boek je vakantie bij de ANWB

Toe aan een nieuwe keuken? Bekijk dan eerst de keukentrends 2019 van houten keuken tot landelijke keuken. Tips over de nieuwste trends, welke welke materialen echt niet mogen ontbreken en interessante feiten over wat mannen en vrouwen nou eigenlijk voor een keuken willen.

 

Inhoud

Een keuken volgens mannen vs vrouwen

Er is onderzoek gedaan naar de wensen van mannen en vrouwen op het gebied van keukens. Hier kwamen verrassende resultaten uit. Deze infographic met keukentrends laat zien dat het gros van de mensen voor een houten keuken kiest in plaats van een witte keuken. Mannen kiezen bovendien eerder een vrijstaand fornuis dan vrouwen. Een landelijke keuken spreekt maar liefst 50% van de mannen aan tegenover 32% van de vrouwen. Dat vind ik persoonlijk een zeer verrassende uitkomst. Ik ging er altijd van uit dat mannen van een strak en modern design houden. Goede tip dus om rekening te houden met de smaak van je partner als je een nieuwe keuken uit gaat zoeken. En dat de smaak heel anders kan zijn dan je denkt.

 

 

Houten keuken

Hout is tijdloos en brengt ons terug naar de natuur. En dat is precies hetgeen beoogd wordt met deze keukentrend: houten keukens zijn anno 2019 trendy. De warme en gezellige uitstraling van hout zorgt ervoor dat de keuken tijdloos en tegelijkertijd cosy is. Wat de kleur betreft is er volop keuze, waardoor je het keukendesign af kunt stemmen op je eigen smaak en de overige inrichting van het huis.

 

De keukentrends 2019 van houten tot landelijke keuken 3

 

Matte zwarte keuken

Een matte zwarte keuken is een eyecatcher en is dé trend in 2019. De keukens worden gecombineerd met een achterwand en keukenblad die een mooi contrast vormen. Voor het keukenblad kies je bijvoorbeeld een houten uitvoering. Het hout gecombineerd met zwart zorgt voor een chique uitstraling in de keuken.

 

Geïntegreerde afzuigkap

Een losstaande afzuigkap is misschien leuk en geschikt voor een restaurant, anno 2019 kan dit echter niet meer in de keuken. De afzuigkap moet dit jaar verwerkt worden in het design van de keuken. Door de afzuigkap te bedekken in dezelfde stijl als de keukenkasten creëer je één geheel. Zo kun je genieten van de voordelen van het hebben van een afzuigkap, terwijl de keuken tegelijkertijd super trendy is.

 

Voor een trendy gezellige uitstraling

De keuken is het hart van het huis en daar mag het ook best gezellig zijn. Die gezelligheid kun je probleemloos creëren door wat keukenspullen in het zich te plaatsen. Zet die leuke tajine uit Marokko op de vensterbank of het keukenblad. Plaats die ene vaas die je van vakantie mee hebt genomen op een prominente plek in de keuken. Maak het gezellig, zonder al te veel spullen rond te laten staan.

 

Planken in plaats van bovenkastjes

Een andere keukentrend in 2019 bestaat uit het vervangen van keuken bovenkastjes door planken. Op deze planken kun je allerlei keukenspullen tentoonstellen. Afwisseling en rust is daarbij het grote sleutelwoord. Kies voor accessoires in neutrale kleuren afgewisseld door een aantal eyecatchers.

 

 

De keukentrends 2019 van houten tot landelijke keuken 1

 

Industrieel keukenblad

Een andere grote trend in de keuken is het industriële keukenblad. Een betonnen keukenblad of een geweldige look-a-like geeft de keuken net dat beetje extra. Een industriële look kan ook nagebootst worden door beton te mengen met roestkleur. Belangrijk is dat het keukenblad als finishing touch bij de overige uitstraling van je keuken past.

 

Gebruik van verschillende metalen in de keuken

Was het vorig jaar vooral messing dat verwerkt werd in de keukens, dit jaar mogen diverse materialen met elkaar gecombineerd worden. Messing blijft, maar wordt aangevuld door onder andere tin en koper. Deze materialen verwerk je simpelweg door de keuze voor een bepaalde kraan, verlichting en andere metalen accessoires in je keuken.

 

Keuken in twee kleuren

Keukens in twee kleuren zijn helemaal in dit jaar. Denk daarbij aan hout gecombineerd met wit. Door twee kleuren in de keuken te verwerken krijg je een hele trendy uitstraling. Hout is de absolute trend dit jaar. Omdat niet iedereen een houten keuken kan waarderen kun je een compromis sluiten. Kies voor houten keukendeuren in een wit geraamte met een wit keukenblad. Met deze keukenstijl kun je ook een beetje spelen, zoals je hier kunt zien.

 

 

De keukentrends 2019 van houten tot landelijke keuken 2

 

 

Overigens hoef je niet per se een nieuwe keuken aan te schaffen. Ben je toe aan iets nieuws, zonder direct de keuken te vervangen en zonder heel veel geld uit te moeten geven? Met deze low budget tips kun je keuken makkelijk en snel updaten.

Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Ik heb een erg kleine keuken, maar wel tamelijk hoog. Daarom waren planken in plaats van kastjes een regelrechte uitkomst. Ook wist ik nooit wat ik met het geërfde delfts blauw aan moest. Dat heb ik nu allemaal in de keuken opgehangen. Het geeft de keuken een onvervalst Hollandse sfeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in