boek je vakantie bij de ANWB

Geld op de bank zetten is in tijden van economische tegenspoed een slecht idee. Door inflatie wordt geld zelfs minder waard, waardoor je beter af bent zonder al te veel geld op de bank te zetten. Dat betekent niet dat je daarom alles maar uit moet geven.

Je wilt immers graag een zakcentje achter de hand hebben in tijden dat het financieel minder gaat. Toch zijn er zeker interessante manieren om je geld beter te besteden én je geld te laten groeien. Dat kan op verschillende manieren, door te investeren in verschillende doelen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van goud of zilver, of bijvoorbeeld vastgoed.

 

Inhoud

Geld investeren

Als je voldoende geld hebt om je levensonderhoud van te betalen, houd je wellicht geld over om eens te investeren. Het investeren in verschillende zaken kan zeker een stuk rendabeler zijn, nu geld minder waard wordt. Wie graag iets met zijn geld wil doen, zal er daarom voor kiezen het bedrag niet op de bank te laten staan. Investeren in materialen zoals edelmetalen als goud en zilver is dan ook flink aantrekkelijker geworden.

Wie een groot vermogen heeft, kan bovendien er ook voor kiezen om in de wereld van vastgoed te stappen of bijvoorbeeld te handelen in cryptomunten. Daarvoor is uiteraard wel de nodige kennis en voorbereiding vereist.

 

Goud en zilver

Investeren in goud en zilver kan op verschillende manieren. Ten eerste kun je het fysiek kopen bij verschillende bedrijven. Eventueel is het ook mogelijk om te beleggen in bedrijven of fondsen. Het stallen van economische waarde in materialen als goud en zilver is niet nieuw. De laatste jaren is wel gebleken dat het aantrekkelijk kan zijn om bij een lagere prijs van goud of zilver in te stappen. Het is belangrijk dat je je van tevoren inleest over de verschillende waardes van de materialen.

 

Crypto

De laatste jaren is investeren in cryptovaluta een behoorlijke hype geworden. Het nieuws werd er door gedomineerd. Mensen verkochten hun hele huisraad om het om te zetten in crypto. Dat is wellicht een brug te ver, maar het kan zeker lonen om in cryptovaluta te handelen. Ook hierbij geldt dat enige kennis van de markt zal helpen om het rendement te vergroten.

Om deze reden is het belangrijk alleen geld te investeren dat je kunt missen. De cryptohandel heeft de laatste maanden wel bewezen behoorlijk volatiel te zijn. Zo is het mogelijk dat cryptomunten binnen een week tijd behoorlijk in waarde kunnen stijgen.

 

Investeren in vrienden of familie

In economische tijden wordt het voor ondernemers steeds lastiger om hun onderneming voort te kunnen zetten. Daarbij worden veel ondernemers geconfronteerd met hoge operationele kosten, zoals bijvoorbeeld de stroomprijs. Het kan daardoor ook interessant zijn om te beleggen in vrienden of familie.

Bijvoorbeeld door tijdelijk op te treden als geldschieter en in economisch betere tijden de lening om te zetten naar rendement. Let wel op; er gelden bepaalde belastingregels voor het investeren in bedrijven. Lees je dus van tevoren goed in.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in