boek je vakantie bij de ANWB

De dagen vliegen voorbij. Zeker wanneer je een carrière combineert met een gezin, ben je steeds bezig met het volgende. Vanaf het moment dat je wakker wordt, ben je bezig en houd je de tijd in de gaten. Wat je doet, moet goed gaan en er is weinig ruimte dat er iets tegen kan zitten. Eigenlijk alles wat spontaan op komt, heeft geen ruimte. Aan het einde van de dag plof je op de bank en ben je de hele dag vergeten om te genieten.

 

Inhoud

Onbewuste pareltjes van geluk

Nou voelt gelukkig niet elke dag zo, hoop ik. Maar het komt toch met regelmaat voor. En wanneer zulke dagen meer regel dan uitzondering zijn, krijg je het gevoel dat het anders moet. En dat kan. Zonder alles wat je gewend bent overhoop te gooien of er een heel project van te maken. Je kunt met een klein gebaar, onbewuste pareltjes van geluk die in jouw dag verstopt zitten, op de voorgrond zetten.

 

Elke dag een gelukkig gevoel

Dit gebaar begint met het aanschaffen van een papieren agenda. Ik heb er laatst eentje voor een euro aangeschaft bij de Hema, dus het vraagt geen flinke investering van je. Er hoeven ook geen speciale tabbladen in te zitten, geen fancy stickertjes of iets dergelijks. Gewoon elke dag een paar regels waar jij lekker kunt schrijven.

Want dat is wat jij elke avond gaat doen. Je schrijft 3 dingen op waar jij vandaag dankbaar voor bent, 3 momenten waarin jij je gelukkig voelde, 3 momenten die je niet had willen missen, waar je trots op bent. Dit hoeft nog geen 5 minuten te kosten. Maar… je kan het wel lastig vinden om te doen! En daarom wijden we dit artikel daar ook aan. Want dit is niet de meest ingewikkelde manier om even stil te staan bij je geluk toch? Maar toch doet niet iedereen het, ook al hebben ze het eigenlijk nodig om dit te doen om gewoon lekkerder in hun vel te zitten.

Dat we die waan van de dag de overhand geven, zorgt er namelijk voor dat – aan het einde van de dag deze momenten op kunnen schrijven – zo lastig is. Alles doen we gewoon, omdat het moet. Of je bent er vaak niet met  je gedachten erbij. Je bent veel afgeleid. Doordat je thuis werkt, loopt alles in elkaar over en springt er voor jou niet echt iets meer uit. En het natuurlijke gedrag van de mens, we gaan meer “aan” bij iets negatiefs dan iets positiefs, helpt dan ook niet mee.

Wil je die agenda elke dag makkelijk kunnen vullen en dan eigenlijk het liefst met meer dan 3 momenten? Wees dan in het moment. Doe maar één ding tegelijk. En laat je niet afleiden. De gedachte: Terwijl… kan ik gelijk ook… werkt averechts op de beleving van je dag. Misschien krijg je wat meer gedaan (hoewel ik er zeker van overtuigd ben, dat 2 dingen tegelijkertijd doen zorgt voor foutjes en uiteindelijk meer tijd) maar de voldoening is minder.

 

Wees trots op de dingen die je doet

Als je trots wil zijn op de dingen die je doet, wees dan ook trots op HOE je dingen doet, niet alleen het resultaat. Als je hier gedurende de dag jezelf dwingt om hierbij stil te staan, om minder hard te rennen en niet alle ballen in de lucht houdt, maar gewoon maar eentje… dan ervaar je de dag anders. En je dag dan afsluiten met een top 3 is dan een makkelijke manier om even stil te staan bij jouw geluk.

Geschreven door Angela van 2be-have.nl

Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Wat een mooi artikel! Terwijl ik het las, dacht ik constant: inderdaad, aha, juist. Het is heel herkenbaar, die dagelijkse rush en altijd maar ‘moeten’. Door alle stress kom je al snel in een negatieve spiraal terecht en dan kan het inderdaad heel fijn zijn om stil te staan bij je geluksmomentjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in