boek je vakantie bij de ANWB

Amerika, het land van hopen, dromen en grootsheid. Een land dat bij velen op nummer 1 staat als het op reizen aankomt. Een reis die je vooraf heel goed moet plannen. Dit moet je regelen voor een trip naar de VS: van ESTA tot internationaal rijbewijs.

 

Inhoud

Mijn trip naar New York

In 2001 ben ik, net een maand na de aanslagen van 9/11, in New York geweest. Een onvergetelijke trip, niet in de laatste plaats vanwege de verwoestende aanslag op één van ’s werelds meest bekende steden. Het was voor mij de eerste keer in mijn leven dat ik ging vliegen. Natuurlijk ben ik vaker op reis gegaan, maar dat was allemaal binnen Europa. Bovendien waren het allemaal autovakanties. Extra spannend was het wel aangezien ik moeder was van een peuter en een baby van net 2 maandjes oud. De trip was echter onvergetelijk!

 

Ben je zelf van plan om naar de Big Apple af te reizen? Of staat er een andere leuke trip naar de VS op je planning? Houd er dan rekening mee dat je meer moet regelen dan alleen een vliegticket en verblijf. Hieronder vind je tips voor wat je allemaal moet regelen als je Amerika wilt bezoeken.

Dit moet je regelen voor een trip naar de VS New York

Dit moet je regelen voor een trip naar de VS

Voordat je op reis gaat naar de VS moet je naast een vliegticket ook een ESTA USA aanvragen. Dit is eigenlijk een soort van reistoestemming voor iedereen die Amerika binnenkomt en niet over land reist of een Amerikaan is. Zonder deze toestemming mag je zelfs geen tussenlanding in het land maken of uitstappen als je een cruise maakt. Een ESTA valt onder het Visa Waiver Program.

 

Wat is een ESTA?

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is iets anders dan een visum Amerika. Een visum moet je aanvragen als je van plan bent om langer dan 90 dagen in de VS te blijven. Voor de meeste mensen is echter het aanvragen van een ESTA meer dan voldoende. Eenmaal aangevraagd en goedgekeurd kun je twee jaar lang onbeperkt reizen naar Amerika. Het maakt dan niet uit of je voor toeristische of zakelijke doeleinden naar de VS reist.

Deze reistoestemming is overigens voor iedereen nodig. Het maakt daarbij niet uit of je volwassen bent of een kind. Reis je dus net als ik samen met je gezin? Vergeet dan niet voor elk gezinslid een ESTA aan te vragen.

Hoe vraag je een ESTA aan?

Een ESTA kun je makkelijk en snel online aanvragen. Je vult simpelweg het formulier in en dient dit in. Daarna volgt de betaling (29,95 euro per persoon) en is het afwachten tot je goedkeuring binnen hebt. Houd er wel rekening mee dat het momenteel vanwege de heersende situatie anders kan gaan dan je zou willen. Reizigers kunnen door de VS geweigerd worden, ook al heb je de beschikking over een geldige ESTA.

Deze informatie heb je nodig voor het invullen van een ESTA

Het aanvraagformulier voor een ESTA is een zeer uitgebreid formulier dat je in moet vullen voordat je op reis gaat. Omdat Amerikanen graag precies willen weten wie het land binnenkomt, wordt er om een heleboel informatie gevraagd. Je moet bijvoorbeeld een adres opgeven waar je in de VS verblijft. Je moet aangeven of je ziektes hebt, of je ooit een strafblad hebt gehad en informatie verstrekken als je voor 2011 in landen als Jemen, Iran, Irak, Syrië Soedan, Libië of Soemalië bent geweest. Verder wordt om contactgegevens van je werkgever gevraagd en moet je een emergency contact opgeven.

Een heleboel informatie die je beter direct bij de hand kunt houden. Hierdoor verkort je de tijd dat je bezig bent met het invullen van het zeer uitgebreide formulier.

 

Reisverzekering afsluiten voor Amerika

Het is algemeen bekend dat de kosten van een doktersbezoek en het ziekenhuis in Amerika hoog liggen. Zorg dus voor een zeer ruime dekking als je een reisverzekering afsluit voor je trip naar de VS. Vergeet vooral niet om je polis (afgedrukt) mee te nemen als je op reis bent. Sommige ziekenhuizen behandelen je namelijk alleen als ze betalingszekerheid hebben. Dat geldt vooral als het niet direct om een dringende behandeling gaat.

Dit moet je regelen voor een trip naar de VS auto huren

Autorijden in de VS: vergeet je Internationale Rijbewijs niet

Afhankelijk van je plannen is het raadzaam om een auto te huren voor je trip. Zeker als je meer wilt zien dan alleen één stad. Wij hebben dat toen niet gedaan, aangezien je in New York overal komt met het OV en taxi’s. Maar plan je bijvoorbeeld een roadtrip door Florida, dan moet je een auto huren.

Leestip: Hierop moet je letten als je een auto wil huren

Voor het huren van een auto is in principe je Nederlandse rijbewijs voldoende. Er zijn echter ook bedrijven die vragen om een Internationaal Rijbewijs (IRB model 1949). Het is dus zeker raadzaam om je IRB bij de ANWB aan te vragen.

Wil je een scooter of brommer besturen in Amerika? Dan moet je ook in het bezit zijn van een rijbewijs! Voor het besturen van een camper voldoet rijbewijs B niet. Je moet minimaal de beschikking hebben over rijbewijs C1.

 

Betalen met pinpas of creditcard

In Amerika kun je zowel met contant geld als met een pinpas of een creditcard betalen. Zoek voor je reis uit wat de goedkoopste optie is. Vergeet ook niet bij je bank aan te geven dat je betalingen wilt toelaten buiten Europa, want veel banken schakelen deze mogelijkheid uit.

 

Vergeet je Europees Medisch Paspoort en medische verklaring niet

Gebruik je medicijnen? Dan moet je de beschikking hebben over een Europees Medisch Paspoort. Gebruik je bovendien medicatie die onder de opiumwet vallen? Dan ben je verplicht om een medische verklaring bij je te hebben. Deze verklaring moet voorzien zijn van een apostillestempel. Zonder deze stempel ben je in overtreding en kun je aangehouden worden. Lees hier meer over op hetcak.nl

 

 

Zo ben je goed voorbereidt op je reis naar de VS

Als je naast je ticket je ESTA hebt geregeld, samen met je reisverzekering dan kom je al een heel eind. Een Internationaal Rijbewijs en een Europees Medisch Paspoort al niet vergezeld van een medische verklaring voorzien van een apostillestempel maken je voorbereidingen compleet.

Tip: koop een stevige map waar je alle belangrijke documenten in bewaard. Deze map hou je tijdens de hele trip bij je. Ook als je onderweg bent naar een museum, een attractiepark of bijvoorbeeld dierentuin!

Leestip: Amerika waar moet je rekening mee houden? 

Mocht ik nog een tip vergeten zijn, drop deze dan in de comments hieronder.

 

 

Dokteronline.com
Vorig artikelTips voor low budget kerstdiner
Volgend artikelRecept mandarijn tiramisu zonder ei
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in