boek je vakantie bij de ANWB

Wil je er even tussenuit? Een weekendje weg of een midweek vakantie vieren? Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg is op en top genieten. Ontdek alles over dit prachtige vakantiepark en lees wat mijn ervaring is met een weekendje vakantiepark Kasteeldomien de Cauberg.

 

Inhoud

Landal GreenParks meer dan 100 vakantieparken om uit te kiezen

Of je nu een weekendje weg wil, een midweek of een hele week wil genieten van je vakantie, bij Landal GreenParks heb je de keuze uit meer dan 100 parken. Deze vakantieparken vind je voor het grootste deel in Nederland, maar ze hebben ook parken in het buitenland. Ideaal als je in België, Oostenrijk, Zwitserland, Tjechië, Hongarije, Denemarken of het Verenigd Koninkrijk wil genieten van een verblijf in een vakantiepark. Bovendien kun je kiezen voor een verblijf bij Landal Duitsland.

 

Landal Vakantiepark Kasteeldomein de Cauberg

De parken verschillen heel erg. Zo heb je parken waar avontuur en activiteiten met het gezin centraal staan, maar ook parken waar je je onder kunt dompelen in luxe. Dat laatste geldt zeker voor Landal Kasteeldomein de Cauberg. Een mooi vakantiepark in het prachtige Zuid-Limburg, in de stad Valkenburg.

Het prachtige vakantiepark ligt vlakbij het centrum van de stad Valkenburg op de Cauberg. Het park heeft de beschikking over verschillende appartementen en villa’s tot wel 10 personen. Ideaal als je met familie op vakantie wil gaan. Wat de villa’s betreft heeft Landal GreenParks heel hard gewerkt om te innoveren. Zo kun je onder andere een villa huren met een overdekte veranda of een veranda met een Green Egg barbecue, een wellness villa met jaccuzzi of een culinaire villa. Ook de ‘gewone’ villa’s bieden genoeg luxe en comfort. Zo zijn sommige villa’s voorzien van een sauna en beschikken alle villa’s over twee badkamers.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten vakantiepark

 

Aan luxe dus geen gebrek als je kiest voor een villa. Overigens zijn ook de appartementen van alle gemakken voorzien.  Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een 4- persoons appartement huren of je kiest voor een 10-persoons villa. Voor sommige appartementen en villa’s geldt dat je je huisdier mee mag nemen. Het park is niet geschikt voor groepen jongeren t/m 25 jaar, houd hier rekening mee.

Wat de faciliteiten betreft heeft het vakantiepark de beschikking over één restaurant, De Zoete Zoen. Hier kun je zowel ter plaatse eten als eten afhalen. Verder zijn er verdeeld over het park een aantal speeltuinen voor de kinderen en is er een insectenhotel. Verder kun je er fietsen huren. Dat laatste is ontzettend tof om te doen, zeker omdat Valkenburg door zijn heuvelachtige landschap uitstekend geschikt is voor wielrenners en mountainbikers.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten speeltuin
Speeltuin voor de kinderen

Leuk weetje: op het park staat alles in het teken van de wielersport. Je vindt er naambordjes van bekende wielrenners, bekende wielrenners zijn op het park geweest en als fietser kun je ook op het vakantiepark rondjes rijden.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten straatnaam

 

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten

Afgelopen weekend mochten we genieten van een weekendje weg bij Landal Kasteeldomein de Cauberg. Wij waren nog nooit in Zuid-Limburg geweest, dus dit was al spannend. Voor mijn man was het eigenlijk een beetje terug naar de roots van zijn (overleden) vader, want die kwam uit Limburg (Venlo).

Omdat er nog gewerkt moest worden, kwamen we vrijdag pas om 20:00 uur aan op het park. De aankomst was direct een leuke binnenkomer omdat alles in aanloop naar de kerst al helemaal versierd is. Ik was er zelfs bijna aan voorbij gereden, omdat ik dacht dat de entree bij een kerstmarkt of zo hoorde.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten ingang
Mooi verlicht in de avond

 

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten ingang overdag
Zo ziet de ingang er overdag uit

We verbleven in een luxe 6-persoons villa voorzien van sauna, bubbelbad en zonnehemel. Twee badkamers, een open haard en maar liefst 3 slaapkamers maakten het geheel compleet. De sauna was erg in trek en een weldaad voor de huid. Hier hebben we dus goed gebruik van gemaakt. Er was een boodschappenpakket klaar gezet, zodat we daar geen omkijken naar hadden.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten sauna
Sauna

 

Ook beddengoed, handdoeken, theedoeken enz. waren allemaal klaar gezet, lekker makkelijk en minder gesjouw en geregel vanuit huis. De bedden liggen heerlijk en tot het moment dat ik wakker werd met migraine heb ik echt heerlijk geslapen. Ook de rest was zeer tevreden over de bedden. De kussens zijn wel aan de hoge kant, dus slaap je liever op een platter kussen: neem dan je eigen kussen van thuis mee.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten slaapkamer
Een van de drie slaapkamers (op de begane grond, met eigen tv en douche/badkamer)

Ons ontbijt voor zaterdag en zondag was vastgelegd in de vorm van broodjes die tot aan huis bezorgd werden. De tas met broodjes werd elke dag netjes om 9:00 uur aan de deur gehangen, dus niemand heeft aangebeld (erg handig met jong volwassen kinderen die het liefst een gat in de dag slapen). Overigens viel dat uitslapen wel mee, want we wilden heel veel doen die twee dagen dat we er waren.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten ontbijt
Lekker ontbijten

Helaas viel dat zaterdag behoorlijk tegen, aangezien ik in de vroege ochtend al wakker werd met migraine. Uiteindelijk zijn we alleen wezen lunchen en hebben we de kerstmarkt in de gemeentegrot kunnen bezoeken. Daarna hebben we nog even Santa’s Village bezocht, waar ik een zakje echte Duitse Gebrannte Mandeln heb gekocht (ik hou niet van zoet, maar dit… dat zijn jeugdherinneringen aangezien ik van oorsprong uit Duitsland kom). Helaas was dit echt het maximale wat ik aankon (met veel pijn in mijn hoofd, maar ik wilde niemands uitje vergallen).

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten kerstsfeer
Op het vakantiepark

Het vakantiepark is de perfecte uitvalsbasis voor alle kerstmarkten die rond deze periode in Valkenburg georganiseerd worden. Vanuit het vakantiepark loop je binnen een kwartier naar het centrum (wel een flinke berg af en op de terugweg een flinke berg op). Daar kun je de verschillende grotten en markten bezoeken. De binnenstad van Valkenburg is overigens het hele jaar door ontzettend leuk om te bezoeken. Hier vind je heel wat historische gebouwen of overblijfselen ervan. De grotten zijn ook te bezoeken als er geen kerstmarkten zijn (veel plekken wel alleen onder begeleiding van een gids, want je kunt er goed verdwalen en ontvangst heb je in de grotten niet).

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten mergelgrot
Bezoekje gebracht aan de Mergelgrot

Overigens zie je in het centrum nog de overblijfselen van de watersnoodramp die zich daar afgelopen zomer heeft voltrokken. Alhoewel de meeste ondernemers weer vol aan de bak zijn en alles zo goed als mogelijk op is geknapt, zijn er her en der nog steeds bedrijven die bezig zijn met opknappen en herstellen. Tijdens onze wandeling door het centrum zagen we ook bij sommige gebouwen met strepen aangegeven hoe hoog het water stond. Dat was heel raar en onvoorstelbaar, vooral omdat de Geul (rivier) nu ontzettend laag stond en meer weg had van een snelstromende beek (zeker de gedeeltes die door de stad stromen).

Het park zelf is niet al te groot en lekker overzichtelijk. Er zijn verder weinig faciliteiten, maar je kunt naar Thermae 2000 dat iets verderop ligt en gebruik maken van het zwembad in Maastricht. Eigenlijk zouden we zaterdagavond naar het restaurant gaan (de Zoete Zoen) om te eten, maar door de nieuwe maatregelen hebben we het omgegooid naar een gourmetavond in ons vakantiehuis. Dat was minstens net zo gezellig en vooral heel erg lekker. Iedereen kon zijn eigen dingen maken en eten. Gourmetstel, vlees, groente, sauzen, salades en brood konden we gewoon via het restaurant regelen, dus dat was mooi meegenomen.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten gourmet

Zondag hebben we vooral veel gelopen, we zijn nog naar de Mergelgrotten gegaan, hebben Winter Wonderland bezocht (hier komt nog een apart artikel van, zodat je ziet wat er in Valkenburg allemaal te zien en te doen is) en hebben we de Route d’Amuse gedaan.

Zondagavond hebben we genoten van een afhaaldiner van het restaurant voordat we in de auto stapten om de lange weg naar huis te rijden. Alhoewel het afhaaldiner veel weg had van fastfood was de smaak heel anders, vers en lekker. Ik had een halve haan en deze was echt perfect van smaak. Niet zo uitgedroogd zoals dit vaak het geval is als je kip bij een snackbar haalt.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten afhaaldiner

Al met al hebben we genoten van ons weekendje weg, het voelde echt als een minivakantie in eigen land. Zoek je een leuke plek voor een weekendje weg? Of wil je er even tussenuit tijdens de vakantie? Dan kan ik je Landal Kasteeldomein de Cauberg van harte aanraden.

Vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg op en top genieten kerst

 

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in