boek je vakantie bij de ANWB

Pas heb ik hier een stukje geschreven over het openbaar vervoer in Nederland. Hoewel ik er niet lyrisch over ben, ben ik er wel heel blij mee. Wat ik jammer vind, is dat het vrij duur geworden is. Zeker als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld openbaar vervoer in Duitsland. Ik ben wel blij dat zo veel plekken over het algemeen goed bereikbaar zijn en je praktisch overal kunt komen.

 

Inhoud

Mijn boemelbusje is nog leuker geworden

In mijn vorige schrijven heb ik ook beschreven hoe blij ik ben met mijn boemelbusje. De lieve buslijn 53, die met een grote taxibus een select groepje op de juiste plek van bestemming brengt. Sinds een paar weken is mijn boemelbusje nóg leuker geworden. Ik zal bij het begin beginnen.

Helaas is de aanleiding minder leuk: mijn vaste chauffeuse op de boemelbus heeft een ernstig ongeluk gehad. Zij is, al rijdende in haar boemelbusje, aangereden door een tram. Dat is natuurlijk hartstikke sneu. Ze is nog altijd herstellende, maar de verwachting is wel dat ze er weer boven op komt. De bus daarentegen heeft het niet overleefd. Maar ja, er moet natuurlijk wel gereden worden!

 

Een nieuwe bus voor regiovervoer

Dus toen ik na een paar weken afwezigheid vanwege de zomervakantie weer ’s morgens in alle spanning stond te wachten op mijn boemelbusje, bleek deze verdwenen te zijn. Ik was eindelijk gewend aan het uiterlijk, dus ik wist waar ik naar moest kijken, maar geen bus. Uiteindelijk viel mijn oog op een andere taxibus. Een zelfde soort grote bus, maar deze was écht duidelijk bedoeld voor regiovervoer.

Geen lichtkrant op de voorkant en alleen op de deur hing het inmiddels welbekende, uitgeprinte A4-tje met nummer 53 erop. De deur is een gewone schuifdeur met een treeplank eronder, aan de achterzijde bevinden zich twee openslaande deuren met een oprijplank voor rolstoelen. Totaal niet ingericht als streekbus!

Met moeite kreeg ik de zware deur open en terwijl ik verwoed om mij heen stond te kijken op zoek naar een automaat om mijn OV-chipkaart in te checken, zei de chauffeur al dat die niet in deze bus aanwezig was. Deze bus dient echt alleen voor tijdelijk in geval van nood bij gebrek aan beter.

 

Geen knop, maar roepen als je eruit wil

Terwijl ik ging zitten en de bus langzaam weg reed, vroeg ik mij ineens af hoe ik moest aangeven dat ik eruit wilde. Deze bus heeft immers geen knop om een seintje af te geven aan de chauffeur, dat je er uit wilt! Ook dat probleem loste zich vanzelf op.

Gedurende de rit zat ik te piekeren hoe ik bij de juiste halte eruit moest zien te komen, maar het antwoord kwam vanzelf: een van de andere passagiers moest er eerder uit en je roept dan gewoon door de bus heen, dat je er uit wilt. Heel effectief, heel handig (het kan niet missen) en zo lekker persoonlijk.

Op een anoniem knopje drukken maakt voor niemand een verschil, maar een buschauffeur waar je praktisch achter zit, schoffeer je natuurlijk niet door keihard te gillen dat je eruit wilt. Zodra je de halte hebt bereikt, stapt de chauffeur op van zijn stoel om de deur voor je open te doen, waarna hij zijn reis voortzet.

Mijn boemelbusje heeft er een nieuwe charme bij!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in