijzen die ik zag. Het menu is redelijk beperkt (alleen maar voordelig), maar past precies bij wat je van een Oostenrijks restaurant verwacht. Denk aan Schnitzels, burgers en Spaghetti. Bijpassend kun je dan onder andere kiezen voor patat (niet echt Oostenrijks, eerder universeel), Rösti rondjes en gebakken aardappelen met spek en uitjes.

Wil je het nog authentieker maken dan kun je ook kiezen voor Flammkuchen, curryworst, Alm Apfelstrudel, Heisse Liebe en bijvoorbeeld Kaiserschmarrn als nagerecht.

Bei Mutti burger
Bei Mutti burger

 

Bei Mutti genieten van Oostenrijks eten in Nederland

Nu zeggen de prijzen en het menu natuurlijk nog helemaal niets over de entourage, de porties en of het wel echt lekker was. Ik was veel te nieuwsgierig en dus besloten we maar de koe bij de horens te vatten en het restaurant direct de volgende dag uit te proberen. Wij gingen zonder reservering, maar ik raad je wel aan te reserveren, want niet lang na ons zat het er aardig vol.

Omdat we niet hadden gereserveerd was het nog even afwachten of er plek was en gelukkig bleek dit het geval te zijn. De inrichting is gezellig, er is een nep openhaard en geweien en hertenkoppen aan (geen idee of deze echt zijn of niet). Buiten zijn ook plekjes, maar gezien het weer en de temperatuur is dat momenteel geen optie.

Bei Mutti open haard
Bei Mutti open haard

 

Bei Mutti restaurant inrichting

Bei Mutti Terras
Bei Mutti Terras

Verder was er in het begin echt Oostenrijkse apres ski muziek te horen. Later werd overgeschakeld naar de radio of een spotify lijst (was niet helemaal duidelijk) en dat was dan wel weer jammer.

Wij zaten in een hoekje met bank en stoelen. Het enige dat een beetje jammer was van onze plek: naast mij was een gangpad naar de toiletten en recht tegenover mij was de deur naar de keuken. Deze ging geregeld open en dicht wat een beetje storend overkwam. Een andere plek was leuker geweest, maar wij waren al blij dat er ruimte was om te zitten.

Zoals eerder aangegeven is het menu redelijk beperkt en eigenlijk is dat wel een verademing. Let op: je bestelt een hoofdgerecht los van het bijgerecht. Zo kun je zelf kiezen hoe duur je het maakt en wat je bijvoorbeeld bij je burger of Schnitzel wil eten.

Bei Mutti Schnitzel
Bei Mutti Schnitzel

Het eten werd redelijk snel gebracht en de Schnitzel, burger alsook de friet, rösti rondjes en de gebakken aardappelen met ui en spek waren lekker. Extra fijn: je krijgt altijd een goed gevulde bakje mayonaise erbij, zonder dat je hiervoor extra hoeft te betalen. De bediening is aardig en de extra portie friet die we tussendoor bestelden werden echt heel snel naar de tafel gebracht.

Bei Mutti eten

Enige dat voor een beetje verwarring zorgde: niemand kwam langs om ons te vragen of we drinken wilden hebben. Uiteindelijk zag ik bij de drankenkaart bak een QR code waarmee we drinken konden bestellen en/of een ober konden laten komen. We hebben beide gedaan (dus drinken bestelt en een ober laten komen), maar dat werkte niet zo goed. Uiteindelijk zelf iemand gewenkt die ons toen wel direct goed geholpen heeft.

Al met al is Bei Mutti in Oosterbeek zeker een aanrader als je houdt van Oostenrijks eten dat bovendien betaalbaar is.

Algemene informatie

Bei Mutti
Plein 1946 3
6862 DV Oosterbeek

Tel: +31 26 7009 740
Mail: info@beimutti.nl

Openingstijden: Ma t/m zo 16:00 – 21:00 uur

 

Dokteronline.com
Vorig artikelDeze vier dingen wil je in 2024 in je keuken
Volgend artikelWecandoo workshop zalf maken
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in