boek je vakantie bij de ANWB

De feestdagen komen er straks in december weer aan en dat betekent maar één ding: kerstcadeaus! Maar hoe verras je iemand met een origineel geschenk? Iemand goed kennen maakt het leuk om het cadeau te personaliseren. Een kerstpakket maken geeft je voldoende ruimte om hier van alles mee te doen.

 

Net zoals je van je werkgever of als klant met kerst een kerstpakket als relatiegeschenk krijgt kun je deze ook zelf maken voor iemand die je met kerst een cadeau wilt geven. De truc is vooral om origineel te zijn, dus wat stop je er allemaal in?

 

Inhoud

Personaliseer

Niks is leuker om het perfecte cadeau te geven met kerst. Je laat zien dat je iemand echt kent door dit zoveel mogelijk te personaliseren. Je werkgever kan makkelijk promotionele artikelen geven als cadeau aan het personeel en werkrelaties, maar om echt te personaliseren ga je toch wel een stukje dieper.

Er zijn verschillende manieren die geschikt zijn om een kerstpakket met geschenken daarin te personaliseren. Je kunt dan uitgaan van de persoon aan wie je het wilt geven op basis van diverse persoonlijke eigenschappen:

 • hobby’s
 • interesses
 • woonsituatie
 • leeftijd

Je kan dan een leuk thema aan het kerstpakket geven uitgaande van één van deze persoonlijke onderwerpen. Alle cadeaus kun je hierop instellen.

 

Thema & sfeer

Een andere manier om een kerstcadeau te personaliseren is uitgaan van een thema en hierin specifieke elementen van de persoon in opnemen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan thema’s zoals:

 • eten & drinken
 • reizen & vakantie
 • wonen
 • fashion
 • et cetera

Het is bijvoorbeeld heel leuk om iemand cadeaus te geven voordat die op reis gaat met daarin alles wat hij/zij nodig heeft voor die reis. Of iets wat de reis benadrukt zoals een thema cadeau van de reisbestemming. Zo kan je dit als uitgangspunt nemen bij elk thema, waarin je geschenken in het kerstpakket stopt wat direct te maken heeft met de persoon binnen het thema.

 

De leukste presentjes voor je kerstpakket 1

Persoonlijke band

Voor als je echt dieper wilt gaan in het personaliseren van de geschenken kun je ook uitgaan van een persoonlijke touch vanuit jezelf. Er is waarschijnlijk geen mooier geschenk als een persoonlijk geschenk van jezelf als degene die het cadeau geeft.

Ook hier kun je veel opties gebruiken om het cadeau op af te stemmen. Je kan bijvoorbeeld uitgaan van:

 • een moment dat jullie beide hebben meegemaakt
 • een plaats of evenement dat je samen hebt bezocht
 • een gedeelde interesse of hobby

 

Persoonlijk bericht

Bij alle voorbeelden van wat een gepersonaliseerd cadeau kan inhouden zal dit altijd goed samengaan met een persoonlijk bericht. Niet alleen kun je toelichten wat het cadeau of kerstpakket qua inhoud bevat maar hier ook nog eens de persoonlijke noot bij geven waar dit vandaan komt en waarom je dit cadeau zo belangrijk vindt.

 

Het loont dus aan alle kanten om een persoonlijke tint te geven aan een geschenk, of het nou over de persoon zelf gaat of over jezelf, of zelfs beiden. Een blijvende impressie is uiteindelijk niet in materiaal uit te drukken maar wel met gevoel en motivatie.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in