boek je vakantie bij de ANWB

Heb je wel eens moeite met het krijgen van een erectie? Blijf je niet lang genoeg stijf of houdt de erectie niet lang genoeg aan? Als  dit vaak genoeg gebeurd heb je waarschijnlijk een erectiestoornis. Ontdek nu alles wat je moet weten over erectiestoornissen.

 

Inhoud

Wat is een erectiestoornis?

Iedere man heeft in zijn leven wel eens moeite gehad met een erectie krijgen. Sommige mannen krijgen wel een erectie, maar niet stijf genoeg. Daarnaast zijn er mannen waarbij de erectie niet lang genoeg aanhoudt. De man heeft dus een erectiestoornis. Voor veel mannen geeft dit een behoorlijke deuk in het zelfvertrouwen en een gevoel van falen tegenover de partner.

 

Hoe ontstaat een erectiestoornis?

Er zijn twee hoofdoorzaken voor het ontstaan van erectieproblemen. Dat is aan de ene kant de lichamelijke kant en aan de andere kant de mentale kant. Denk aan oorzaken als:

  • Medicijngebruik
  • Leeftijd
  • Ongezonde levensstijl met roken, overgewicht, een te hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, overmatig alcohol gebruik of het gebruik van drugs
  • Laag testosterongehalte
  • Plasproblemen
  • Lichamelijke aandoeningen: hart- en vaatproblemen, afwijking van het geslachtsdeel, overactieve bekkenbodem
  • Neurologische aandoeningen
  • Achteruitgang van de conditie
  • Psychische problemen zoals algemene stress, depressies, angststoornissen, relatieproblemen, het hebben van een burn-out, seksueel misbruik of een traumatische gebeurtenis, algemene veranderingen in je leven

Welke leeftijd erectieproblemen?
Veel mannen gaan er onterecht van uit dat alleen oudere mannen last krijgen van erectiestoornissen. Helaas is dat een groot misverstand. In Nederland heeft 5% van alle mannen tussen 20 – 40 jaar erectieproblemen. Hoe ouder je wordt je hoe groter de kans wordt dat je te maken krijgt met een erectiestoornis. Van de mannen tussen 40 – 70 jaar heeft maar liefst 20% problemen. Zoals je ziet zegt leeftijd dus lang niet alles over het hebben van een erectieprobleem.

 

Wat te doen bij erectieproblemen?

In eerste instantie is het natuurlijk zaak om de oorzaak te achterhalen. Hierdoor kun je het probleem bij de wortel aanpakken. Stop met roken, drinken en gebruik van drugs. Zorg dat je afvalt en beweeg meer, zodat je bloeddruk zakt. Werk aan een verbeterde conditie, door bijvoorbeeld elke dag een flinke wandeling of fietstocht te maken.

Ligt het aan medicijngebruik, heb je plasproblemen of kun je geen oorzaak vinden? Dan is het raadzaam om naar de arts te gaan. Deze kan je onderzoeken en eventueel doorverwijzen. In sommige gevallen kun je erectiestoornissen aanpakken door het gebruik van erectiepillen zijn. Erectiepillen zijn verkrijgbaar met een chemische of natuurlijke samenstelling.

Voor chemische erectiepillen heb je een recept van de dokter nodig. Kies je voor natuurlijke pillen dan is dit niet nodig. Je kunt deze pillen gewoon online kopen en ze worden anoniem bij je thuis bestelt. Het voordeel hiervan is dat deze natuurlijke ingrediënten bevatten die weinig bijwerkingen hebben op je lichaam, zoals maca bijvoorbeeld.Ben je opzoek naar natuurlijke erectiepillen? Dan moet je King active kopen bij erectiepillen.nl.

 

De gezondheid van je penis verraadt je algehele gezondheid

Overigens is het goed om altijd naar je penis te kijken, want deze kan je heel veel vertellen over je algemene gezondheid! Zo hebben mensen die last krijgen van hart- en vaatziekten vaak al (geruime) tijd last van erectiestoornissen. Heb je hier dus geregeld last van? Bezoek dan in elk geval je dokter!

 

Belangrijk is om niet met deze klachten rond te blijven lopen. Dit zorgt er alleen voor dat je in een neerwaartse spiraal terechtkomt, waardoor je op den duur alleen maar meer klachten krijgt. Bespreek het met je huisarts om de erectieproblemen op te lossen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in