boek je vakantie bij de ANWB

Het duurt nog even, maar voor je het weet staan Sinterklaas weer voor de deur. Met de stijgende inflatie zal ook op Sinterklaas cadeautjes bezuinigd moeten worden. Toch je kind verrassen? Dit zijn 5x beste budget cadeautips voor Sinterklaas.

 

Inhoud

Cadeautjes voor Sinterklaas

Voor kinderen behoort Sinterklaas naast hun verjaardag tot de hoogtepunten van het jaar. Niet zo gek, want op deze dag worden de meeste kinderen verwend en krijgen ze cadeautjes. Eigenlijk begint dit al in aanloop naar Sinterklaas met de komst van de Sint naar Nederland. Vanaf dat moment mogen veel kinderen hun schoen zetten en krijgen ze een leuk klein cadeautje. De climax is dan op 5 december op Sinterklaasavond. Op pakjesavond krijgen de meeste kinderen wat grotere cadeaus, vaak zijn dit cadeautjes die ze zelf op hun verlanglijstje hebben gezet.

 

5x Beste budget cadeautips voor Sinterklaas

Werd er de afgelopen jaren nog flink wat geld besteed aan Sinterklaascadeautjes, gemiddeld tussen 80 – 150 euro per kind, dit jaar zal dit bedrag er voor veel ouders anders uitzien. De prijzen van energie rijzen de pan uit en dat heeft zijn weerslag op de prijzen voor boodschappen en nog veel meer. Veel ouders weten niet meer hoe ze de einden aan elkaar moeten knopen en vrezen nu al voor de winter. Natuurlijk zijn er genoeg manieren om op gas te besparen bijvoorbeeld, maar je kunt niet meer doen dan je best.

Bezuinigen in je dagelijkse leven wil echter niet zeggen dat je je kind van pakjesavond hoeft te onthouden. Integendeel: het spreekwoord luidt niet voor niets: een kinderhand is snel gevuld. Natuurlijk zijn veel kinderen tegenwoordig behoorlijk verwend, maar dat wil niet zeggen dat een kind niet kan leren om blij te zijn met minder of andere cadeautjes. Geen idee waar te beginnen? Ontdek nu de beste budget cadeautips voor Sinterklaas.

 

1. Koop nu al Sinterklaas cadeautjes

Het is pas september, maar dat mag je er niet van weerhouden om nu al Sinterklaas cadeautjes te kopen. Juist nu vind je overal uitverkoop en daar kun jij van profiteren. Struin ook de folders af en let op online aanbiedingen. Zie je iets leuks voorbij komen? Wacht dan niet tot Sinterklaas, maar koop dit nu al. Vooral als je weet dat je kind dit heel graag zou willen.

Leestip: Anders inkopen dankzij de koopjeskalender doe je zo

 

2. Weggevertjes op weggeefhoeken

Heb je Facebook of maak je gebruik van de app Nextdoor? Kijk dan eens naar weggevertjes via de weggeefhoek (Facebook). Ook op Marktplaats worden vaak genoeg dingen gratis weggegeven. Daarbij geldt ook: kijk nu alvast, ook al is het pas september. Straks bedenken mensen zich misschien en doen ze spullen niet meer gratis weg, maar willen ze er geld voor hebben. Gewoon goed verstoppen en je kunt je kind met pakjesavond verrassen.

 

3. Koop tweedehands

Wist je dat het kinderen niet uitmaakt of iets nieuw of tweedehands is? Vooral als je het goed inpakt ziet vooral een jonger kind geen verschil. Heb je een goedkope gameconsole op de kop getikt zonder verpakking? Probeer dan de originele verpakking te scoren. Heb je een pop gekocht? Verpak deze dan in een leuke doos met inkijkvenster. Op die manier maak je iets wat tweedehands is zo aantrekkelijk mogelijk. En voor kleine kinderen maakt het al helemaal niet uit of het nieuw is of niet. Leuk cadeaupapier eromheen en je kind heeft een prachtig Sinterklaascadeau.

 

4. Maak zelf

Een duur poppenhuis kopen? Niet nodig! Met een beetje creativiteit en wat afvalhout kun je een schitterend poppenhuis zelf maken. Dat geldt ook voor heel veel andere dingen. Bijvoorbeeld een modderkeuken voor in de tuin of een keukentje voor in huis. Je kunt iets helemaal vanaf niets zelf maken of je gebruikt een bestaand ontwerp (goedkoop) en gaat dit met goedkope materialen pimpen. Ga vooral langs rommelmarkten waar je soms voor een prikkie de leukste cadeautjes kunt kopen. Als je aan het einde gaat dan is de kans nog groter dat je voor weinig iets leuks vindt.

5 Budget cadeautips voor Sinterklaas

 

 

5. Doe mee met prijsvragen

In aanloop naar de feestdagen worden allerlei prijsvragen georganiseerd. Heel veel grote en kleine websites hebben dan prijsvragen waarmee je de leukste prijzen kunt winnen onder andere speelgoed voor je kind. Als je bijvoorbeeld een kijkje neemt op prijsvragengala of zoekt op hashtags zoals #winnen #winactie #prijsvragen #giveaway dan kom je vaak hele leuke prijsvragen tegen, waarmee de leukste prijzen te winnen zijn. Garantie heb je niet, maar niet geschoten is altijd mis.

 

Heb je echt geen geld voor een leuk cadeautje? Dan zijn er gelukkig in verschillende steden en plekken burger initiatieven opgezet om je toch aan een leuk cadeau te helpen voor je kind. Denk aan de speelgoedbank, weggeefdagen of bijvoorbeeld boekenkastjes (boeken zijn een leuk en vooral leerrijk cadeau).

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in