boek je vakantie bij de ANWB

Trends zijn overal zichtbaar, ook in de wereld van daten. Hardballing alles wat je moet weten over de nieuwste datingtrend. Nog nooit van hardballing gehoord? Lees dan snel verder en ontdek alles over de nieuwste vorm van daten.

 

Inhoud

Zo was het daten tot nu toe

Of je nu iemand hebt leren kennen op je werk of iemand gevonden hebt via een speciale website, daten kent verschillende kanten. Sommige dates zijn er alleen op uit een ander zo snel als mogelijk het bed in te krijgen om vervolgens weer over te stappen naar de volgende. Anderen daten weken of maandenlang met een persoon om er dan na heel veel verspilde tijd en moeite achter te komen dat de persoon in kwestie niet geschikt is voor een relatie op lange termijn. Eigenlijk weet je dus nooit waar je aan toe bent. Dit kan een behoorlijke impact hebben op je leven.

 

Wat is hardballing daten?

Hardballing is een hele nieuwe trend die nu sinds een maand of twee zichtbaar begint te worden in de datingwereld. Kort gezegd komt het erop neer dat je je date niet aan het lijntje houdt om te kijken of het iets wordt. Met hardballing heb je maar één doel voor ogen: niet spelen met iemand gevoelens, maar werken naar een eerlijke en vaste relatie. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn? Gelukkig is het dan niet.

De trend is ontstaan uit ons leven de afgelopen 1,5 jaar waarbij mensen steeds duidelijker zien dat je geen tijd aan elkaar moet verspillen. Je kunt beter een partner hebben die het met je meent en waarmee je samen aan een toekomst kunt werken, dan maandenlang moeite, tijd en geld te steken in iemand die het uiteindelijk niet waard is.

In een tijd van avondklok en een beperkt sociaal contact is het juist belangrijk om alleen de juiste mensen om je heen te hebben. En daar speelt deze trend op in.

Leestip: Ontdek of hij echt verliefd is op jou

 

Hardballing alles wat je moet weten over de nieuwste datingtrend

In eerste instantie zul je bij de term hardballing waarschijnlijk niet aan een datingtrend denken. Toch is het niets meer dan een trend. Het gaat erom dat je tijdens de dates open kaart speelt, zonder iemands tijd te verspillen. Dus geen onnodige dates met mensen waarbij je op voorhand al weet dat het geen lange termijn relatie kan worden of dat degene niet dezelfde dromen en wensen heeft als jou.

Zie je dus dat je date hele andere wensen heeft op het gebied van het stichten van een gezin? Dan is het tijd om verder te gaan met je leven en zowel jouw tijd als de tijd van je date niet langer te verspillen.

Spelletjes spelen en toxische relaties behoren daarmee tot het verleden. De ‘ballen’ dus de echte intenties en feiten worden direct duidelijk. Dit vormt ook de rode draad tijdens de dates. Je zegt direct waar het op staat, waar je naar toe wil werken en hoe je de relatie en toekomst met elkaar voor je ziet.

Hardballing alles wat je moet weten over de nieuwste datingtrend daten

 

Hardballing: zo communiceer je eerlijk en open met elkaar tijdens de dates

Bij hardballing kun je alle regels die je tot nu toe over daten geleerd hebt gewoon vergeten. Dus niet pas 3 dagen na de laatste date reageren. Andere dingen die een echte nog go zijn:

  • Ex relaties mooier maken of juist slechter
  • Smoesjes bedenken omdat je de ander toch niet zo ziet zitten
  • Valse beloftes doen

Het gaat erom dat je met elkaar in gesprek blijft en dan niet over koetjes en kalfjes, maar echte gesprekken voeren. Vertel dus direct wat je toekomstplannen zijn, je doelen en wat je verlangt in een relatie. Wil je kinderen? Trouwen? Samen een huis kopen?

Klinkt allemaal alsof het veel te snel gaat en veel te veel is voor een eerste of tweede date? Dat klopt, maar daarom heet deze trend ook hardballing.

Overigens gaat deze datingtrend nog veel verder, want ook kritiek mag zonder pardon geuit worden. Stoor jij je aan iets? Zitten jullie toch niet op dezelfde golflengte? Maak het dan bespreekbaar. Als jullie geen compromis kunnen bereiken, dan is het tijd om op te stappen. Want het uiteindelijke doel is om geen tijd te verspillen. En tijd is kostbaar, dat weten we allemaal.

 

Hierop moet je letten als je een hardballing date op de planning hebt staan

Alhoewel het de bedoeling is dat je direct en eerlijk bent, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk, niet alleen voor de ander, maar vooral voor jezelf.

 

1. Zorg dat je weet wat je wil

Niet iedereen weet wat ‘ie wil, nu of in de toekomst. Dat kan hardballing daten ontzettend lastig maken. Zorg dus dat je weet wat je dromen zijn, je wensen en plannen voor de toekomst.

 

2. Wees niet bang

Als je eenmaal weet wat je wil dan moet je er ook volledig achter staan en niet bang zijn om over deze dromen, wensen en toekomstplannen te praten. Je weet wat je wil en als je date zich niet daarin kan vinden, dan is het tijd om verder te gaan.

 

3. Wees blij als je elkaar gevonden hebt en blijf in gesprek

Op het moment dat je vanaf het begin duidelijk aangeeft wat je verwacht en de ander dat ook zo ziet staat niets meer in de weg om een langdurige relatie met elkaar aan te gaan. Wees blij met elkaar, maar vooral: blijf in gesprek!

 

De valkuilen van hardballing dating

Of er alleen goede kanten zitten aan deze vorm van daten? Helaas niet. Het is mooi dat jij weet waar je staat en precies weet wat je in de toekomst wil, maar niet iedereen is al zo ver. En dat wil niet per se zeggen dat iemand nooit zo ver kan komen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je erop let hoe je de dingen brengt. Door iemand te overrompelen met jouw visie en toekomstplannen kun je de ander de mond snoeren.

Bovendien ligt daar een ander gevaar op de loer: iemand hoort jouw verhaal en beaamt alles, zonder hier werkelijk zelf achter te staan. En dan kan het alsnog weken of maanden duren voordat je doorhebt dat jullie toch niet bij elkaar passen.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in