boek je vakantie bij de ANWB

Luxemburg heeft ongekend mooie natuur. Daar horen de Schiessentümpel watervallen en de Mullerthal trail zeker bij. Niet alleen de watervallen zijn meer dan de moeite van het bezoeken waard, dat geldt ook voor de omgeving. Denk aan heuvels en bossen afgewisseld met water en hele mooie natuur.

 

Inhoud

Vakantie of dagtrip naar Luxemburg

Juist omdat Luxemburg een klein land is kun je het perfect bezoeken tijdens een dagtrip of een weekendje weg. Maar het is ook perfect geschikt voor een vakantie dichtbij huis. Omdat het land tussen België, Duitsland en Frankrijk ligt is het uitermate geschikt om als dagje uit te bezoeken. Wij maakten vanuit ons vakantie adres in Trier uitstapjes naar Luxemburg. Op die manier konden we profiteren van heel voordelig tanken in Luxemburg en voordelig eten in Duitsland.

Leestip: Handige tips als je Luxemburg wil bezoeken

 

Luxemburg tip Schiessentümpel watervallen en Mullerthal trail

Zoals gezegd is Luxemburg als land weliswaar klein, maar dat wil niet zeggen dat je je er hoeft te vervelen. Je kunt er naar hartenlust shoppen in de hoofdstad of genieten in de natuur. Daarnaast zijn er talloze historische kastelen en andere gebouwen te vinden. Zelfs het rijden door de heuvels langs dorpen die uit lang vervlogen tijdens lijken te komen is al een belevenis op zich. Wat je zeker niet mag missen zijn de Schiessentümpel watervallen.

Luxemburg tip Schiessentümpel watervallen en Mullerthal trail 4

 

Deze watervallen vind je in de regio Mullerthal, om precies te zijn in de Zwarte Ernz. De watervallen zijn onlosmakelijk verbonden met de stenen brug die dankzij het kunstzinnige design perfect past bij de omgeving. Je kunt het hele jaar door genieten van de watervallen, maar extra leuk is het om deze in de zomer op te zoeken. Vooral bij heet weer kun je hier perfect verkoeling vinden. Wel even goed uitkijken, want de stenen zijn ontzettend glibberig.

Luxemburg tip Schiessentümpel watervallen en Mullerthal trail 2

 

Je kunt de watervallen via verschillende routes van de Mullerthal trail bereiken. Deze routes (onder andere route 3) worden goed en duidelijk aangegeven, waardoor je met een korte wandeling van 500 meter op je bestemming bent. Of je kiest voor een langere wandeling en geniet van de bossen, natuur en rotsheuvels om je heen en dan duurt het iets langer voor je bij de watervallen bent.

Luxemburg tip Schiessentümpel watervallen en Mullerthal trail brug bovenaf

Dat laatste hebben wij gedaan en mijn tieners hebben ontzettend genoten. Mijn dochter heeft een deel van de route blootvoets gelopen en was in geen velden of wegen te bekennen, omdat ze vooruit liep om in haar eentje te genieten. Achteraf vertelde ze dat het echt vreselijk mooi en onvergetelijk was. Zowel de wandeling als de watervallen zelf.

Luxemburg tip Schiessentümpel watervallen en Mullerthal trail 1

Mullerthal trail Luxemburg

Als je echt helemaal tot rust wil komen in de natuur dan raad ik je een wandeling (of meerdere) in Klein Zwitserland, Luxemburg aan. Opvallend aan het landschap zijn de verschillende rotsformaties, die door erosies kenmerkend zijn geworden voor dit gebied.

Luxemburg tip Schiessentümpel watervallen en Mullerthal trail rotsen

Hier vind je ook Luxemburgs oudste stad Echternach. Ook deze stad is het bezoeken meer dan waard, niet in de laatste plaats vanwege de verschillende historische gebouwen. Denk aan een Romeinse villa, de Benedictijnenabdij van Sint Willibrord en het cultuurcentrum van Trifolion.

De Mullerthal trail is maar liefst 112 kilometer lang en een must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Tijdens de verschillende wandelingen kun je genieten van kabbelende waterstroompjes, rotsformaties en nog veel meer. Juist omdat er verschillende routes beschikbaar zijn kun je zelf kiezen of je slechts een eendaagse wandeling maakt of dat je een aantal dagen achter elkaar leuke wandelingen inplant.

 

Ben jij wel eens in Luxemburg geweest en heb je de Schiessentümpel watervallen bezocht en de Mullerthal trail gelopen?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in