boek je vakantie bij de ANWB

Het lijkt zo makkelijk: overstappen naar een andere provider en klaar is Kees. Helaas laat de praktijk zien dat overstappen niet zo makkelijk is als het lijkt. Want hoe vind je nu de juiste aanbieder? Ben jij toe aan een nieuw telefoon abonnement? Lees dan eerste deze tips, zodat je het juiste telefoon abonnement kunt kiezen. Een abonnement dat past bij jouw wensen en eisen.

 

Inhoud

Waarom overstappen naar een andere mobiele provider?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou overstappen naar een andere mobiele provider. Misschien loopt je telefoon abonnement binnenkort af, wil je besparen op de maandelijkse kosten of ben je niet meer tevreden met de voorwaarden van je huidige aanbieder. Daarnaast kan het ook zijn dat je een nieuwe telefoon hebt en de overstap wil maken of dat je kind voor de eerste keer een telefoon heeft en je voor hem of haar een abonnement af wil sluiten. Allemaal redenen waarom je over kunt stappen naar een andere mobiele telefoon aanbieder.

 

Nieuw telefoon abonnement nodig? Lees dan eerst deze tips

Wat de reden van overstappen ook is, het is altijd goed om de verschillende providers met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier weet je zeker dat een aanbieder daadwerkelijk voldoet aan al je wensen en eisen. Als eerste kijk je natuurlijk naar de abonnementsprijs. Let hierbij op het aantal belminuten dat je voor deze prijs krijgt. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de data van de verschillende bundels. Kortom: waar krijg je de meeste belminuten en data voor de goedkoopste prijs.

 

Waarop letten bij vergelijken telefoon abonnementen?

Veel mensen kijken alleen naar bovenstaande punten, maar daarmee heb je nog niet alles in kaart gebracht. Er zijn namelijk meer zaken waarop je absoluut wil letten als je een (nieuw) abonnement afsluit.

Maar waarop moet je nog meer letten bij het vergelijken van telefoon aanbieders? Onderstaande tips zijn heel belangrijk voor je de overstap waagt:

  • Tarieven buiten bundel
  • Tarieven gebruik data in buitenland
  • Dataplafond
  • Dekking aanbieder
  • Mogelijkheid om bundel (tussentijds) aan te passen
  • Snelheid van internet
  • Afronden datagebruik of belminuten

Nieuw telefoon abonnement nodig Lees dan eerst deze tips 1

Tarieven buiten bundel

Ben jij iemand die uren aan de telefoon kan hangen met je beste vriend of vriendin? Dan is het handig om te kijken naar de tarieven voor bellen buiten je bundel om. Vaak hanteren providers hoge kosten als je buiten de bundel belt. Dit geldt niet alleen voor nationaal, maar ook internationaal bellen.

 

Tarieven gebruik data in buitenland

Ben je (voor je werk) vaak in het buitenland? Kijk dan goed naar de voorwaarden van de provider voordat je overstapt. Sommige aanbieders van mobiele abonnementen hanteren hoge tarieven als je boven een bepaald percentage data die je in het buitenland gebruikt uitkomt. Overigens geldt dat voor landen in de EU dezelfde kosten berekend moeten worden als in Nederland. Helaas heeft  je aanbieder wel de mogelijkheid om je verbruik te beperken.

Ga je toch over de gestelde grens heen of zit je in een land buiten de EU? Dan kunnen de extra kosten al heel snel oplopen tot enkele tientjes of honderden euro’s voor een paar dagen. Dat is mijn dochter gebeurd toen we enkele dagen in Praag waren en zij zonder waarschuwing vooraf buiten haar bundel ging. De schade? 50 euro extra voor een paar uurtjes extra op internet zijn!

 

Dataplafond

Geeft de provider duidelijk aan dat je een waarschuwing krijgt als je dataplafond in zicht is? Of dat je belminuten bijna op zijn? Ook dit is heel belangrijk wil je hoge kosten achteraf voorkomen. Je kunt bij je keuze soms selecteren op dataplafond. Vooral een tip voor (ouders van) tieners, die dat soort dingen vaak zelf niet in de gaten houden.

 

Dekking aanbieder

Wil je weten hoe het zit met de dekking van de aanbieder? Op de website van je beoogde aanbieder moet een kaart staan met daarop het dekkingsgebied. Op die manier kun je kijken of je de beschikking hebt over 3G of 4G op plekken waar je vaak komt (thuis, werk, onderweg).

 

Mogelijkheid om bundel (tussentijds) aan te passen

Maak je niet altijd evenveel gebruik van data en belminuten? Kijk dan of je provider de mogelijkheid biedt om je abonnement tussentijds aan te passen. Bijvoorbeeld verhogen van dataplafond, verminderen van belminuten enz. Sommigen zijn heel coulant, bij anderen krijg je te maken met (hoge) extra kosten. Zoek dit dus eerst vooraf goed uit.

 

Snelheid van internet

Niet onbelangrijk in een tijd waarin we zo afhankelijk zijn van internet: de snelheid van internet. Dat geldt overigens alleen voor nationaal gebruik, want in het buitenland zijn providers afhankelijk van plaatselijk aanbod. Op de website van aanbieders zie je de maximale upload en download snelheid. Houd er wel rekening mee dat dit in de praktijk een stuk lager kan liggen.

 

Afronden datagebruik of belminuten

Wist je dat sommige aanbieders je gebruikte belminuten of datagebruik (verbruikte MB’s) naar boven afronden? Hierdoor kom je in de praktijk dus veel korter uit met je data en belminuten. Dit is een belangrijk punt om naar te kijken, omdat dit indirect invloed heeft op de kosten die je uiteindelijk maakt.

 

Met bovenstaande tips kun je voortaan telefoon abonnementen goed met elkaar vergelijken, zodat je de juiste beslissing kunt nemen voor een voordelig en bij jouw wensen passend abonnement.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in