boek je vakantie bij de ANWB

Of het nu voor de feestdagen of een verjaardag is, een cadeau kopen voor een tiener kan behoorlijk lastig zijn. Geen idee wat te kopen? Dit zijn de leukste cadeautips voor tieners vanaf 12 jaar. Cadeautips voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag.

 

Inhoud

Wat wil een puber?

Niets zo wispelturig als een puber. Vandaag vinden ze het één leuk, morgen is het iets anders dat hoog op de verlanglijst staat. Dit is niet zo gek en hoort bij normaal gedrag van tieners. Voor jou maakt dat het kopen van een geschikt cadeau natuurlijk wel een stuk lastiger. Gelukkig zijn er cadeautjes die eigenlijk altijd kunnen en leuk zijn.

Mocht je twijfelen? Vraag je puber dan om een (redelijke) verlanglijst op te stellen. Je kunt ook vooraf een budget afspreken, zodat je kind weet in welke prijsklasse de cadeautjes mogen liggen.

 

De leukste cadeautips voor tieners vanaf 12 jaar

Er zijn een aantal momenten in het jaar waar een cadeau voor een tiener een must is. Denk aan de verjaardag, maar ook de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst. Misschien vind je puber Sinterklaas al een beetje kinderachtig, verplaats dan het geven van cadeautjes gewoon naar de Kerst. Of kies voor het geven van een leuke surprise.

Leestip: Doe eens iets anders op pakjesavond

 

Spellen en speelgoed

Alhoewel kinderen vanaf 12 jaar niet snel toe zullen geven zijn en blijven het nog steeds kinderen. Verras je kind daarom met spellen en speelgoed. Kies voor spelletjes die uitdagender zijn of juist heel grappig. Een goed voorbeeld hiervan is het spel Paleo. Bij dit coöperatieve bordspel draait alles om het overleven als volksstam. Naast overleven moet je als stam streven naar vooruitgang. Maar hoe je dat als er overal gevaar op de loer ligt? Een leuk spel voor pubers, waarbij samenwerken een must is.

 

Heeft je kind geregeld vrienden over de vloer? Kies dan voor een grappig spel dat in teams gespeeld kan worden. Een leuk spel hiervoor is bijvoorbeeld What do you meme? Dit spel is geschikt voor tieners vanaf 18 jaar. Voor iets jongere puber is het spel 20 second showdown erg leuk. Je speelt in een team met 2 spelers tegen een ander team. Het gaat om snelheid, maar vooral heel veel pret.

 

Wat speelgoed betreft zal je kind al snel te oud zijn voor heel veel dingen. Er is echter ook speelgoed dat nooit verveelt. Of je nu vier of zestien bent. Hieronder valt onder andere Lego en Playmobil. Een ontzettend leuke set voor tieners is de Playmobil Volkswagen T1 Camping Bus. Niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook zeker een eyecatcher in de tienerkamer!

 

Al deze spelletjes en speelgoed zijn genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Niet zo gek, want dit zijn echt leuke spelletjes en speelgoed voor tieners.

 

Games

Voor veel pubers is gamen hun lust en hun leven. Natuurlijk hoef je dit niet overmatig te stimuleren, maar misschien is er een leuke game die je kind heel graag wil hebben. Dan kun je hem of haar in elk geval verrassen met een leuk spelletje. Heeft je kind nog geen game console? Geef dan een complete set van console en game cadeau. Voor welke console en game je kiest hangt af van de leeftijd van je kind, het beschikbare budget en natuurlijk de wensen en eisen van je kind.

 

Horloge of sieraden

Naarmate je kind ouder wordt, veranderen ook de interesses. Misschien heeft je kind helemaal niet zo veel met spelletjes, speelgoed of gamen. Of wil je iets heel anders cadeau geven aan je puber. In dat geval zou je eens naar een stoer horloge of mooie sieraden kunnen kijken. Dit kan overigens voor zowel een jongen als een meisje. En het mooie ervan is, is dat je deze cadeautjes in alle prijsklassen kunt kopen. Kies je voor bijoux of sieraden gemaakt van zilver of goud? Wordt het een gewoon horloge of kies je voor een smartwatch?

 

Gadgets voor tieners

Bij een eigenwijze tiener hoort een apart cadeau. Wat dacht je van een grappige gadget? Iets wat je kind niet per se nodig denkt te hebben, maar wat eigenlijk heel goed van pas komt. Of iets wat vooral leuk is voor de heb. Denk daarbij aan dingen als een keyfinder (jouw puber zal echt niet de eerste of de laatste zijn die de sleutels kwijt is), een popcorn machine of een flexibele smartphone houder.

 

 

Telefoon en accessoires

Misschien is je kind wel toe aan een upgrade van de smartphone. In dat geval kun je de verjaardag, Sinterklaas of Kerst gebruiken als ‘smoes’ om je kind te verrassen met een nieuwe telefoon. Heeft je kind al een telefoon? Kijk dan eens naar nieuwe accessoires voor de smartphone. Zaken zoals een headphone, een nieuwe telefoonhoes of een ringlight om video’s op te nemen en goede foto’s te maken vallen zeker in de smaak bij je tiener. Dat geldt ook voor speakers, waarmee je kind makkelijker naar muziek kan luisteren of een film kan kijken op de telefoon.

 

Make up en verzorgingsproducten

Alhoewel veel tieners dit maar saai zullen vinden is het geven van make up en verzorgingsproducten wel een optie. Kies dan wel voor niet alledaagse dingen. Bestel dus een wat duurdere parfum, een dure lippenstift of maak een mooie mand met allerlei verzorgingsproducten en accessoires. Accessoires zoals een borstel, een massagehandschoen, alles voor de verzorging van nagels enz. vallen gegarandeerd in de smaak.

 

Kleding

Ook dit is een cadeautip die niet door alle pubers gewaardeerd wordt. Vaak vinden tieners dat kleding niet geschikt is om cadeau te krijgen. Dat is iets wat ze het hele jaar door kunnen krijgen/zelf kunnen kopen. Toch kan het geven van een kledingstuk een schot in de roos zijn. Vooral als je ervoor kiest om iets te geven wat je kind normaal niet zou krijgen of kopen. Bijvoorbeeld dat ene dure merk sweater of die gave, maar eigenlijk veel te dure sneakers.

 

Hobbyspullen

Of je kind nu graag voetbalt, danst, video’s maakt of gewoon van knutselen houdt, een cadeau kopen dat past bij de hobby is altijd goed. Vooral als het de hobby net iets leuker maakt. Of laat je kind via je cadeau juist kennis maken met een nieuwe hobby. Er is zo veel keuze, dat er altijd wel iets te vinden is voor een lastige tiener. Houd bij de keuze in elk geval wel rekening met de interesses van je kind. Het heeft namelijk geen nut om je puber te verrassen met een gitaar voor de gitaarlessen als hij of zij helemaal niet van muziek houdt.

 

Geef een belevenis cadeau aan je puber

Soms hoeft een cadeau niet te bestaan uit een fysiek product. Minstens even leuk en soms zelfs nog veel leuker is het geven van een belevenis. Dit kan in de vorm van een uitje naar het pretpark zijn of zelfs een vakantie samen met je kind. Ook erg leuk voor tieners:

 • Karten
 • Bungee jumpen
 • Klimpark
 • Indoor skydiven
 • Workshop
 • Mee racen op een echt circuit
 • VR-experience
 • Escaperoom
 • Blokarten
 • Hoverboarden of flyboarden
 • Paardrijden
 • Grotbiken

Allemaal aparte uitjes waarbij het vaak draait om spanning en het ontdekken van nieuwe dingen. Goed voor een adrenaline shot waar veel jongeren op kicken!

origineel cadeau

Rijbewijs

Voor de wat oudere pubers kun je ook perfect een rijbewijs cadeau geven. Vanaf je 16e mag je kind een scooterrijbewijs halen. Of je laat je kind direct gaan voor een autorijbewijs. Vanaf de leeftijd van 16 mag je kind theorie autorijbewijs doen en met 16,5 mag je kind autorijlessen volgen. Op je 17e mag je vervolgens voor het praktische auto rijexamen gaan.

Dit is een duur cadeau wat je ook prima samen met oma en opa kunt geven. Voor je kind zal een rijbewijs een goede start zijn voor het volwassen leven.

Cadeaubon

Vind je het erg lastig om een passend cadeau te geven? Of is de jongere in kwestie erg lastig? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een cadeaubon te geven. Hiermee kan je kind zelf een leuk en passend cadeau uitzoeken. Voordeel hiervan is dat als het cadeau niet in de smaak valt je puber niemand anders de schuld kan geven dan zichzelf 😉

 

Geld als cadeau voor pubers

Natuurlijk is het ook mogelijk om je kind een envelop te geven met inhoud. Echt origineel is het echter niet en in het ergste geval kan je tiener dit opvatten als dat je geen moeite hebt gedaan. Aan de andere kant kan je kind met geld zelf bepalen wat hij of zij wil hebben. Wil je op een originele manier geld geven aan een jongere? Zorg dan dat je niet gewoon een envelop met inhoud overhandigt. Er zijn talloze manieren om geld te verpakken, bijvoorbeeld in een taart, in een opgeblazen ballon of maak iets leuks met muntgeld.

 

Cadeautips voor kinderen vanaf 12 jaar jongens en meisjes

Zoals je ziet zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om een puber te verrassen met een leuk cadeau. Voor welk cadeau je uiteindelijk kiest hangt van je budget af en de wensen van de puber. Zorg ervoor dat je altijd de bon bewaard, want als het cadeau tegenvalt dan kun je het altijd nog omruilen.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in