boek je vakantie bij de ANWB

Wil je een weekendje weg met je partner, een vriendin of je volwassen kind? Dan kan ik je een verblijf bij hotel de Harmonie Giethoorn in het Venetië van Nederland van harte aanbevelen. Het is een adults only hotel, dus niet geschikt voor kinderen.

 

Waarom Giethoorn op je to see lijst moet staan

Veel mensen waarderen het eigen land niet echt als het op vakantie aankomt. Natuurlijk wil iedereen het liefst naar het buitenland om daar op ontdekkingstocht te gaan. Aan de andere kant: er zijn ook genoeg mooie parels te vinden in Nederland. Tot die ondergewaardeerde plekken behoort Giethoorn.

Giethoorn staat ook wel bekend als het Venetië van Nederland en dat is niet voor niets. Net als in het Italiaanse Venetië heb je hier geen straten, maar grachten. Oké, er zijn wel wat straatjes, maar dat zijn echt hele smalle weggetjes. Daarnaast zijn er heel veel bruggetjes en de huizen die je hier vindt zijn authentiek en pittoresk.

Het dorp Giethoorn maakt deel uit van natuurpark de Weerribben-Wiede, waardoor je hier kunt genieten van unieke flora en fauna. Om het dorp zelf te zien kun je het beste een boot huren om over de grachten te varen. Je hoeft overigens niet bang te zijn: mocht je onverhoopt uit de boot vallen (nagenoeg onmogelijk tenzij je iets geks doet) het water is zelfs bij het Giethoornse meer niet dieper dan 80 cm!

Hotel de Harmonie Giethoorn grachten

 

Hotel de Harmonie Giethoorn in het Venetië van Nederland

Alhoewel Giethoorn prima in één dag te zien is, kun je er ook een nachtje slapen aan vast plakken. Ideaal als je wat verder moet reizen of als je een weekendje weg op de planning hebt staan. Wil je bootje huren en overnachten makkelijk met elkaar combineren? Dan kun je een overnachting bij Hotel de Harmonie boeken.

Dit is een fijn adults only hotel met restaurant en de mogelijkheid om direct een boot te huren. Met het bootje kun je er zelf op uitgaan. Voor een grotere groep hebben ze ook de mogelijkheid om een groot boot te huren met schipper.

Hotel de Harmonie heeft de beschikking over 26 kamers, momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van een nieuw hotel (pal tegenover het huidige complex). Het is geen groot hotel, maar een familiebedrijf en juist dat kleinschalige maakt het aantrekkelijk. Er zijn kamers op de begane grond en op de eerste verdieping. Wil je een beetje uitzicht hebben? Kies dan voor een kamer op de eerste verdieping. Helaas moet je hiervoor wel een trap op, een lift is niet aanwezig.

Alles werkt nog met een ouderwetse sleutel, wat wel eens een verademing is, vooral als je net als ik vaker pech hebt met die ‘handige’ kaartjes.

De kamers zijn ruim, voorzien van een tweepersoons bed, een tv, twee verrijdbare stoelen die lekker zitten, een klein tafeltje, een bureau, een kast en een badkamer met simpele douche. Kleine tip: wil je weten of een kamer echt schoon is? Kijk dan altijd even onder het bed! Daar kom je nog wel eens vieze verrassingen tegen! Gelukkig was dit hier niet het geval: de kamers zijn echt spik en span schoon en netjes.

Hotel de Harmonie Giethoorn kamer

Hotel de Harmonie Giethoorn bureau

Hotel de Harmonie Giethoorn badkamer

Er is zelfs een simpele föhn en een rekje om kleding op te drogen. In de badkamer hangt een dispenser met douchegel (handig als je je eigen douchegel vergeten bent!). De eigenaars zijn vriendelijk en staan je graag te woord om meer uitleg te geven over de omgeving en de mogelijkheden wat je er kunt zien en doen. Het ontbijt is zeer goed verzorgd en er is ruime keuze wat belegd broodjes, beleg, fruit, koffie, thee en nog veel meer.

Hotel de Harmonie Giethoorn ontbijt

Hotel de Harmonie Giethoorn ontbijt 1
Mijn ontbijt

Heb je in de avond honger? Dan kun je terecht in het restaurant. Hier heb je een fijne beperkte menukaart met vlees, vis en vega opties. De bediening is vriendelijk en het eten ziet er goed verzorgd uit en smaakt heerlijk.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in