boek je vakantie bij de ANWB

Ben je in Duisburg en op zoek naar een heerlijk en betaalbaar restaurant? Dan kan ik je hotspot Haus Kaiserberg in Duisburg aanraden. Vandaag lees je onze ervaringen met dit restaurant.

 

Inhoud

Duisburg Zoo in Duitsland

Een tijd geleden zijn we met z’n allen naar Duisburg Zoo in Duitsland geweest. Makkelijk als je vlak bij de grens met de Duitsland woont, dan worden bepaalde uitstapjes een stuk simpeler. We waren jaren geleden voor het laatst in Duisburg en wilden wel eens zien of er dingen verandert waren. Wil je meer weten over Duisburg Zoo? Lees dan mijn uittips Duisburg Zoo.

Een lange dag in de dierentuin maakt hongerig, zeker als je met kinderen of jong volwassenen op stap bent. Na ons uitstapje moesten we dus op zoek naar een lekker en vooral betaalbaar restaurant. En dat hebben we op goed geluk gevonden: onze keuze viel op Haus Kaiserberg. Dat restaurant ligt op 8 minuten rijden van de dierentuin. Perfect dus als je tot laat in de dierentuin blijft en dan toch snel ergens wilt eten.

 

Hotspot Haus Kaiserberg in Duisburg

Haus Kaiserberg is een Gaststätte in Duisburg. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de letterlijke vertaling van het woord Gaststätte niet helemaal begrijp. Ja, het is een restaurant, maar in de meeste gevallen is het nog zo veel meer dan een restaurant. In de meeste Gaststätte vind je namelijk ook een kegelbaan of andere faciliteiten voor vermaak. Voor Haus Kaiserberg geldt dat je hier in de kelder ook kunt kegelen (TIP!).  Het restaurant kan ook afgehuurd worden voor een feestje. Toen wij er waren was er in een aparte ruimte een feestje aan de gang.

Het restaurant wordt gerund door een familie en dat is te merken als je binnen komt. De sfeer is gezellig en familair. Er zijn verschillende tafels en hoekjes waar je kunt zitten, ideaal ook als je met kinderen komt eten. Het viel me op dat er ook mensen binnenkwamen die schijnbaar eten hadden besteld en dat meenamen. Dit is dus ook een optie. Verder is er een bar waar je kleine hapjes kunt bestellen en kunt drinken. Ze hebben een goede aanloop, getuige het feit dat toen wij er waren veel mensen kwamen, ook stamgasten waar ruim de tijd voor genomen werd.

 

Onze ervaring met eten bij Haus Kaiserberg

De eerste indruk was goed: het restaurant heeft een intieme uitstraling die typisch Duits aandoet. Het personeel (allemaal uit Bosnië en Herzegovina) is bijzonder vriendelijk. We kregen een leuke tafel toegewezen en de menukaart was niet alleen uitgebreid, maar ook zeer betaalbaar. Ik koos bijvoorbeeld voor een Grill Teller (een bord vol met verschillende vleessoorten, rijst en patat en daarbij salade) en was hiervoor slechts 12,50 euro kwijt. Er is voldoende keuze voor jong en oud, dus zeker een aanrader. Mocht je dol zijn op Duitse schnitzels, dan is dit ook een goed adres.

Hotspot haus kaiserberg duisburg in Duitsland 2

Helaas kon mijn dochter haar eten niet helemaal op. Ik vind het weggooien van eten zonde en vroeg of het eten meegegeven kon worden in een bakje (nadat ik zag dat mensen ook eten afhaalden). Dat was geen enkel probleem, er werd zelfs niet raar van opgekeken toen ik deze vraag stelde. Zouden ze in alle restaurants aan moeten bieden. (In Suriname is dat overigens heel gewoon: kun je om welke reden dan ook je eten niet op, dan krijg je dat gewoon in een bakje mee naar huis, tenzij je aangeeft dat je dat niet wilt).

 

Hotspot haus kaiserberg duisburg in Duitsland 1

Het eten was hartstikke goed en de porties groot. Je kunt er dus voor weinig geld goed en veel eten. Aan kinderen is ook gedacht met een speciaal menu. De perfecte hotspot dus als je de dierentuin Duisburg bezocht hebt en daarna nog iets wilt eten.

 

Adres van deze hotspot

Haus Kaiserberg

Hohenzollernstrasse 11

47058 Duisburg

Duitsland

Tel: +49 (0) 203 363 5198

e-mail: info@ haus-kaiserberg.de

 

Openingstijden

Dinsdag – zaterdag vanaf 17:00 uur – 22:00 uur (keuken open)

Zondag en feestdagen 11:30 – 14:30 uur en vanaf 17:00 – 22:00 uur (keuken open)

Maandag gesloten!

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

  1. Ehhh, zijn ze op dinsdag open of gesloten (staat er namelijk 2x tussen)?
    Openingstijden
    Dinsdag – zaterdag vanaf 17:00 uur – 22:00 uur (keuken open)
    Zondag en feestdagen 11:30 – 14:30 uur en vanaf 17:00 – 22:00 uur (keuken open)
    Dinsdag gesloten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in