boek je vakantie bij de ANWB

Heb jij last van broos, droog en glansloos haar? Dan denk je waarschijnlijk dat dit te maken heeft met de gebruikte verzorgingsproducten. Dat kan natuurlijk een oorzaak zijn. Maar grote kans dat jij hele andere fouten maakt tijdens het wassen van je haar. Ontdek nu welke fouten dit zijn!

 

Inhoud

Verzorging van je haren

Goed verzorgde haren zien er gezond uit, glanzen en vormen het puntje op de ‘i’ als het aankomt op je uiterlijk. Niet zo gek dus dat je hier wel wat tijd en effort in wil steken. Dat begint eigenlijk al met de keuze voor de juiste verzorgingsproducten. Bij voorkeur kies je voor natuurlijke haar verzorgingsproducten zonder siliconen, parabenen en dat soort chemische stoffen. Daarnaast is het ook belangrijk om je haren op de juiste manier te wassen. Dat wil zeggen: niet te vaak, niet te weinig, niet te veel producten enz.

Nu we richting zomer gaan is het belangrijk om je routine hierop aan te passen. Want haren verzorgen in de zomer vraagt nu eenmaal een andere routine dan in de herfst en winter. Dat komt niet alleen door de temperatuur, maar ook bijvoorbeeld als je zelf op vakantie gaat en in zoutwater zwemt, dan moet je hier rekening mee houden bij de verzorging van je haren.

 

Broos en pluizig haar? Grote kans dat jij deze fouten maakt!

Denk jij dat je niets kunt verbeteren aan je haarroutine? Maar blijf jij ondanks alles toch broos en pluizig haar houden? Misschien doe je dan onder de douche iets fout.

 

Haren wassen met te heet water

Als je je haren te heet wast dan kan dit desastreuze gevolgen hebben voor je haar. Een te hoge temperatuur onttrekt de nodige vetten en lipiden aan je hoofdhuid. Dit kan ervoor zorgen dat je vette haren of roos krijgt. Aan de andere kant moet je tijdens het wassen ook niet te koud water gebruiken.

Voor optimaal resultaat was je je haren met warm water (dus niet heet!). Voor de laatste spoeling, bijvoorbeeld na het uitwassen van je crèmespoeling, is het noodzakelijk om het haar te wassen met koud water. Dit zorgt ervoor dat de poriën van de huid gesloten worden. Hierdoor bescherm je je hoofdhuid tegen vuil, vet en olie. Bovendien zorgt het koude water ervoor dat je haarschubben sluiten, waardoor je haar meer gaat glanzen.

 

Hardheid van het water

Maar wist je ook dat de hardheid van het water invloed heeft op de uitstraling van je haar? Hard water heeft een hoger gehalte magnesium en calcium. Deze mineralen zorgen ervoor dat de PH-waarde van je huid verandert en deze droger en gevoeliger wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor je hoofdhuid. Hier kun je helaas niet zo veel aan doen, behalve dat je een douchekop aan kunt schaffen die het water filtert en iets zachter maakt.

 

Niet te veel druk zetten met de douchekop

Nu we het toch over de douchekop hebben: een te harde straal is evenmin goed voor je haren (en huid). Alhoewel een harde straal goed aan kan voelen, in verband met het hoge massage effect is het voor je haar minder goed. Kies daarom bij voorkeur voor een douchekop met verschillende standen, zodat je je haar met een zachte straal uit kan spoelen.

 

Wissel af en toe eens van positie

Grote kans dat je je haar altijd op dezelfde manier wast en uitspoelt. Tijdens het uitspoelen is het belangrijk om eens van positie te wisselen. Dus: gooi je hoofd eens voorover om je haar uit te spoelen. Of houd je hoofd een keer naar links en dan naar rechts. Op die manier vergeet je geen enkele plek op je hoofdhuid en dat resulteert in mooier en glanzender haar!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in