Top 10 Moederdag cadeau ideeën en tips speciaal voor mannen

Ons bestaan hebben we te danken aan onze moeder, daarom is het belangrijk om onze moeder zeker die ene speciale dag in het jaar eens extra in het zonnetje te zetten, hoewel dit geen vrijbrief is om haar de rest van het jaar te verwaarlozen. In dit artikel een aantal ideeën en tips om moeder eens extra te verwennen op zondag 14 mei 2017, Moederdag, speciaal voor de mannen. Waarom speciaal voor de mannen? Mannen zijn misschien iets minder creatief en hebben soms net wat extra tips en ideeën nodig, maar natuurlijk kunnen vrouwen ook ideeën opdoen met deze tips.

 

1. Bloemen

Al hoewel het op het eerste gezicht een zeer afgezaagd idee lijkt, is niets minder waar. Elke vrouw houdt immers van bloemen, maar dat is niet zozeer waar het met Moederdag om gaat. Op Moederdag gaat het erom de juiste bloemen te kiezen. Een vrouw kan zo zien of het om een doorsnee, alledaags boeket gaat of om een boeket dat met liefde samen is gesteld, met wellicht wat duurdere bloemen.

Als je de bloemen ook nog eens op een prominente plek in huis neerzet, dan zal men moeder er helemaal blij mee maken. Overigens is de gedachte achter het geven van bloemen even simpel als duidelijk: bloemen zijn mooi, moeder zijn is mooi en mooie dingen verdienen het bij elkaar te zijn.

 

Moederdag cadeau bloemen

2. Kaarsen

Veel vrouwen houden van het schemerige, romantische licht van een kaars, genoeg reden dus om moeder een kaars te geven voor Moederdag. Let bij de keuze van de kaars niet alleen op de kleur, maar ook op de vorm en eventueel de toegevoegde geur. Tip: kijk eens rond in haar huis en stem de kleur af op de inrichting/stijl van het interieur.

 

Moederdag cadeau kaarsen

 

3. Een kadobon/cadeaubon

Niet een zeer origineel cadeau op het eerste gezicht, vandaar dat ik dit nader toe zal lichten. Moeders zijn voor een groot deel van hun leven bezig te shoppen voor anderen (man, kinderen, cadeautjes voor anderen enz). Zelden zal een moeder uitgebreid gaan shoppen voor zichzelf. Vandaar het idee om haar met Moederdag een kadobon te geven van haar lievelingswinkel.

Hiermee kan zij dan naar hartelust iets voor zichzelf aan schaffen. Tegenwoordig kun je ook een online code aanvragen om zodoende online te gaan shoppen. Met een kadobon sla je de plank nooit mis: moeder kan namelijk zelf kiezen wat zij wil hebben en een miskoop is dan ook uitgesloten.

 

moederdag cadeau cadeaubon

 

4. Kadomand – Cadeaumand

Koop een mandje en doe hierin luxe goederen om moeder eens extra te verwennen. Dat kan een mand zijn vol luxe etenswaren, leuke hobbyspullen of bijvoorbeeld leuke bakspullen. Stem de cadeaumand af op een hobby van je moeder en verras haar dit jaar.

 

Moederdag cadeau cadeaumand

 

4. Spa verwendag thuis

Een ander idee voor Moederdag is het geven van een mand vol leuke verzorgingsspullen voor thuis. Misschien beschikt moeder over een bad, dan kan ze verwend worden met een lekkere badschuim, scrub voor het lichaam, een lekker geurtje. Kortom alles waarmee moeder een heerlijke verwendagje voor zichzelf in kan plannen. Naast moeder is ze ook nog eens gewoon vrouw en daar mag ze best wel eens extra bij stil staan.

 

Moederdag cadeau spa thuis

 

5. Decoratie voor in huis – huisdecoratie

Of het nu gaat om een nieuw vloerkleed, een plaid voor op de bank of een leuk voetenbankje. Moeder zal er blij mee zijn, als ze iets leuks voor in huis voor Moederdag kado krijgt. Let hier ook weer op dat het past bij haar smaak en de stijl van het huis.

 

Moederdag cadeau decoratie

 

6. Een lekker cadeau

Moeder mag op deze speciale dag voor haar best verwend worden met iets lekkers. Een heerlijke doos bonbons, haar lievelingskoekjes, chocolade waar moeder dol op is of gewoon van alles wat. Laat moeder ook maar eens heerlijk genieten van iets lekkers, zonder dat ze op de kilo’s hoeft te letten. Bovendien is chocolade niet zo ongezond als aanvankelijk werd gedacht.

 

Moederdag cadeau lekkers

 

7. Geef een plantje – zeg het met bloemen

Wie liever geen bloemen aan zijn moeder geeft, kan er natuurlijk ook voor kiezen om moeder te verwennen met een leuke plant. Dat mag een plant voor in de tuin zijn of een plant voor in huis (TIP: een orchidee!). Zorg er dan wel het liefste voor dat het een bloeiende plant is, dat geeft net wat extra kleur aan Moederdag.

 

moederdag cadeau plant

 

8. Een lekker geurtje – Parfum

Dit is wel een enigszins riskant idee, aangezien je hier volledig zeker moet zijn dat je het juiste geurtje voor moeder koopt. Wellicht is een kijkje in de slaapkamer voldoende om te weten waar moeders voorkeur naar uitgaat. Voor wie de lievelingsgeur van zijn moeder kent is het een ideaal kado.

 

moederdag cadeau parfum

 

9. Spa verwenarrangement

Er zullen maar weinig moeders zijn die dit kado niet op prijs zullen stellen: een heerlijk spa verwenarrangement. Een dag waarop moeder eens een hele dag kan relaxen, zonder man en kind(eren) om haar heen. Na een dagje verwennen zal moeder er ook weer met nieuwe energie en frisse moed tegenaan kunnen. Een ideaal kado voor Moederdag! In plaats van een spa verwenarrangement kun je ook een floatsessie cadeau geven. Zeker leuk als je moeder nog geen ervaring met floaten heeft.

 

moederdag cadeau spa arrangement

 

10. Zelf maken Moederdag cadeau

Een leuk zelfgemaakt Moederdagcadeau maken kan natuurlijk ook. Wat dacht je van een versierde bloempot (ideaal voor kleine kinderen) of een zelfgemaakte kaars? Voor meer leuke DIY cadeautips of recepten kijk dan eens rond op: zelfmakentips.nl

 

Moederdag cadeau DIY regenboog kaars

 

De volgende cadeaus zijn absolute missers

Naast alle bovenstaande ideeën ook nog een opsomming van zaken die absolute missers zijn en vermeden dienen te worden:
Huishoudelijke artikelen: dit is niet alleen afgezaagd, maar botweg een klap in het gezicht van de moeder, omdat het weer eens de rol van de moeder benadrukt (het huishouden is voor haar). Hierop is wel een uitzondering: een luxe product waarmee het huishouden makkelijker wordt, zoals bijv. een vaatwasser, een droger, een luxe cappuccino apparaat en dergelijke
– Iets kado geven dat al lang vervangen had moeten worden onder het mom van: ‘twee vliegen in één klap’. Dit geeft aan dat het wel zo handig is om moeder iets kado te geven wat toch nodig is, NIET DOEN!
– Een familiedag uit plannen als moeder toch al elke dag veel aan haar hoofd heeft. Moederdag is speciaal voor moeder: laat haar beslissen!
–  Geld geven, zodat moeder zelf iets uit kan zoeken. Dit getuigt van stijlloosheid en laat zien dat men geen moeite wil doen voor moeder.

 

Heb jij al een cadeau voor je moeder gekocht voor Moederdag? Of weet je al precies wat je gaat kopen? Laat het me weten in de reacties.

“All that I am or ever hope to be, I owe to my angel Mother.” -Abraham Lincoln

 

Post Author: anja

anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

18 reacties op “Top 10 Moederdag cadeau ideeën en tips speciaal voor mannen

  Hillybillybeauty

  (24 april 2017 - 16:47)

  Ik zou deze aan mijn man moeten laten zien! Hihi. Voor mijn moeder ga ik ook nog iets leuks aanschaffen. Blijft toch altijd leuk om elkaar te verwennen.

   anja

   beheer

   (24 april 2017 - 17:00)

   Gewoon doormailen naar je man 😉 hint hint… Inderdaad, elkaar verwennen is leuk

  Mariëlle | Me-licious

  (24 april 2017 - 18:51)

  Handige tips! Mijn moeder maak ik altijd blij met een bloemetje het liefst een orchidee. Cadeaubonnen daarentwgen vergeet ze altijd. Hihi!

   anja

   beheer

   (24 april 2017 - 18:56)

   Hahaha… ik vind bloemen en orchideeen ook geweldig.

  mieke | mieksmind

  (24 april 2017 - 20:29)

  Wel een beetje standaard cadeau tips 🙂 ik probeer altijd wat origineels te bedenken en iets persoonlijks wat echt bij mijn moeder past. cadeau’s zijn altijd lastig voor een ander, zelf heb ik altijd een vol lijstje hihi

   anja

   beheer

   (24 april 2017 - 21:02)

   Daarom is het ook een lijst voor mannen 🙂 Overigens kun je met bepaalde tips er een persoonlijk en origineel cadeau van maken (cadeaumand) en een cadeau zelf maken is ook origineel (al is dat meer iets voor kinderen). Ik vind het nooit lastig om een cadeau voor een ander te bedenken, maar als ik zelf gevraagd wordt heb ik nooit een idee

  Dhini

  (24 april 2017 - 21:49)

  Geef mij een parfum dat word ik blij van.

   anja

   beheer

   (24 april 2017 - 23:10)

   Dat zal voor veel vrouwen gelden denk ik

  Thomas Culinair

  (25 april 2017 - 13:24)

  Leuke tips, dit wordt de 2e moederdag als oma, dus een fotocadeau doet het dan zeker goed!

   anja

   beheer

   (25 april 2017 - 14:41)

   Wat leuk! Fijne moederdag alvast

  Gwendolyn

  (25 april 2017 - 15:57)

  Wat een top ideetjes!
  Ik had nog helemaal niks, maar heb nu wel wat leuke ideetjes!
  Gwendolyn onlangs geplaatst…Throwback tag!My Profile

   anja

   beheer

   (25 april 2017 - 16:27)

   Wat fijn dat je iets aan mijn tips hebt 😉 Heel veel plezier alvast op Moederdag

  Dyonne Bakker

  (25 april 2017 - 16:49)

  Wat een leuke ideetjes! Dit jaar heb ik moederdag en haar verjaardag in een keer gedaan met een groot cadeau!

  […] Bloemen en planten zijn niet weg te denken uit ons leven: of het nu om een verjaardag, huwelijk, moederdag of om een extraatje gaat, bloemen en planten horen bij ons. Je vindt deze in verschillende […]

  […] of lekker cadeau. Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Lees dan mijn blog met daarin de top 10 moederdag cadeau ideeën en tips speciaal voor mannen. Natuurlijk kun je je moeder ook meenemen naar een leuk uitje of evenement. Hieronder vind je tal […]

  […] uitstek om alle moeders in het zonnetje te zetten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een (duur) cadeau voor Moederdag aan te schaffen, maar vaak zijn het juist de kleine dingen die een moeder blij maken. Een leuke […]

  […] je nog geen cadeau voor Moederdag? Verras moeder met een lekkere picknick op moederdag op zondag 13 mei 2018. Je hebt bovendien de […]

  […] vinden van het juiste cadeau voor een vrouw, heb ik een speciaal artikel geschreven met daarin de top 10 moederdag cadeaus speciaal voor mannen. Als vrouw kun je je zoon natuurlijk ook een hint geven door dit artikel met hem te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.