boek je vakantie bij de ANWB

Besparen, wie houdt er niet van? Met deze 5 tips om te besparen op de kosten voor eten en drinken kun je jouw uitgaves in de hand houden. Goedkoop eten en drinken en tegelijkertijd genieten, het kan. Ontdek 5 slimme manieren om te besparen.

 

Inhoud

Geld besparen in het dagelijkse leven

Er zijn talloze manieren om geld te besparen in het dagelijkse leven. Denk daarbij aan het bijhouden van een koopjeskalender, zodat je altijd weet wanneer producten in de sale zijn. Daarnaast kun je ook gewoon in veel winkels korting krijgen. En je kunt ervoor kiezen om gratis producten te krijgen. Allemaal manieren om in het dagelijkse leven geld te besparen. Bedragen die al snel op kunnen lopen en je een flinke besparing opleveren.

 

tips besparen op eten en drinken

 

5 Tips om te besparen op de kosten voor eten en drinken

Eten en drinken zijn dagelijkse boodschappen. Ook hier kun je nog flink op besparen als je maar weet hoe. Ik geef je 5 tips, zodat je op je dagelijkse boodschappen kunt besparen.

 

1. Neem eten en drinken mee naar het werk

Veel mensen kiezen voor gemak en kopen in de pauze iets te eten en te drinken in de kantine. Of ze lopen even om en gaan naar een snackbar, lunchroom of café. Dat betekend een aanslag op je portemonnee. Het is veel goedkoper om thuis je lunch klaar te maken. En dan hoef je niet per se te kiezen voor een boterham met pindakaas, maar je kunt hier ook eindeloos variëren. Neem eens een maaltijdsalade (home made) mee, gevulde tortilla’s of pannenkoeken.

 

2. Kies voor eigen merk

Een bekende truc in de supermarkt is het op ooghoogte plaatsen van duurdere merken. Als je echter wilt besparen, kies dan voor producten van eigen merk. Even bukken kan al gauw enkele euro’s per dag op je dagelijkse boodschappen schelen. Uit onderzoeken blijkt dat er eigenlijk geen verschil is tussen A-merken en huismerken. Het verschil zit hem alleen in de verpakking, de manier van aanprijzen (reclame) en de prijs.

 

3. Bespaar op de kosten voor vlees en vis

Vlees en vis zijn een grote hap uit het budget. Kies ook hier voor de wat goedkopere varianten. Bij supermarkten als AH (35% korting), Aldi (30% korting) en Jumbo (diverse kortingen) kun je vaak vlees en vis afgeprijsd kopen. Het vlees of de vis is dan nog maar heel beperkt houdbaar. Laat je daardoor echter niet tegenhouden, want je kunt de vis en het vlees gewoon prima invriezen.

 

4. Organiseer dineravonden met vrienden

Vaak is het goedkoper om grote porties te koken. Dat scheelt niet alleen in de uitgaves, maar het is vaak ook bijna net zo veel werk. Organiseer een gezellige avond met vrienden waarbij jullie samen eten. Eten en drinken in een restaurant is duur, dit is een goedkoop alternatief. Stel voor dat iedereen iets meebrengt dat jullie een soort buffet hebben. Of vraag aan iedereen een klein bedrag en tover daarmee een heerlijk diner op tafel. Een paar kaarsen op tafel, leuke muziek opzetten en je hebt een onvergetelijke avond met vrienden. Tegelijkertijd genieten jullie van een heerlijke maaltijd.

 

5. Kies voor andere drankjes

De kosten voor frisdrank kunnen al snel oplopen. Zelfs als je voor het goedkopere huismerk kiest. Natuurlijk hoef je niet de hele dag alleen water te drinken, alhoewel dit wel de meest voordelige optie is 😉 Wissel af met koffie, thee en sap. Of kies voor een zelfgemaakte vruchtenstroop die je aanlengt met water. Voor koffie heb je ook eindeloze varianten, zowel koud als warm. Dat geldt ook voor thee, die je ook als ijsthee kunt serveren. Of geef je water een twist en voeg hier wat fruit en groente aan toe. Heerlijk verfrissend zonder een aanslag op je portemonnee te zijn.

Nog meer tips nodig om te besparen op eten en drinken? Lees dan snel hier verder. 

Bonustip

Maak gebruik van een weekmenu als je een gezin hebt. Door van te voren te plannen voorkom je onnodige uitgaves. Bovendien hoef je niet na te denken wat je nu weer moet eten. Een weekmenu maakt het ook voor kinderen overzichtelijk: zij weten precies wat ze kunnen verwachten.

 

Met bovenstaande 5 tips kun je besparen op de kosten voor eten en drinken. Wat doe jij om te besparen op eten en drinken?

 

Reserveer nu Fifa 19 NL

Dokteronline.com

4 REACTIES

  1. Goede tips! Maaltijd plannen kan inderdaad ook goed helpen, dan kun je ook rekening houden met bijvoorbeeld als je ergens maar de helft van nodig heb (halve krop sla ofzo) dan kun je de volgende dag in een ander gerecht de andere helft weer gebruiken! Goed voor je portemonnee en scheelt ook weer een heleboel onnodig weggooien!

    • Klopt helemaal. Ik heb een link gezet in dit artikel, daarin staat een heerlijk recept voor het maken van aardappelsoep. Deze soep is perfect geschikt voor het verwerken van ‘restjes’ groente.

  2. Ik koop bijna al mijn vlees bij de Turkse slager. Heeft heerlijk kalfs- en lamsvlees, dat je voor die prijs bij een gewone keurslager niet krijgt. En al mijn groenten en fruit bij de Marokaanse winkel. Ook hier is de kwaliteit zeer veel beter en zijn de prijzen zeer betaalbaar. B.V. voor 1 kg courgette betaal ik 1,20 €. Daar krijg je in de gewone supermarkt 2 stuks voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in