boek je vakantie bij de ANWB

*In een tijd dat Netflix de boventoon voert en het beschikbare budget het niet altijd toelaat om je lief eens flink te verrassen, kan het een hele uitdaging zijn om een op en top romantische avond te organiseren. Gelukkig hoef je niet altijd je bankrekening te plunderen om de liefde een extra impuls te geven. Met onderstaande 12 leuke tips voor een romantische avond met je partner, laat je de liefde weer opbloeien als de dag dat jullie elkaar voor het eerst zagen.

 

Inhoud

12 Leuke tips voor een romantische avond met je partner

In een relatie is het van groot belang om er van beide kanten moeite voor te doen. Het is soms hard werken en dat is alles behalve romantisch. Vooral de eerste 7 jaar zijn cruciaal in een relatie en juist dan moet je hard werken om de liefde bloeiend te houden. Heb je tips nodig om van een romantische avond met je partner te genieten? Lees dan vooral snel verder.

1. Kook de favoriete gerechten van je partner

Wie zei dat een restaurant noodzakelijk was? Het lekkerste eten maak je gewoon zelf. Niets wekt meer bewondering dan wanneer je de keuken in duikt om het favoriete gerecht van je partner te bereiden. Verras hem of haar met een verrassende twist en geniet met z’n tweetjes van je kookkunsten bij kaarslicht.

2. Plan spontaan een ‘verwen’ avond

Soms werkt een beetje aandacht gewoon het beste en dat hoeft ook niet veel te kosten. Een gezichtsmasker, een voetbad, het werkt perfect, zolang het maar spontaan gebeurt. Wil je het extra intiem maken, geef je partner dan een uitgebreide massage.

Zoek je nog extra ideeën, in dit artikel vind je 30 tips met originele verrassingen voor je partner.

3. Geniet samen van de buitenlucht in de avonduren

Nu de zomer in aantocht is, is het ook in de avonduren vaak nog bijzonder aangenaam. Het is dan ook ideaal om samen te genieten van de buitenlucht in de tuin. Geniet van een maaltijd of gewoon van elkaars aanwezigheid. Een zacht muziekje op de achtergrond doet wonderen.

 

4. Revive: de eerste date

Weten jullie nog wat de eerste film was die jullie samen bekeken? Het eerste restaurant wat jullie bezochten? Doe dat nog eens. Op die manier kan je niet alleen herinneringen ophalen, maar de liefde bloeit weer snel als vanouds.

5. De klassieker: kaarslicht en rozenblaadjes

De kracht van de romantiek zit in de spontaniteit. Laat je partner weten dat je waardering hebt door hem of haar op een indrukwekkende manier te verrassen. Strooi rozenblaadjes op het bed, laat het bad vol lopen en wees creatief met waxinelichtjes. Met een romantisch muziekje op de achtergrond scoor je absoluut bij je partner.

6. Maak samen plannen voor een weekendje weg

Plannen maken kost geen geld. Zeker als je toe bent aan een weekend samen kun je dit goed aanpakken door alvast te kijken wat jullie beiden leuk vinden. Het grote voordeel: je verlangen wordt alleen maar groter om samen iets te ondernemen.

7. Verras je lief: kook iets nieuws

Het grootste gevaar van elke relatie is sleur. Juist door uit je comfortzone te stappen en iets totaal nieuws te doen laat je een frisse wind door de relatie waaien. Kies samen een totaal onbekend gerecht uit en ga het samen bereiden. Grote kans dat het een doorslaand succes wordt.

8. Spannend: stel elkaar intieme vragen

Als je dacht dat je elkaar goed kent, is dit een echte eyeopener. Vraag elkaar, zonder schaamte, het hemd van het lijf. Speek van tevoren af dat je bijvoorbeeld slechts twee mag overslaan en je hebt de avond van je leven.

 

12 leuke tips voor een romantische avond met je partner 1

9. Leer elkaar beter kennen met muziek

Iedereen heeft bepaalde gevoelens bij specifieke muzieknummers. Laat elkaar weten welke song bijzonder is en vertel elkaar waarom. Op die manier haal je niet alleen de romantiek in huis, maar leer je elkaar nog beter kennen.

10. Romantisch in de buitenlucht

Een beetje romanticus heeft geen goed onderhouden tuin nodig om indruk te wekken, met een beetje geluk werkt een balkon ook prima. Iets lekkers erbij, een mooie heldere lucht en de romantiek komt vanzelf.

 

12 leuke tips voor een romantische avond met je partner 2

11. Samen leren dansen

De dansschool is een achterhaald concept en dus maak je van de woonkamer je eigen ballroom. Hoe je dat doet? Heel simpel, zoek een leuke dansinstructievideo op, bijvoorbeeld op YouTube en ga samen oefenen. Gegarandeerd succes!

 

12. Maak een to-do lijst voor de volgende vijf jaar

Iedereen heeft plannen en wensen, maar in een relatie gaat het erom wat je samen wil bereiken. Maak een lijst met doelen die je samen wil bereiken en stimuleer elkaar. Je krijgt er ontzettend veel positieve energie van.

 

Heb je zelf nog tips voor een romantische avond met je partner? 

*Gastblog

 

 

 

Dokteronline.com

5 REACTIES

  1. […] Er zal een moment in de relatie komen dat je alles als een gewoonte zal gaan beschouwen. Het is gewoon om naast elkaar wakker te worden, je kent elkaar steeds beter en kunt ook steeds beter omgaan met elkaars tekortkomingen of juist niet. Blijf van elkaar genieten en besef dat het niet zo gewoon is als het lijkt. Beschouw je liefde elke dag opnieuw met ogen die uitdrukken dat hij/zij nog steeds speciaal is. Kun je nog wat tips gebruiken voor meer romantiek? Ik deel 12 tips voor een romantische avond met je partner. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in