boek je vakantie bij de ANWB

Ben je toe aan een nieuw kapsel? Benieuwd wat dit jaar helemaal hot en trendy is op het gebied van haar? Dit zijn de haartrends 2020 die je niet mag missen.

 

Inhoud

Haartrends

Net als modetrends wisselen ook haartrends elk jaar weer. Vaak zie je dat bepaalde trends na een x-aantal jaar terugkomen. Dat is al decennialang het geval en zal voorlopig niet veranderen. Natuurlijk komen de trends niet exact op dezelfde manier terug. Vaak wordt er een modern tintje aan gegeven, waardoor het perfect past bij deze tijd. Voor welke haarstijl en kapsel je kiest hangt vooral af van je haar, je haartextuur en bovenal je eigen wensen en eisen. Dat iets een trend is wil niet zeggen dat je het ook op moet volgen. Doe waar jij je goed bij voelt, want net als met veel dingen: als jij je er goed bij voelt dan zul je dat ook uitstralen. Dat heeft overigens niet alleen te maken met je haar, maar ook je outfit.

 

De haartrends 2020 die je niet mag missen

Dit jaar komen er heel veel verschillende trends voorbij. Deze variëren van lekker naturel en curly tot het knippen van een pony. Hieronder vind je de belangrijkste haartrends 2020 op een rijtje.

 

Kort haar

Kort haar is in 2020 weer helemaal hot en trendy. Overigens hebben we het dan niet over echt heel kort, maar gewoon haar dat net tot de schouders komt. Dit is een beetje een tegenhanger van de trend die al jaren gaande is, waarbij veel vrouwen kiezen voor extensions om het haar te verlengen.

Korte bob

Naast gewoon kort haar is ook de bob helemaal in. Kies daarbij voor een bob die jouw gezichtslijnen op de juiste manier onderstreept. Belangrijk bij deze trend is om niet voor een hele strakke bob te kiezen. Het is juist de bedoeling dat de bob je een zachte en lieve uitstraling geeft. Het is zelfs mogelijk om er met een bob jonger uit te zien.

De haartrends 2020 die je niet mag missen 3

 

Curly haar

Heb je wel eens gehoord van de Curly Girl methode? Met deze methode benadruk je jouw natuurlijke krullen. Alhoewel deze hype al een tijdje gaande is lijkt het pas dit jaar echt een hit te worden. Heb je van jezelf krullen? Dan kan ik je de Curly Girl Methode (of CG methode) van harte aanraden. Laat de krullen lekker staan en vergeet de stijltang.

De haartrends 2020 die je niet mag missen 2

 

 

Slag in het haar

Ook als je geen krullen hebt kun je je haar mooi stijlen. Kies er dan voor om een slag in je haar te creëren. Lose en grove krullen geven je haar niet alleen meer volume, maar zorgen ook voor een zachte omlijsting van je hele gezicht. Het gebruik van de juiste stylingproducten is daarbij onmisbaar.

 

De haartrends 2020 die je niet mag missen 1

 

Pony

Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar dit jaar kom je er bijna niet onderuit: een pony. Gelukkig heb je wel de keuze: kies voor een natuurlijke lange pony of ga juist voor heel kort. En met heel kort bedoel ik: zorg voor een pony van 5-7 cm. Durf je een echte pony niet aan? Laat je haar dan in lagen knippen waarbij de voorste lagen tot je sleutelbeen of hoger komen.

 

Warme kleuren zijn de nieuwe haartrend

Zeg gedag tegen ijsblond en grijsblond, dit jaar zijn warme en donkere kleuren helemaal de trend. Heb je van jezelf donker haar dan kun je hier een beetje lichtere accenten in laten zetten. Let wel op: highlights zijn dit jaar echt helemaal out.

 

Solide kleuren

Koos je er vorig jaar nog voor om highlights te laten zetten, dit jaar draait alles om solide kleuren. Laat je haar in één kleur verven en maak daarmee een statement. Deze trend gaat overigens helemaal hand in hand met kort haar. Als je kort haar hebt moet je voor een meer sprekende kleur kiezen en dat zie je terug door het haar van één kleur te voorzien. Denk je nu: wat saai? Met solide kleuren kun je werkelijk alle kanten op. Denk daarbij aan blauw, roze-pink en alle andere kleuren. Vooral opvallende kleuren zul je dit voorjaar en deze zomer veelvuldig tegenkomen.

 

De haartrends 2020 die je niet mag missen 4

Gevlochten omlijsting van je gezicht

Vlechten zijn dit jaar sowieso al hip en trendy. Je maakt dit kapsel af door je vlechten in een hoge knot te binden. Dat kun je overigens ook gewoon met los haar doen. Zorg er wel voor dat je rechts en links langs je gezicht een vlecht kunt maken. Deze zorgt voor een speels effect.

Messy bun oftwel de rommelige knot

Heb je in de ochtend geen tijd of zin om veel aan je haar te doen? Dan is deze haartrend 2020 er echt één die je niet mag missen: de rommelige knot. De rommelige knot houdt in dat je je haar snel bij elkaar raapt en er een knot van maakt. Steken er rechts en links plukken uit? Top! Dan ben je helemaal trendy en klaar om de deur uit te gaan. Eventueel kun je je messy bun nog combineren met een satijnen haarband om je kapsel een beetje meer flair te geven.

 

Geen halfstaartje maar half knotje

Kun jij je het halfstaartje nog herinneren? Mooi, in plaats van een halve staart maak je dit jaar gewoon een halve knot. Dat is heel simpel: je maakt een halfstaartje en draait hier een (bij voorkeur rommelige) knot van. Dit zet je bovenaan je hoofd vast en je bent helemaal ready voor de dag.

 

Paardenstaart met slag in het haar

De paardenstaart is terug van (nooit) weggeweest. Zorg voor een mooie, redelijk strakke paardenstaart. Heb je stijl haar? Zorg dan dat je een beetje slag onderin je paardenstaart gecreeëerd voor het juiste effect. Het haar dat aan de onderkant golft geeft je kapsel een speelse jaren ’50 vibe.

 

Haaraccessoires die je dit seizoen moet hebben

Heb je bovenstaande trends doorgenomen? Heb je het idee dat er nog iets mist? Dat kan kloppen. Haaraccessoires spelen dit jaar een grote rol bij de haartrends. Deze accessoires lopen uiteen van een satijnen hoofdband tot parels die je in je haar verwerkt. Verder komt de jaren ’60 kam terug: deze schuif je aan één kant in je haar. In de lente en zomer kun je je haar opleuken met lavendelbloemen. Deze mag je in je hele kapsel verwerken, dus wees vooral niet te bescheiden met deze trend.

Durf jij op te vallen? Draag dan grote haarspelden die helemaal trendy zijn. De haarspelden mogen bovendien voorzien zijn van parels, glitter, diamantjes en alles wat glimt en blinkt. Ik zei het al eerder: kleine vlechtjes zijn hot. Wil je jouw vlechten net dat beetje extra geven? Zorg dan dat je je vlechtjes opleukt met kraaltjes.

 

Welke van bovenstaande kapsels en trends spreekt jou het meest aan?

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in