boek je vakantie bij de ANWB

Ben je net als ik dol op bakken? Hou je er ook van om nieuwe recepten uit te proberen? Dan kan ik je het bakboek De zoete bakplaat van Rukmini Iyer van harte aanbevelen. Ontdek waarom ook jij dit bakboek in huis wil halen.

 

Inhoud

Wie is Rukmini Iyer

Rukmini Iyer en haar bakplaten hoeven eigenlijk geen introductie meer. Want je kent haar natuurlijk van De groene bakplaatDe snelle bakplaat en De wereldse bakplaat. In Nederland hebben we al 80.000 exemplaren van haar bakplaat-boeken verkocht en wereldwijd staat de teller al op 1 miljoen!

Wat haar boeken zo succesvol maakt is de combinatie van minimale moeite en maximaal resultaat en haar heerlijke en vaak ook onverwachte smaakcombinaties. Met haar boeken wil zij de kijk op koken en bakken veranderen. Daarbij maakt het niet uit of je vleesliefhebber of juist veganist bent. Of je voor een heel gezin of alleen voor jezelf kookt. Gemak staat voorop in al haar boeken, inclusief handige tips waarbij ze gerust naar andere bekende koks en bakkers verwijst.

Als Rukmini niet bezig is het met schrijven van een kookboek, dan houdt ze zich bezig met food styling en schrijft ze columns voor talloze merken, magazines en kranten. Ze woont samen met haar partner en hond Pepper in London.

 

De zoete bakplaat van Rukmini Iyer

Na alle hartige bakplaat boeken, moest het er een keer van komen. Het nieuwste boek van de hand van Rukmini is nu verkrijgbaar en heet De zoete bakplaat. In dit boek staan maar liefst 75 verschillende recepten die je in een handomdraai maakt in de oven. Naast heel veel heerlijk zoete baksels, koekjes, plaattaarten, brownies en broodjes ook een paar hartige recepten. Alleen al door het boek bladeren geeft dankzij de leuke plaatjes direct zin om de keuken in te duiken.

 

Ik ben zelf dol op bakken en koken en ben vooral in de herfst en winter geregeld in de keuken te vinden waar ik vaak nieuwe recepten uitprobeer. Hiervoor struin ik vaak het internet af voor inspiratie of ik duik in mijn kook- en bakboeken. Noem mij ouderwets, maar ik ben dol op echte boeken. Daar kun je heerlijk doorheen bladeren en daar geniet ik volop van. Ik koop weinig dingen voor mezelf, maar als ik een leuk kook- of bakboek zie liggen dan ga ik overstag.

Vaak zijn de plaatjes al genoeg om mij naar de keuken te brengen. Als het aan mij lag bakte ik elke dag, maar dat zou mijn gezin nooit allemaal op krijgen. En nu het zo lang stil was vanwege alle maatregelen was het bezoek ook minimaal. Gelukkig is dat nu allemaal anders en hoop ik weer geregeld (veel) te kunnen bakken en koken.

Vooral met het oog op de feestdagen is het leuk om nieuwe dingen te proberen. Ik vond het dan ook ontzettend leuk om van uitgeverij Gottmer het nieuwste boek van Rukmini Iyer te ontvangen. Lang hoefde ik ook net te zoeken wat ik wilde maken: het werden de intense chocolademuffins met zoute karamel. Een ontzettend lekker recept dat dankzij de aanwijzingen en tips in het boek ontzettend goed gelukt is. Helaas staat er copyright op het recept, maar zoals je ziet zijn de cupcakes/muffins goed gelukt.

Het bakboek is ontzettend leuk om te geven en te krijgen. Hint: leuke cadeautip voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag!

De zoete bakplaat van Rukmini Iyer
Chocolade muffins

Recepten video

Wist je overigens dat Rukmini ook een tweetal recepten in een video verwerkt heeft? Hieronder deelt ze het recept brownies met mascarpone. Dit is één van de recepten die je in het bakboek de Zoete bakplaat vindt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in