boek je vakantie bij de ANWB

Soms heb je van die dagen dan zit het echt niet mee. Een heel memorabel moment van een dag die echt niet meezat (voor mijn moeder dan) was de explosie van tomatenpuree in de keuken. Als jij nog een memorabel moment in de keuken hebt en deze deelt, dan maak je kans op een kok aan huis.

 

Inhoud

De keuken als hart van het huis

Als kind was de keuken altijd het hart van het huis. Het was daar niet alleen gezellig en warm (ik woonde in een huis waar alles gestookt werd met hout en in de keuken stond een grote houtkachel), maar mijn moeder stond ook altijd veel in de keuken. In de keuken was een grote houten tafel en een gezellig bankje waar het bovendien goed toeven was. Vooral in de koude en donkere winterdagen brachten wij met mijn moeder veel tijd door in de keuken. Er werden heel wat koekjes gebakken, gelachen en gepraat.

 

Explosie van tomatenpuree in de keuken

Later gingen we verhuizen, werden we ouder en was de keuken vooral het domein van mijn moeder. Alhoewel ik nog steeds graag in de keuken te vinden was, waar ik dan op het aanrecht ging zitten terwijl mijn moeder bezig was met bakken of koken. Het was eigenlijk altijd gezellig, tot op die  ene dag…

Mijn moeder was bezig met koken en vroeg mij een blikje tomatenpuree uit de voorraadskast te halen. Geen probleem, doe ik wel even. Terug in de keuken pakte mijn moeder de blikopener uit de la en op het moment dat ze het blikje wilde openen vloog de tomatenpuree ons om de oren. Het was een ware explosie van tomatenpuree in de keuken. Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt.

Tja en toen had ik het niet meer… Hoe sneu het ook was dat de hele keuken van boven tot beneden onder de tomatenspetters zat, ik zat te huilen van het lachen. Echt, de tomatenpuree zat op de meest onmogelijke plekken en hoe goed mijn moeder ook had schoongemaakt: weken later kwamen we nog her en der een spetter tomatenpuree tegen.

En dat was elke keer genoeg voor mij om weer in lachen uit te barsten. Mijn moeder was in eerste instantie te verbluft om ook maar iets te zeggen of doen (ja, ook zij zat onder de tomatenpuree), maar lang duurde dat niet. Ook zij lag helemaal in een deuk.

Er moet ergens nog een foto zijn van de ravage die de tomatenpuree in onze witte keuken aan heeft gericht, maar waar die foto is gebleven weet ik helaas niet. Het was in elk geval een heel memorabel en nooit meer te vergeten moment.

 

Explosie van tomatenpuree in de keuken 1

 

Win een kok aan huis!

Heb jij ook iets leuks, geks of grappigs meegemaakt in de keuken? Deel jouw keukenmoment via de Facebookpagina van Superkeukens en Instagram met gebruik van de volgende hashtags #mijnkeukenmoment en #superkeukens en maak kans op een kok aan huis. Tag ook meteen iemand die wel een kok aan huis kan gebruiken.

Er wordt elke week een winnaar gekozen en de actie duurt van 3 juni tot 14 juli 2019. De winnaar krijgt een kok aan huis die voor een compleet diner zorgt. De kok komt op de afgesproken dag bij je thuis en legt jou in de watten. En de afwas? Die hoef je natuurlijk ook niet te doen. Ga snel naar de website (zie link) en doe mee aan de actie om kans te maken op een kok aan huis.

 

Tips om blikjes te openen

Als je net als mijn moeder van plan bent om een klein blikje tomatenpuree te gebruiken dan raad ik je het volgende aan:

 • Prik met de blikopener voorzichtig in het deksel en laat eerst lucht ontsnappen
 • Zorg ervoor dat je blikje op een koele plek bewaard wordt
 • Eventueel kun je het blikje in de gootsteen openen
 • Een doekje erover kan voorkomen dat je hele keuken onder de tomatenspetters komt te zitten

 

Heb je geen blikopener bij de hand?  Dan kun je het blikje openen door met het deksel over een tuintegel te schuren. Een andere optie is een puntig mes in het deksel zetten en dan opensnijden. In plaats van een mes kun je ook gewoon een lepel gebruiken, zoals hieronder in het filmpje:

 

Heb jij wel eens een blikje tomatenpuree geopend dat de inhoud je om de oren vloog? Of had mijn moeder gewoon pech?

 

 

 

Dokteronline.com

31 REACTIES

  • Hahaha… sorry, dat zal zeker een heel apart gezicht zijn geweest… Ik heb al een keer de mixer te hard aangezet met bloem erin, je kunt je voorstellen dat dat ook niet zo leuk was hahaha…

 1. Sorry, ik moest echt glimlachen bij het lezen. Spontaan moest ik denken aan onze twee ‘rode’ momenten. Man die heel hard de ketchup aan het schudden was. De flacon liet vallen en die openbarstte. Juist ja, bij, tegen op en in de witte muur … En poes (die er helaas niet meer is) die moest kotsen bovenaan de trap op zolder. Saillant detail. De zoldertrap is open en … wit. Ligt boven de andere witte open trap naar de benedenverdieping. En je begrijpt. Alle rode kots heb ik van zolder tot en met de begane grond van de trap en (witte) muur af kunnen bikken…

  • Hahaha… ja super grappig verhaal, blijft leuk. Fijn dat je de tips voor het openen van blikjes goed kunt gebruiken.

 2. Zelf nog nooit geen last van gehad maar zou mij ook zo kunnen gebeuren hoor! Leuke winactie maar ik sla hem toch over <3

 3. Zo’n explosie in de keuken vergeet je natuurlijk nooit meer. Ik moet tijdens het koken ook vaak terug denken aan zulke ‘ongelukjes’ en ze toveren steeds weer een glimlach op mijn gezicht.

  • Hahaha… nou wees blij dat je dat nog nooit mee hebt gemaakt. Bepaalde dingen hoef je niet per se mee te willen maken 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in