boek je vakantie bij de ANWB

Botercrème wordt gebruikt voor het strak afsmeren van taarten. Ook kun je het gebruiken als vulling voor een taart of als afwerking van een cupcake. Met dit recept leer je botercrème maken snel en eenvoudig.

 

Inhoud

Wat is botercrème?

Botercrème is een zoete crème. Deze kun je gebruiken als toef voor op een cupcake, of als lekkere vulling voor in een taart. Ook is het geschikt om er een taart mee af te smeren om er vervolgens een dripcake van te maken of te bekleden met fondant of marsepein. De crème is geschikt voor afsmeren omdat het eerst zacht is en in de koelkast hard wordt. Zo kun je een mooie strakke taart maken.

 

 

Zo kun je de perfecte botercrème maken

Voor het maken van de perfecte botercrème heb je nodig:

 

250 gram ongezouten roomboter

1 bus (250 gram) poedersuiker

2 eetlepels melk (optioneel)

 

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Dit is nodig voor het mixen. Anders vliegt de boter alle kanten uit of zal je mixer vastlopen.

Mix eerst de 250 gram roomboter tot het een smeuïge massa is. Afhankelijk van de mixer die je gebruikt zal dit ongeveer 5 minuten duren.

Daarna voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe. Doe dit eerst op de laagste stand, anders vliegt de poedersuiker je om de oren.

Als alle poedersuiker erdoor zit alles nog 10 minuten door mixen. Het is belangrijk dat de poedersuiker volledig opgenomen is door de boter.

Deze botercrème kun je gebruiken voor het strak afsmeren van een cake. Ook ideaal als basis voor het maken van een dripcake.

 

Wil je de botercrème gebruiken als vulling in een taart? Of voor het afwerken van een cupcake? Dan kun je de crème smeuïger maken door er twee eetlepels boter aan toe te voegen.

 

botercreme maken 1

 

Makkelijke botercrème maken met een mix

 

Er is ook een mix voor botercrème verkrijgbaar waar je alleen maar boter aan moet toevoegen, deze heeft een vleugje vanille en is zachter van smaak dan wanneer je het zelf maakt.

 

Botercrème maken met een kleurtje

Botercrème kun je ook een kleur geven. Dit kan heel gemakkelijk met een kleurstof.  Een drupje is al genoeg om een kleur te maken. Hoe meer druppels, hoe donkerder de kleur.

 

Botercrème maken met een smaakje

Je kunt ook de botercrème ook een smaakje geven. Hiervoor kun je zelf fruit of chocolade/cacao toevoegen. Fruit kun je pureren of in stukjes erdoor scheppen. Je moet er alleen om denken dat het wel op dezelfde temperatuur is en je geen vocht gaat toevoegen. Als de temperatuur te hoog is of er teveel vocht bij komt gaat de botercrème schiften.

Vind je dat te ingewikkeld? Maak dan gebruik van de verschillende smaakpasta’s. Smaken variëren van appel tot bubbelgum. Er zijn wel meer dan 40 soorten smaak verkrijgbaar. Hierdoor kun je een cake of cupcake naar eigen smaak en wens creëren.

 

Zoek je inspiratie voor het maken van leuke cupcakes? Kijk dan eens naar deze schattige cupcakes voor Pasen.

 

Maak jij wel eens botercrème en welke smaak heeft dan jouw voorkeur?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in