boek je vakantie bij de ANWB

In Nederland kun je je voor van alles en nog wat verzekeren: van autoverzekering tot fietsverzekering. Maar als deze verzekeringen kosten natuurlijk wel geld. Optimaal verzekerd en toch besparen? Het kan met deze tips.

 

Inhoud

Waarom verzekeren?

Helaas zijn er maar twee dingen in het leven zeker: je wordt geboren en er komt een dag dat je overlijdt. Voor de rest is niets zeker. Een huis kan afbranden, je auto kan total loss raken en je kind kan per ongeluk een bal door het raam van de buurman trappen. Allemaal zaken die jou uiteindelijk handen vol geld kosten, omdat er materiële schade is. Om nog maar niet te spreken van persoonlijke schade in geval van een ongeval.

Om de kosten voor jou enigszins binnen de perken te houden bieden verzekeringsmaatschappijen jou de mogelijkheid om je te verzekeren. En dat kan dus voor van alles zijn: van een autoverzekering tot een ongevallenverzekering.

 

Optimaal verzekerd en toch besparen? Het kan met deze tips

Hoe meer verzekeringen je hebt lopen hoe duurder het kan worden. Dat is logisch, want de kans is groot dat je alle verzekeringen apart afsluit in plaats van te kiezen voor een verzekeringspakket. Met een verzekeringspakket kun je zo veel of weinig verzekeringen als je zelf wil afsluiten. Hierbij kun je perfect rekening houden met jouw wensen en situatie. Bijkomend voordeel is dat je de verschillende verzekeringspakketten makkelijk en snel met elkaar kunt vergelijken. Heb je eenmaal een pakket gevonden dat aan al je wensen voldoet? Dan is het verzekeringspakket afsluiten een fluitje van een cent.

Door te kiezen voor een alles in 1 verzekering kun je alvast heel wat geld besparen. Dat komt omdat je per verzekering tot maximaal 2,5% korting kunt krijgen. De maximale korting op een compleet pakket komt neer op 15%! Een mooie besparing voor verzekeringen die je toch al af wilde sluiten.

 

1. Bekijk welke verzekeringen je nodig hebt

Maar er zijn meer manieren om te besparen op verzekeringen. Voordat je een verzekering afsluit moet je eerst goed nagaan welke verzekering je werkelijk nodig hebt. Als je slechts sporadisch gebruik maakt van de auto is het misschien het overwegen waard om de auto van de hand te doen. Dat scheelt niet alleen in verzekeringskosten, maar vooral ook in onderhoud en benzine. En dat geldt natuurlijk voor alle verzekeringen. Een oude fiets is meestal niet de moeite van het verzekeren waard. Heb je een nieuwe elektrische fiets? Dan is het juist wel raadzaam om een verzekering af te sluiten.

 

2. Neem alleen een verzekering als je de financiële risico’s niet zelf kunt opvangen

Dat klinkt zo voor de hand liggend en toch is het wel een groot punt. Dat komt omdat bijvoorbeeld in het geval van een autoverzekering het soms voordeliger is om bepaalde schade zelf te betalen in plaats van een dure verzekering te nemen. Zeker als hierdoor je schadevrije jaren afnemen. Dat geldt natuurlijk ook voor een aansprakelijkheidsverzekering. Als je een klein spaarpotje achter de hand hebt voor het geval jezelf, je kind of je huisdier schade toebrengt aan iemands eigendommen, dan kan dit voordeliger zijn dan hiervoor een aparte verzekering af te sluiten.

 

3. Vergelijk verzekeringen

Het is raadzaam om minimaal 1x per jaar al je verzekeringen door te nemen en te kijken of deze nog relevant zijn. Ook de premies onderling vergelijken heeft grote nut. Helaas gaat hier wel heel veel tijd inzitten. Makkelijker is het om gebruik te maken van een website zoals vergelijkdirect.com waarmee je in Ă©Ă©n oogopslag ziet welke verzekeringen voor jou het meest voordelig zijn.

 

4. Controleer op dubbele dekkingen

Het probleem met verzekeringen is dat ze vaak dubbele dingen dekken. Dat kan voor jou als leek heel lastig te herkennen zijn. Toch is het goed om je hierin te verdiepen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bij het afsluiten van de reisverzekering gekozen hebt voor dekking van medische kosten in het buitenland. Maar wist je dat je zorgverzekering deze kosten ook vaak al dekt tot een bepaald bedrag? Het is dus goed om de kleine lettertjes te lezen voordat je dubbel betaald.

 

5. Te hoge of juist te lage dekkingen

Als je toch al bezig bent om je verzekeringen na te lopen wat dubbele dekkingen betreft, kijk dan ook eens naar de dekkingen zelf. Als je een inboedelverzekering af hebt gesloten voor 50.000 euro maar je inboedel is maar 20.00 euro waard, dan betaal je teveel premie?

Het tegendeel kan natuurlijk ook het geval zijn. Dan ben je onderverzekerd en alhoewel dat op het eerste gezicht een mooie besparing oplevert, kan het in geval van schade grote financiële gevolgen met zich meebrengen, omdat je dan onderverzekerd bent.

 

6. Betaal je premie in Ă©Ă©n keer

Veel verzekeraars geven je extra korting als je de premie direct in Ă©Ă©n keer betaald in plaats van maandelijks een bepaald bedrag. Natuurlijk is dat niet voor iedereen haalbaar, maar het is zeker de moeite van het overwegen waard. Al doe je dat slechts bij Ă©Ă©n verzekering, bijvoorbeeld de zorgverzekering.

 

Besparen op verzekeringen doe je zo

Zoals je ziet kun je nog best een aardig centje besparen op de kosten voor verzekeringen. Nog niet overtuigd? Voer dan nu een gratis verzekeringscheck uit t.w.v. 79 euro. Kun je wel wat hulp gebruiken?

  1. Meld je dan via de website van vergelijkdirect aan
    2. Zij vergelijken direct online voor je en bellen je op om je hierbij te helpen
    3. Het scherpste voorstel voor een pakketverzekering op maat krijg je direct te zien of sturen ze naar je toe. Je kunt deze zelf afsluiten of hulp inschakelen
    4. Ze doen dit ieder jaar opnieuw samen met jou!

Zo betaal je dus niet elk jaar teveel en komt de dekking overeen met je situatie

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in