boek je vakantie bij de ANWB

Het is een trend om van je huis een urban jungle te maken. Wil je een groen huis zonder groene vingers? Lees dan vooral snel verder en ontdek hoe jij zonder al te veel moeite je huis groener kunt maken.

 

Inhoud

Urban jungle, de nieuwe trend

Het is al enige tijd een trend: kamerplanten die je huis een groene uitstraling geven. Niet alleen tuincentra zijn op deze trend ingesprongen, tegenwoordig vind je de leukste planten ook gewoon bij de Lidl, Aldi en andere supermarkten. Er is volop keuze en hoe meer planten je hebt hoe beter. Varieer daarbij in hoogte, speel met kleuren en zet je vensterbank en die ene hoek in de kamer lekker vol met planten.

 

Planten hebben verzorging nodig

Natuurlijk is een huis vol planten geweldig. Zelf ben ik dol op planten en bij mij staan deze zelfs op de badkamer. Er is echter één groot nadeel: net als alles wat leeft hebben ook kamerplanten verzorging nodig. Die verzorging bestaat uit water geven, van tijd tot tijd voorzien van voedingsstoffen en eens in de zoveel tijd de planten verpotten. Daarnaast zijn er ook planten die nog iets meer nodig hebben: deze hebben bijvoorbeeld behoefte aan een hoge luchtvochtigheid en moeten om de zoveel tijd gesproeid worden met (lauw) water. Andere planten moeten eens per week gedompeld worden in water (orchidee). En in de winter moet je de verzorging voor sommige planten juist terugschroeven.

Al met al moet je toch wel wat verstand hebben van planten om deze in leven te houden en te laten groeien. Om maar niet te spreken van het feit dat je deze tijdens je vakantie niet onverzorgd achter kunt laten.

 

Een groen huis zonder groene vingers 2

 

Een groen huis zonder groene vingers

Gelukkig kun je ook genieten van een groen huis als je weinig of geen verstand hebt van planten. Of als je gewoon geen tijd hebt om echte planten in je huis te zetten. De oplossing? Kunstplanten. Je hoeft daarbij echt niet bang te zijn dat de planten er kunstmatig uitzien. Inmiddels zijn de planten zo goed nagemaakt, dat deze nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Misschien heb je ze zelf wel eens gezien in een kantoor, want daar worden vaker kunstplanten gebruikt. Zelfs ik als echte plantenliefhebber en -kenner trap er nog wel eens in als ik een mooie plant zie en dan pas bij het aanraken erachter kom dat het een kunstplant is.

De keuze in kunstplanten is inmiddels ook heel groot. Kies voor een leuke kleine plant voor op tafel, de kast of vensterbank of zet een grote plant in de hoek van de kamer als echte eyecatcher. Mocht je de voorkeur geven aan bloeiende planten, ook dan is er volop keuze. Van een heuse Kerstster tot een hibiscus, jij bepaalt de kleur en plant.

Veel kunstplanten worden in een mooie pot geleverd, waardoor je direct klaar bent. Het enige dat je dan nog moet doen is de plant op een mooie plek zetten. Zo af en toe afnemen met een doekje vanwege het stof en je hebt een groen huis zonder groene vingers.

 

Heb jij echte of kunstplanten in huis?

Een groen huis zonder groene vingers 2
Of je het gelooft of niet, dit is een kunstplant
Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Ik hou echt van planten, maar ze moeten dan wel een beetje makkelijk zijn in de verzorging!
    En de planten van Lidl en Aldi zijn inderdaad perfect, helemaal niet duur en echt heel goed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in