boek je vakantie bij de ANWB

Borsten, klein of groot, prominent aanwezig of juist verstopt onder een aantal lagen. Borsten zijn een boeiend lichaamsorgaan en dat niet alleen door de lusten die daarmee opgewekt worden of door de functionaliteit ervan (borstvoeding). Borsten zijn namelijk stuk voor stuk uniek. BDeze 10 feiten over borsten kende je nog niet.

 

Inhoud

Borsten

Voor veel vrouwen zijn borsten ontzettend belangrijk. Dat komt vooral door het schoonheidsideaal dat in de media voorgespiegeld wordt. Veel vrouwen hebben daarbij de voorkeur voor grote borsten en dat gaat zelfs zo ver dat vrouwen op steeds jongere leeftijd voor een borstvergroting kiezen. Helaas blijkt inmiddels dat siliconen borstimplantaten niet zo gezond zijn als gedacht en lopen steeds meer vrouwen tegen problemen aan met hun borstvergroting.

Om borsten is ook veel te doen, het maakt daarbij niet uit of ze groot of klein zijn. Belangrijk is sowieso dat je een goede beha draagt voor optimale ondersteuning en een mooi figuur. Helaas gaat het bij het kopen van een beha vaker fout en maken de meeste vrouwen zich schuldig aan het kopen van de verkeerde beha. Met deze 10 tips voor het kopen van een goede beha maak jij deze fouten niet meer.

 

Deze 10 feiten over borsten kende je nog niet

Je staat er waarschijnlijk nooit bij stil, maar borsten zijn uniek, nooit gelijk en borsten zijn net als sponzen. Meer leuke weetjes over borsten vind je hieronder.

 

1. Uniek

De borsten van een vrouw groeien tijdens de puberteit en zijn niet afhankelijk van het al dan niet voortplanten. Dit onderscheidt de mens van bijvoorbeeld dieren, die alleen borstgroei kennen indien er sprake is van dracht.

 

2. Borstgrootte wordt bepaald door genen van moeder en vader

Een meisje wordt niet geboren met volgroeide borsten, deze zullen pas in de loop van de puberteit vorm aannemen en groeien. Dat gebeurd rond de leeftijd vanaf 9 – 17 jaar. Hoe groot je borsten worden is genetisch bepaald door de genen van de moeder EN de vader.

 

3. Gewicht

Gemiddeld weegt een borst tussen 200 – 250 gram. En hoe groter de borsten hoe meer gewicht je bij je draagt. Zo kan een cup E al gauw een gewicht betekenen van 1 – 1,5 kilo.  Bij een zwangerschap en rond de menstruatiecyclus kan dit gewicht echter behoorlijk variëren en toenemen. Tijdens een zwangerschap kan er sprake zijn van een verdubbeling, terwijl er voor, tijdens en na de menstruatie een schommeling van 14% in het gewicht plaats kan vinden.

 

4. Mannen en vrouwenborsten

Het is slecht gesteld met het concentratievermogen van de man indien er ook maar ergens sprake is van een ontblote borst. De man zal hierdoor dusdanig afgeleid worden dat hij zich niet meer zal kunnen concentreren op de werkzaamheden.

 

5. Ongelijk

Geen enkele borst is aan een andere identiek. Onderling kunnen borsten tot wel 4 cm verschillen (dit is 1/5 van een cup). Hierover hoeft je je als vrouw echter geen zorgen te maken. Pas als er sprake is van afwijkende vormen of putjes in de borsten moet je de hulp van een dokter inschakelen (geldt natuurlijk ook voor een voelbare knobbel in de borst).

 

6. Opgewonden

Borsten zullen in geval van seksuele opwinding groeien. Helaas is dit maar van korte duur, maar feit is dat je tijdens het vrijen net iets grotere borsten hebt dan normaal.

 

7. Steeds jonger

Dankzij een ongezond voedingspatroon en het binnenkrijgen van bepaalde hormonen en chemische stoffen via het eten ontwikkelen meisjes op steeds jongere leeftijd borsten. Behalve dat meisjes sneller borsten krijgen, worden meisjes ook op veel jongere leeftijd jonger ongesteld dan vroeger.

 

8. Moedermelk bevat stof die identiek is aan cannabis

Veel mensen zullen hier wellicht van schrikken, maar de stof endocannabinoïden die ook voorkomt in marihuana (cannabis) is noodzakelijk voor baby’s om de honger te stimuleren. Bovendien bevorderen deze stoffen de groei en ontwikkeling van de kleine spruit.

 

9. Borsten als sponzen

Net als sponzen kunnen borsten stoffen opnemen, waarbij voor het lichaam schadelijke stoffen zoals benzinedampen, kwik, sigarettenrook en uitlaatgassen schade aan kunnen richten. Deze stoffen kunnen er ten slotte voor zorgen dat zich borstkanker gaat ontwikkelen. Bovendien zal een moeder deze giftige stoffen via borstvoeding doorgeven aan haar zuigeling.

 

10. Roken veroorzaakt hangborsten

Dat roken slecht voor de gezondheid is, is al lang bekend. Maar waar veel vrouwen wellicht niet bij stilstaan is het feit dat roken hangborsten veroorzaakt. Dit komt omdat de schadelijke stoffen in sigaretten de elastine in de borst aantasten. Hierdoor gaan deze sneller dan gewoonlijk hangen. Wil je dus geen hangborsten, dan moet je stoppen met roken.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in