boek je vakantie bij de ANWB

Veel mensen denken dat als je voor een dubbeltje geboren bent nooit verder kunt komen. Toch is dit niet waar. Rijk worden is namelijk een keuze die je (indirect) kunt beïnvloeden. Dit zijn 8 redenen waarom jij nog niet rijk bent.

 

Inhoud

Rijk zijn: maakt geld wel gelukkig?

In onderstaand artikel kijken we vooral naar rijk zijn met geld. Rijk zijn omvat echter nog zo veel mee. Een goede gezondheid is bijvoorbeeld met geen geld in de wereld te koop. Dat geldt ook voor echte liefde en het hebben van een gezin. In het welbekende programma Steenrijk, Straatarm zie je ook altijd dat echt geluk niet afhangt van de hoeveelheid geld die je hebt.

Aan de andere kant wordt wel elke keer duidelijk dat geld weliswaar niet gelukkig maakt, maar het leven wordt er wel een stukje makkelijker door. Je hoeft immers niet elk dubbeltje om te draaien, je hoeft niet elke keer nee te zeggen en bovenal hoef je niet meer wakker te liggen om na te denken hoe je het einde van de maand nu weer moet halen. Dus: geld maakt niet per se gelukkiger, wel gemakkelijker.

 

8 Redenen waarom jij nog niet rijk bent

Veel mensen vinden talloze redenen waarom ze (nog) niet rijk zijn. Dat varieert van: het heeft nooit meegezeten in mijn leven tot ik ben niet slim genoeg om rijk te worden. Misschien herken jij je wel in onderstaande redenen waarom jij nog niet rijk bent.

 

1. Geen konkrete doelen stellen

Natuurlijk wil iedereen rijk worden of op zijn minst meer geld hebben, maar om alleen rijk worden tot je doel te maken zal je nergens brengen. Je moet een konkreet doel hebben waar je naar toe kunt werken. En dat moet je zo visueel mogelijk maken en dan heb ik het niet over visualiseren dat je rijk wordt en dan maar een afwachtende houding aannemen.

Met visueel wordt bedoelt: stel een concreet financieel plan op om je doel te behalen. Inclusief verwachte kosten, posten waarop je kunt besparen, maar ook dingen als onverwachte veranderingen in je leven of bijvoorbeeld exacte doelen wat betreft je uitgaven om optimaal te besparen.

Als je eenmaal een plan op hebt gesteld is het van groot belang om je hieraan te houden.

 

2. Geen zelfdiscipline

Dit ligt in het verlengde van de vorige tip, want zonder zelfdiscipline is de kans groot dat je je plan na verloop van tijd loslaat en weer vervalt in oude patronen. Discipline en controle gaan hand in hand met elkaar. Controleer je eigen uitgavenpatroon inclusief impulsaankopen bij de Action, Primark en andere low budget winkels en doe er iets aan. Als je zelf niet sterk en gedisciplineerd genoeg bent: zorg dat je een stok achter de deur hebt, iemand die met je meekijkt en de teugels strak in handen houdt.

Je uitgaves moeten (veel) minder zijn dan je inkomsten, want daarmee zet je de eerste stap naar rijkdom.

 

3. Niet meer uitstellen

Een veel gehoorde reden is dat mensen zeggen dat ze morgen aan de slag gaan. Ook zo een leuke als het nieuwjaar is maken mensen allerlei voornemens die binnen de kortste keren weer vergeten zijn. Het geheim van succesvolle mensen die rijk zijn is dat ze dingen niet uitstellen tot morgen, maar vandaag nog aan de slag gaan. Er bestaat niet zoiets als afwachten op het juiste moment. Het enige juiste moment is NU.

 

4. Negativiteit

Het is heel makkelijk om in een neerwaartse spiraal terecht te komen als alles tegen lijkt te zitten en je niet weet hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen. Toch zal je hiermee geen steek verder komen. Sterker nog: als je negatief bent, dan straal je dat ook uit naar andere mensen. Dit heeft tot gevolg dat je veel minder snel open deuren zult krijgen en de kans om rijk te worden minimaliseert. Positieve mensen trekken de aandacht en trekken positiviteit naar zich toe. En soms is dat net voldoende om in de juiste richting geduwd te worden en vooruit te komen in het leven.

 

5. Kiezen voor de juiste partner

Voordat je nu denkt: zie je wel, het is de schuld van mijn partner, nee, de eerste die je aan moet wijzen ben jezelf. Als er überhaupt al sprake kan zijn van een schuldige. Een goede partner brengt echter positiviteit, extra inkomen en harmonie met zich mee. En zoals je eerder al las is positiviteit iets dat je een stapje dichter bij je doel om rijk te worden kan brengen.

Ben je ongelukkig in je relatie dan heeft dat een groot effect op je leven. Denk daarbij aan ongelukkig zijn, depressiviteit, het gevoel hebben dat je gefaald hebt en in sommige gevallen zelfs verdriet en rouw om dingen die er niet zijn.

8 Redenen waarom jij nog niet rijk bent bitcoin

6. Geen risico’s durven nemen

Vraag het willekeurig welk succesvol persoon: vaak begint de droom naar werkelijkheid met het nemen van een (bepaald) risico. In je comfortzone blijven hangen heeft natuurlijk wel zijn voordelen, maar zorgt er ook voor dat je nooit vooruit zult gaan. Als je geen risico durft te nemen, zul je gegarandeerd niet rijk worden (oke, tenzij je een rijke suikeroom of -tante hebt en je ineens aangewezen bent als de erfgenaam).

In de meeste gevallen zul je (een beetje) risico moeten nemen wil je rijk worden. Natuurlijk moet je daarmee voorzichtig zijn en niet te buitensporige risico’s nemen. Als je niets riskeert kun je niets winnen. Soms moet je de sprong in het diepe gewoon nemen. Let er wel op dat je niet te roekeloos wordt! Neem geen onnodige risico’s, maar doordachte stappen om je geld te laten groeien. Denk hierbij aan kleine investeringen in bit- of altcoins. Er zijn zelfs websites waar je gratis coins kunt verdienen door deel te nemen aan quizzes.

 

7. Ga met de juiste mensen om

Een bekend spreekwoord luidt niet voor niets: waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Het is de mens eigen om in de eigen kring te blijven. Verder te kijken dan je eigen kringetje kan heel onwennig en zelfs eng aanvoelen. Toch is het goed om een netwerk op te bouwen van mensen die succesvol en ambitieus zijn.

 

8. Geen passie hebben

Mensen die ergens een passie voor hebben trekken mensen aan. Want passie en enthousiasme zijn aanstekelijk. Dit zorgt ervoor dat je de juiste mensen aantrekt. Mensen die je vooruit kunnen helpen in je leven, ervoor kunnen zorgen dat je meer geld binnenkrijgt. Passie zorgt ervoor dat je makkelijker je doelen kunt bereiken en laat ook zien hoe ver je bereid bent om deze doelen te realiseren.

 

Als je bovenstaande tips opvolgt, dan heb je de eerste stappen naar een succesvol en rijk leven gezet. En wie weet kun je binnenkort al je eerste doel afstrepen en je eerste succes vieren!

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Wat een goede tips! Geld maakt inderdaad niet gelukkig maar het is toch gemakkelijker. Winkels zoals Action zijn best gevaarlijk omdat je er vaak met meer spullen buiten komt dan de bedoeling was. Ik maak me er ook schuldig aan hoor, want ik vind het leuk om er regelmatig eens rond te lopen (en geld op te doen).

    • Hahaha… ja Action is voor veel mensen een probleem. Ik hou zelf niet van shoppen, dus gebeurd niet vaak dat ik meer koop dan nodig 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in