boek je vakantie bij de ANWB

Ga je voor het eerst naar New York dan zal je echt ogen en oren te kort gaan komen. Alle cliques zijn waar, zodra je voet op New Yorkse bodem zet is het alsof je in een film beland bent.

 

Inhoud

Gastblog van Marjolijn

Hoi, mijn naam is Marjolijn. Ik ben food- en travelblogger en je vindt mijn website op www.puur-koken.nl. Naast food en travel schrijf ik ook graag over onze huisdieren en over onze verhuizing naar Duitsland en ons nieuwe huis. Kom gerust eens een kijkje nemen. Je kan mij ook volgens op Instagram, je vindt me onder @puurkoken.

Vakantie naar New York

Afgelopen december zijn mijn man en ik voor het eerst naar New York geweest. Vooraf hadden we al heel veel boekjes over New York gelezen en hadden we internet afgespeurd naar plekjes die we echt moesten zien. Wij zijn op veel van die plekken geweest en het is natuurlijk maar net wat je zoekt, maar op veel plekken dachten wij been there, done that, niet echt spectaculair dus.

Wij zijn van plan om eind dit jaar weer naar New York te gaan, want we hebben echt nog zoveel niet gezien. Zo wilde ik heel graag naar het Grand Central, maar omdat wij 3 uur in de rij hadden gestaan om een Covid-19 test te doen, hadden we daar helemaal geen tijd meer voor, we wilde ook nog andere dingen heel graag zien.

Leestip: Dit moet je regelen voor een trip naar de VS

De leukste toeristische plekjes in New York

Ga je voor het eerst naar New York dan hoop ik dat je aan deze top 10 van toeristische plekjes iets hebt. Ga je Googlen dan zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Maar nogmaals dit vonden wij leuke plekjes, het kan zijn dat jij totaal iets anders zoekt in New York.

Tip: Schaf een New York Sight seeing pass aan, dit kost flink wat maar zal je aan het einde van de vakantie juist geld besparen. Met deze pas hoef je nergens meer te betalen en kan je door je pas te laten scannen elk museum in, kan je de hop on- hop off bus gebruiken enz. Wij hebben absoluut geen spijt dat wij deze pas van te voren hebben aangeschaft.

 

Top 10 leukste bezienswaardigheden New York

Vorige keer kon je al het eerste deel van onze top 10 lezen met daarin onder andere het 9/11 Museum en 9/11 memorial, Central Park en Fifth Avenue. New York heeft echter zo veel meer te bieden. Daarom deel ik vandaag de laatste vijf tips uit de top 10 leukste bezienswaardigheden New York.

Nummer 6 Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge. Deze brug vol geschiedenis is echt prachtig om te zien. Ondanks dat wij de dag ervoor ruim 20 kilometer hadden gelopen wilde we graag naar de overkant lopen. Maar halverwege zijn we toch maar weer omgekeerd, pijn in de voeten en het was heel erg koud en winderig op de brug.

Voor je de brug op wandelt staan er overal portretschilders die graag een portret van je willen maken, ook staan er kraampjes waar je echte toeristen spulletjes kunt kopen, petjes, truien, magneten, vlaggen enz. Ze hebben ook echt veel leuke dingen, maar het was zo druk dat wij langs de kraampjes zijn afgewandeld de brug op.

De leukste toeristische plekjes in New York brooklyn bridge

De weg naar de brug toe is het net of je meeloopt in de Nijmeegse vierdaagse, wat een drukte en wat een gekkenhuis. Het enige wat je kunt is meelopen met de stroom en hier en daar een plekje zoeken om een leuke foto te maken. Hoe verder je de brug opkomt hoe rustiger het wordt, er waren op het moment dat wij er waren maar weinig mensen die de hele brug afliepen naar de overkant (Brooklyn vernoemd naar het plaatsje Breukelen in Nederland).

Maar ook halverwege de brug kregen wij een prachtig uitzicht over de skyline van New York, we konden dan ook niet stoppen met foto’s maken, want overal zagen we wel weer een nieuw mooi plekje waar we een foto van wilde maken. Het is dan ook niet gek dat wij met ruim 3000 foto’s op de camera thuis kwamen haha.

De leukste toeristische plekjes in New York brooklyn bridge 1

Nummer 7 Staten Island

Staten Island, de ferry nemen naar Staten Island is de leukste en goedkoopste (gratis) manier om het Vrijheidsbeeld van dichtbij te zien. Ga achterop de boot staan en je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht op de skyline van New York.

De ferry vaart continue heen en weer en als hij net weg is moet je ongeveer 3 kwartier wachten tot je de volgende boot kunt pakken.

Ook in de terminal van de ferry moet je eerst weer door de security heen voor je aan boord mag. Moet je wachten op de volgende boot dan kan je je in de terminal ook goed vermaken. Er zijn voldoende schone toiletten en ook zijn er een aantal fastfood restaurants waar je even snel een hapje kunt eten (onder andere Wendy’s, hier hebben ze echt de lekkerste hamburgers).

Ben je op Staten Island dan kan je de boot af en direct weer de boot op, maar het is ook erg leuk om hier wat rond te wandelen.

De leukste toeristische plekjes in New York vrijheidsbeeld

 

Nummer 8 musical op Broadway bezoeken

Een musical op Broadway bezoeken. Hou je van musicals dan is Broadway the place to be. Alle grote musicals spelen hier en vaak is er nog wel plek zodat je kunt komen kijken. Wij hadden van te voren een kaartje gekocht voor The Lion King en The Phantom of the opera, daar kregen wij wel spijt van. Niet omdat we deze musicals toch niet wilde zien, maar omdat wij mooiere plaatsen voor de helft van het geld kregen aangeboden. Overal staan er ’s avonds medewerkers van de theaters te proberen om het theater vol te krijgen en dus is de kans aanwezig dat je voor een factie van het geld een prachtige plaats hebt en kunt genieten van de mooie musicals.

De musicals zelf waren echt fantastisch, de musicals vonden wij in Nederland al erg mooi, maar de originele cast van Broadway dat is toch wel even andere koek. De avond vloog dan ook voorbij en voor wij het wisten waren beide musicals al weer afgelopen. Wanneer wij weer naar New York gaan bezoeken we zeker weer een musical, maar dit keer kopen we van te voren geen tickets. Misschien hebben we dan pech en krijgen we geen mooie plekken aangeboden of we hebben geluk en kunnen voor een leuk prijsje op een leuke plek zitten.

Wil je wel van te voren boeken zodat je zeker een plekje hebt, de tickets zijn echt heel erg duur (het begint zo’n beetje bij 180 dollar).

De leukste toeristische plekjes in New York vrijheidsbeeld musical broadway

Nummer 9 Times Square

Times Square. Wil je het echte New York gevoel krijgen, echt het gevoel krijgen dat je in een film loopt, ga dan zeker naar Times Square.
Ons hotel lag aan een zijstraat van Times Square en dus keken wij vanuit onze hotelkamer zo Times Square op, echt fantastisch. Maar wat is het hier druk, en men vertelde ons dat het nu eigenlijk heel rustig was, buiten Covid-19 is hier nog veel drukker, het enige wat wij konden denken was, hoe dan?

Dachten wij altijd dat Amerika zo’n streng drugbeleid heeft, nou niet op Times Square. Om de 50 meter stond er een grote bus waar men wiet en andere producten met wiet kon kopen, de politie stond er gewoon naast.

De leukste toeristische plekjes in New York times square 1

Wat op een gegeven moment wel vervelend werd waren alle drugsdealers die je aan een snuif coke of een shot heroïne willen helpen. Elke 5 minuten werden wij wel aangesproken door een dealer die vroeg of wij iets van hem wilde kopen. Sommige waren echt heel vervelend, zodra ze door hadden dat wij uit Nederland kwamen liepen ze constant met ons mee. Ook nadat wij een paar keer duidelijk hadden gemaakt dat wij geen rotzooi wilde kopen bleven ze maar aandringen. Wij zijn toen richting een politieagent gelopen en toen deze man dat doorkreeg nam hij de benen. We zagen hem nog wel een paar keer achterom kijken, waarschijnlijk in de hoop dat we hem terug zouden roepen voor alsnog wat dope, jammer joh.

Times Square is met name in de avond super druk en erg gezellig. Overdag is hier niet heel veel te beleven. Maar wanneer ’s avonds alle billboards aangaan, er straatartiesten komen en de mensen langzaam ontwaken uit hun roes van de avond/nacht daarvoor is het heel erg gezellig.

De leukste toeristische plekjes in New York times square

Ook veel grote winkels als the Disney Store, M&M store, Gapp, H&M enz vind je hier. Wil je eten in een restaurant aan Times Square dan trek je portemonnee maar vast. New York is al niet goedkoop qua eten, maar op Times Square weten ze er helemaal een potje van te maken. Je rekent met het gemak 25 dollar voor een cappuccino af over een glaasje wijn nog maar te zwijgen.

Maar om het echte New York film gevoel te krijgen moet je hier echt geweest zijn.

 

Nummer 10 Rockefeller Center top of the Rock

Rockefeller Center top of the Rock. Heb je nog geen genoeg van het uitzicht van New York van bovenaf, dan is het Rockefeller Center nog een leuke plek om naar toe te gaan. Je gaan 70 verdiepingen omhoog voor wederom een spectaculair uitzicht over New York. Het is heel erg leuk om New York vanuit de hoogte te zien met zonsopgang, overdag en met zonsondergang. Zo hebben wij het Rockefeller Center bezocht met zonsopgang, omdat wij in de winter gingen hoefde we hier gelukkig niet enorm vroeg ons bed voor uit haha. Maar het was wel een prachtig gezicht om de stad langzaam te zien ontwaken en de lucht fel oranje te zien worden, New York leek even in brand te staan.

De leukste toeristische plekjes in New York uitzicht rockefeller center

In het Rockefeller Center zitten verschillende andere gebouwen, onder andere van Radio City Music, Bank of Amerika Building en Nintendo World store.
Voor die laatste was het zo verschrikkelijk druk dat wij dat maar hebben overgeslagen, hopelijk kunnen we daar een volgende keer een kijkje nemen.
Je mag ook kijken in de studio’s van Radio City Music, maar ook daar was het een drukte van jewelste dus ook dit hebben wij maar overgeslagen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad. Wij gaan zeker nog een keer terug naar New York (hopelijk eind dit jaar) en dan hoop ik jullie daarna een nieuwe top 10 te kunnen geven met nieuwe leuke plekjes in deze waanzinnige stad.

 

De leukste toeristische plekjes in New York rockefeller centrer radio city music hall

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in