boek je vakantie bij de ANWB

Benieuwd naar de nieuwste trends op woongebied? Lees nu alles over de woontrends herfst en winter 2018 – 2019. Verheug je op veel hout, een nieuwe Noorse stijl en nog veel meer. Kleuren die passen bij de koude en kille seizoenen van het jaar. Verhoog de sfeer in huis met de nieuwste woontrends.

 

Inhoud

Haal de natuur binnenshuis

De natuur ondergaat in de herfst een ware metamorfose en dat geldt ook voor ons huis. Lichte kleuren maken plaats voor donkere kleuren. De natuur wordt binnenshuis gehaald waar vooral donker hout een belangrijke rol speelt. Droogbloemen nemen in populariteit toe en deze maak je in de herfst makkelijk zelf. Ook takken met gedroogde bessen die donker kleuren zijn een trend in de herfst en winter.

Om nog meer natuur binnenshuis te halen zie je overal opdrukken met wilde dieren. De haas neemt de komende twee seizoenen een belangrijke plaats in. Vergeet cactussen, flamingo’s en unicorns, de haas wordt de nieuwe trend. De natuurlijke sfeer in huis wordt gecompleteerd door veel wollen spreien. Bij voorkeur grote grof gebreide spreien gemaakt van XXXL wol. Dit onderstreept nog eens het cosy gevoel tijdens de gure en koude dagen die voor ons liggen.

 

De woontrends herfst en winter 2018 – 2019 1

 

De nieuwe Noorse stijl

Kenmerkend voor de nieuwe Noorse stijl is de geraffineerde simplesse ervan. Een understated look die juist hierdoor extreem veel impact maakt. Eigenlijk is het een moderne versie van de alom bekende Scandinavische stijl. Donkere muren en vloerkleden worden verzacht door lichte meubels en accessoires. Door met verschillende lagen en materialen te werken creëer je diepte die je als het ware wegtrekt van de donkere kleuren.

 

De woontrends herfst en winter 2018 – 2019 2

 

Global Nomads

Deze woontrend herfst winter 2018 – 2019 is gebaseerd op een electische stijl, waarbij patronen van over de hele wereld bij elkaar gebracht worden. Grenzen vervagen en mensen maken rezien steeds langer en verder. Nieuwe culturen ontdekken betekend ook dat we dingen van deze culturen willen integreren. Daar speelt deze trend handig op in. Bij deze stijl kun je diverse elementen met elkaar combineren. Sterke kleuren en ruige texturen symboliseren de authentieke, handgemaakte stijl van de nomadische trend.

Wat kun je verwachten? Handgeverfde stoffen in rijke aardse tinten en handgemaakt aardewerk. Bij deze woontrends gaat het om de details. Tassels, pom poms en macramé komen overal terug, van kussens tot kunst voor aan de muur.

Belangrijkste kleuren: oker, omber (aarde bruintint) en kruidig rood

 

de woontrends herfst en winter 2018 2019 3
Habitat herfst winter collectie

 

 

Luxe herleeft

De afgelopen jaren speelt luxe een steeds belangrijkere rol in de het interieur. Luxe staat in dit geval voor stoffen en meubelstukken die een ietwat decadante touch toevoegen aan je interieur. Bij deze woontrend draait alles om minimalistische verlichting en meubels met decoratieve Art Deco rondingen. Luxe materialen zoals velvet, marmer en messing worden op ingenieuze met elkaar gemixed om eyecatching details te creëren.

Cocktails spelen weer een belangrijke rol en dat is terug te zien aan de comeback van de dranken trolley.

Belangrijkste kleuren: oudroze, oker en gepolijst goud

Belangrijke materialen: fluweel, marmer, messing en gedetailleerd gerookt glas

 

de woontrends herfst en winter 2018 2019 4

 

Vier de imperfectie

Deze woontrend is al een tijdje gaande: vier de imperfectie van vakmanschap. Natuurlijk hout, weefpatronen en imperfect rotan en riet, je ziet het allemaal terugkomen. Onbewerkte schoonheid en imperfecte afwerkingen maken natuurlijke materialen stijlvol en onmisbaar. In een wereld waarin alles steeds perfecter moet zijn wordt deze imperfectie met open armen ontvangen. Deze woontrend speelt niet alleen in de herfst en winter 2018 2019 een rol, de trend zal zich ook komend voorjaar voortzetten.

Belangrijkste kleuren: lichtgrijs, neutrale oatmeal kleuren, houtskoolzwart en geoxideerd rood

Belangrijkste materialen: aardewerk, wol, teenwilgen en rotan

 

De woontrends herfst en winter 2018 – 2019

 

 

Het nieuwe industriële interieur

Industrieel is al lange tijd een trend op woongebied. Dit najaar en winter is de stijl in een nieuw jasje gestoken door er een zachtere noot aan toe te voegen. De afwerkingen zijn zachter en er wordt zelfs een landelijke touch aan toegevoegd. Ook combinaties van staal en glas spelen een belangrijke rol de komende seizoenen.

 

de woontrends herfst en winter 2018 en winter 2019 5

 

Oosterse invloeden

De Oosterse invloeden waren tot nu toe altijd een beetje op de achtergrond. Voor de wintertrends herfst en winter 2018 2019 treden deze op de voorgrond. Wat je zoal kunt verwachten? Schitterende kleuren, zijden materialen, gracieuze vogel motieven en stijlvolle oriëntaalse prints. Wil je kleur in je interieur, dan kies je voor deze stijl.

 

 

 

Welke van de woontrends herfst en winter 2018 – 2019 spreekt jou het meeste aan?

* Uitgelichte afbeelding maakt deel uit van de collectie van habitat.uk

Dokteronline.com

19 REACTIES

    • Een bij elkaar geraapt zooitje in huis noem je een electische stijl 😉 En die kan ook heel mooi zijn. Uiteindelijk moet jij het mooi vinden en er kunnen wonen

  1. Zitten hele leuke kleuren bij, wat ik jammer vind is dat dit nu hip is en straks niet meer, dus weet niet of ik ze meteen zou gebruiken! Wel leuk om de trends bij elkaar te zien.

  2. Ik woon al tien jaar in hetzelfde huis en vond het tijd om mijn badkamer te verbouwen. Door een vriendin kwam ik bij https://www.beton-aparte.nl/
    terecht die mij heeft geïntroduceerd met de betonsoort Ciré. Ik wist niet dat het materiaal beton zulk mooi effect kon geven aan mijn badkamer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in