boek je vakantie bij de ANWB

Ontdek hier de make-up trends winter 2016 2017. Welke kleuren zijn deze winter een echte must en passen het beste bij je winter outfit? Kies je voor felle kleuren of ga liever voor een meer natuurlijke make-up look. Leef je uit met de make-up trends winter 2016 -2017 en onderstreep je outfit op trendy wijze.

 

Inhoud

Klassiek rode lippen

Deze trend is tijdloos en toch helemaal hot deze winter: volle rode lippen. De trend waarbij je gerust een beetje mag variëren in de roodtint (lichter of donkerder) is een blijvertje en daarom is het een goed idee om nu al te investeren in een paar goede rode lippenstifts. Rode lippen passen perfect bij een bleke tint/witte huid en laten zich makkelijk combineren met de overige make-up trends winter 2016 2017.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-klassieke-rode-lippen

 

Gothic lippen

Niet alleen rode lippen doen het deze winter goed, ook gothic lippen (lees zwarte lippenstift) is helemaal trendy. Heb je liever een ietwat minder ‘donkere’ kleur dan kies je gewoon voor aubergine. Zowel zwart als (donker) aubergine zijn echte herfst en winterkleuren die perfect matchen met een naturel gezicht.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-gothische-lippen

Pastel of roze lippen

Zijn de eerder genoemde trends het niet helemaal voor jou? Probeer het dan eens met pastelkleurige of roze lippen lippenstift. Roze staat voor onschuld en roze opgemaakte lippen onderstrepen jouw puurheid als vrouw. Bovendien staan roze lippen voor jeugdigheid. Wil je er deze winter op en top vrouwelijk uitzien en een paar jaartjes van je leeftijd afsnoepen? Probeer het dan eens met roze lippen!

de-make-up-trends-winter-2016-2017-pastel-of-roze-lippen

 

Puur natuurlijke lippen

In sommige gevallen gaat het om puur natuurlijke lippen in andere gevallen wordt nog een laagje lipgloss aangebracht. Feit is dat natuurlijke lippen, zonder lippenstift ook deze winter helemaal hot zijn. Soms is minder ook meer en is het niet nodig om lippenstift aan te brengen om je gezicht te accentueren.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-puur-natuurlijke-lippen

 

Koperkleurige oogleden

De kleur koper is op alle catwalks een grote hit geweest en dat is niet zo verwonderlijk aangezien de kleur perfect past bij de koele herfst/winter. De kunst bij het aanbrengen van de koper kleur is zo te werk gaan dat het zichtbaar is dat je make-up gebruikt hebt, zonder dat er sprake is van overdaad. Een subtiel aangebrachte laag op de oogleden is voldoende.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-koperkleurige-oogleden

 

Oogleden in alle kleuren van de regenboog

Vind je de eerder genoemde trend van koperen oogleden helemaal niets of zoek je een out of the box make-up idee? Leef je dan uit met je oogschaduw en breng deze in alle kleuren van de regenboog aan op je oogleden. De feestelijke make-up is een ware oppepper voor je outfit en geeft kleur aan de donkere winterse dagen. Overigens hoef je je bij het gebruik van de oogschaduw niet beperkt te voelen, want je mag je ogen royaal van kleur voorzien, zowel op als onder je oogleden. Ook aparte vormen en meerdere kleuren door elkaar heen zijn geen probleem.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-oogleden-in-alle-kleuren-van-de-regenboog

 

Grafische zwarte ogen

Deze trend is een must try voor alle fashionista’s met lef: geef je ogen een opvallende look met behulp van zwarte eyeliner, oogschaduw en oogpotlod. Je mag je hierbij werkelijk helemaal uitleven en je fantasie de vrije loop geven: ga voor compleet zwarte smokey eyes, trek lijnen die je in de hoeken opvult, accentueer de lijnen van je ogen… aan jou de keuze.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-grafische-zwarte-ogen

 

Smokey eyes maar dan anders

Waarom zou je voor de standaard smokey eyes gaan als je het deze winter ook helemaal anders kunt doen? De trend die overigens al een tijdje meegaat wordt dit seizoen helemaal geupdate en zorgt voor nog meer ‘smoke’ en meer smudge onder de ogen. Door de kleur door te trekken onder de onderste wimpers worden de ogen nog meer benadrukt en krijgen smokey eyes een geheel andere betekenis.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-smokey-eyes

 

Statement lijnen

Leef je dit seizoen eens helemaal uit met je eyeliner. Waarom alleen een dunne lijn trekken onder de onderste oogleden als je ook een statement ermee kunt maken? Trek ruime lijnen rondom je ogen, teken grote ‘kattenogen’ rondom of zet een lijnrechte streep net onder je wenkbrauwen. Ideaal voor fashionista’s die niet bang zijn om een fashion statement te maken.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-statement-lijnen

 

Ga voor de naturel look

Alhoewel je het niet zou denken na het lezen van bovenstaande trends, maar de make-up trends winter 2016 2017 vallen vooral op door het gebrek aan make-up en een naturel look. Dikke wenkbrauwen, schone lippen zonder lippenstift, naturel huid en niets op de oogleden, de wimpers en wenkbrauwen gewoon helemaal jezelf. Mocht je dit net een tikkeltje te kaal vinden, maak dan van je lippen een statement.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-naturel-look-ogen

 

Een touch glitter

Hou je wel een beetje van glitter en glamour dan zal je hart van deze trend zeker een tikkeltje sneller gaan kloppen. Glitter komt dit modeseizoen niet alleen terug in de mode, schoenen en het haar, mag mag ook in ruimte mate gebruikt worden als make-up. Op de oogleden, als een fijne lijn net onder de wenkbrauwen of zelfs gewoon op je wenkbrauwen, met glitter kun je deze winter echt alle kanten op zowel in je outfit als met je make-up.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-touch-glitter

 

Een gezonde natuurlijke look

De herfst en winter zijn de aangewezen seizoenen om eens uit te pakken met een (namaak) gezonde look. Werk je huid bij met highlighters, een beetje glimmende toners, koper of gouden oogschaduw en wat blush op je wangen voor een fris winterse uitstraling. Eventueel kun je deze look combineren met de eerder genoemde gothic lippen en wet look haarstijl.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-gezonde-natuurlijke-look

 

Gebleekte wenkbrauwen

Hoe vreemd het ook mag klinken, maar dit seizoen is alles gericht op de ogen om deze compleet anders te bezien. Hier horen dus ook de wenkbrauwen bij die dit keer gebleekt mogen worden. Overigens passen witte/gebleekte wenkbrauwen perfect bij een witte winter. Om de ogen niet weg te laten vallen combineer je deze trend het beste met één van de eerder genoemde make up trends, bijvoorbeeld grafische lijnen in combinatie met wat glitter of maak een statement met gothic lippenstift.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-gebleekte-wenkbrauwen

 

Natuurlijke wenkbrauwen

Gaat de eerder genoemde trend van gebleekte wenkbrauwen jou net iets te ver? Ga dan gewoon voor je natuurlijke wenkbrauwen die helemaal hot zijn. Dit betekend natuurlijk niet dat je je wenkbrauwen niet hoeft te verzorgen: dikke, goed verzorgde wenkbrauwen zijn het sleutelwoord in deze.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-natuurlijke-wenkbrauwen

 

Je wimpers in de spotlight

Alhoewel het dit modeseizoen voornamelijk om het onderstrepen van de natuurlijke look gaat, mogen bepaalde features van jouw gezicht best eens voor het voetlicht geplaatst worden. In dit geval mag dan ook alle aandacht uitgaan naar jouw wimpers. Wimpers kunnen daarbij perfect gecombineerd worden met een overall natural look. Kies bijvoorbeeld dikke (valse) wimpers of voeg wat glitter toe aan je mascara.

de-make-up-trends-winter-2016-2017-wimpers

 

Wees gewoon jezelf

Opvallend dit jaar is het feit dat veel designers ervoor gekozen hebben om modellen naar de catwalk te sturen, waarbij deze gewoon zichzelf mochten zijn. Dikke, dunne, lange, kleine modellen, ieder met zijn eigen smaak wat make up betreft en het was allemaal goed. Wellicht is dit nog wel de beste make-up trend winter 2016 2017: wat je ook doet en gebruikt, zorg ervoor dat het slechts je eigen schoonheid onderstreept en wees vooral in alles jezelf, want natuurlijke schoonheid: daar kan geen make up aan tippen!

de-make-up-trends-winter-2016-2017-jezelf-zijn

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in