boek je vakantie bij de ANWB

Een leuke DIY regenboogkaars zelf maken met waskrijtjes.  Niets is leuker en origineler dan een gekleurde kaars die de tafel siert en opvrolijkt. Ook bijzonder leuk om als cadeau te geven of te krijgen. Leer makkelijk en snel een leuke gekleurde kaars te maken met oude krijtjes en paraffine, bijenwas, soja of simpelweg een paar (oude) witte kaarsen. Weet je niet wat je moet doen met oude wasco krijtjes? Maak dan deze leuke regenboog kaars!

 

 

Inhoud

Kaarsen voor meer gezelligheid in huis

De herfst en winter zijn bij uitstek geschikt om het in huis wat gezelliger te maken. Daarvoor kun je kaarsen gebruiken. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen om daar kaarsen te kopen, maar met een beetje inspanning maak je de leukste kaarsen gewoon zelf. En zeg nou zelf: van zo een vrolijk gekleurde regenboogkaars wordt je toch vanzelf vrolijk? Steek de kaars aan en geniet van een stukje hazelnoot krans, natuurlijk ook zelf gemaakt.

 

 

Benodigdheden

– Witte kaarsen of paraffine
– Krijtjes in de gewenste kleur
– Leuke glazen potjes
– Kaarslont (eventueel te nemen van de witte kaars)
– Oude pan of potje waarin was of kaars verwarmd kan worden
– Eventueel versiering

DIY regenboogkaars zelf maken met waskrijt

Alhoewel dit hartstikke leuk is om samen met kinderen te maken moet er wel opgelet worden want het kaarsvet (paraffine,  bijenwas of soja) moet verwarmd worden en kan brandwonden veroorzaken. Beter is het om de kinderen alleen te laten kijken. Voor het maken van de kaarsen hebben wij gebruik gemaakt van oude krijtjes die de kinderen niet meer nodig hadden en witte kaarsen.

 

 

 

  1. Snijd de kaars in stukjes en hergebruik de lont
  2. Zet de lont in het glazen potje waarin de kaars moet komen. Dit gaat het makkelijkst als de lont om een potlood gebonden wordt en in het midden over de rand gelegd wordt, waarbij de lont tot de onderkant van het potje komt.
  3. Doe een stukje kaars in de oude pan, samen met de gewenste kleur krijt. Hoe meer krijt gebruikt wordt, hoe donkerder de kaars zal worden. Zet de pan op een laag vuurtje en laat het geheel smelten (let op: dit gaat redelijk snel)
  4. Omdat wij een regenboogkaars hebben gemaakt in een klein potje, hebben we telkens een klein stukje kaars gesmolten met een andere kleur krijt
  5. Zodra het krijtje en kaarsvet gesmolten is kan het overgegoten worden in het glazen potje                                                                     regenboog kaars maken 003

 

  1. Laten stollen en volgende kleur klaar maken
  2. Doorgaan tot de gewenste hoogte
  3. Knip tot slot het lont op iets boven de rand af

 

regenboog kaars maken 005

 

 

Klaar is de zelfgemaakte regenboogkaars. Natuurlijk kun je het potje aan de buitenkant leuk versieren. Leef je vooral uit met kleuren. Een leuke kaars met twee of drie kleuren, afgestemd op de inrichting van het interieur of naar aanleiding van een speciale gelegenheid. Als je zelf kaarsen maakt kan het allemaal.

En voor wie het nog spannender wil: er zijn in de handel bijenwas en paraffine verkrijgbaar waaraan een geurtje toe is gevoegd. Hiermee creëer je niet alleen een mooi, maar ook lekker ruikende kaars helemaal naar je eigen wensen en smaak. Met wie ga jij deze kaars maken?

 

 Wonen algemeen

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in