boek je vakantie bij de ANWB

Maak zelf een leuk kattenspeeltje. Dit DIY speeltje voor je kat is bedoelt voor iedereen die een kat heeft waarmee hij of zij graag speelt. Onderstaand speeltje bestaat uit een soort hengel met daaraan speeltjes, waarmee de kat zich een tijd lang zal kunnen vermaken. Zelf een kattenspeeltje maken.

 

Inhoud

Waarom is spelen voor katten belangrijk?

Of de kat nu zelf gaat spelen of dat je als baasje de tijd neemt om met je kat te spelen, spelen is en blijft belangrijk voor de kat. Jonge kittens zijn erg speels, terwijl de zin om (wilde) spelletjes te spelen afneemt naarmate je kat ouder wordt. Maar waarom is spelen voor katten op elke leeftijd belangrijk?

Katten moeten voldoende beweging krijgen om een gezond gewicht te behouden. Veel katten zijn tegenwoordig echte binnenkatten: ze krijgen op hun tijd eten en hoeven niet meer zelf op zoek te gaan naar voedsel (jagen). Dit betekend dat katten over het algemeen veel minder bewegen dan katten die vroeger werden gehouden om muizen van het erf en uit huis te houden.

Door samen met je kat te spelen, versterk je de onderlinge band. Dit moet al van jongs af aan gebeuren en is zowel voor je kat als jou ontzettend leuk. Met name jonge kittens kunnen de gekste dingen uithalen tijdens het spelen en dat zorgt voor hilariteit en ontspanning.

Door met je kat te spelen krijgt je kat bovendien een goed coördinatie gevoel. Dat is vooral van groot belang voor kittens, die deze dingen niet geleerd krijgen van hun moeder als ze het nest verlaten hebben. Spelen met een wat oudere kat houdt de kat niet alleen fit, maar bovendien ook scherp.

 

Benodigdheden zelfgemaakt kattenspeeltje

1 houten Stok van 50 cm (bijv. bamboestok)

Restjes wol (om er een pompon van te maken)

Leren koord (3 meter)

2-3 Veren

Houtlijm

Boor

Naald en draad

 

 

DIY Kattenspeeltje zelf maken

Maak van de wol een pompon. Dit kan het makkelijkst als je de draden om je hand wikkelt tot de gewenste dikte en deze vervolgens afbindt. Knip de pompon gelijkmatig rond

Knip een 60 cm lang stuk van het leren touw af en bevestig hieraan de pompon met naald en draad

Neem een 20 cm lang stuk touw en bevestig aan het einde ervan de drie veren met behulp van naald en draad

Bevestig het stukje touw met daaraan de veren aan het koord van de pompon. Zorg ervoor dat de speeltjes niet op dezelfde hoogte hangen maar een verschil hebben van ongeveer 7-8 cm

Knip vier stukjes van ongeveer 3 cm af van het overgebleven leren touw

Bevestig deze aan een kant van de stok (bovenkant, kruiselings) met behulp van de houtlijm

Omwikkel hierna een stuk van de stok tot de gewenste hoogte

Boor aan de andere kant een gaatje, waar je het touw met daaraan de speeltjes bevestigd knoopt

Je kattenspeeltje is nu klaar voor gebruik

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in