boek je vakantie bij de ANWB

Hier leer je marshmallows zonder ei zelf maken. De meeste marshmallow recepten bevatten rauw ei, waardoor deze ongeschikt zijn voor (kleine) kinderen en mensen met een verminderde weerstand. Dit recept voor het zelf maken van marshmallows wordt zonder ei gemaakt, waardoor het veilig en lekker is.

 

Inhoud

Marshmallows en spekkies

Marshmallows en spekkies zijn eigenlijk hetzelfde, alhoewel de bereiding en de ingrediënten wellicht iets kunnen verschillen. Spekkies worden voornamelijk zo gegeten, terwijl marshmallows gebruikt kunnen worden in allerlei heerlijke toepassingen zoals in de koffie, geroosterd boven een vuurtje of gesmolten op een cake of taart in plaats van een standaard glazuur. Marshmallows worden net als spekkies hoofdzakelijk gemaakt van suiker, gelatine en water.

 

 

Marshmallows zonder ei zelf maken

Voor het maken van de marshmallows is het belangrijk om de stappen nauwkeurig op te volgen, zodat de spekkies goed lukken.

 

Benodigdheden

Pan

Grote ovenschaal (25 cm)

Zeef

Mixer

Kom

Kopje

Lepel

Diep bord

 

 

Ingrediënten

De onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor het maken van ongeveer 100 stuk marshmallows, ruim voldoende voor een grote zak marshmallows.

Marshmallows zonder ei zelf maken
Bak/kooktijd
30 min
Tijd
30 min
 
Keuken: Amerikaans
Keyword: zoet
Porties: 98
Ingrediënten
 • 2 eetlepels Gelatine 30 gr
 • 120 ml Water KOUD
 • 500 ml Witte kristalsuiker
 • 250 ml Water KOUD
 • 1,25 gr Zout
 • 10 ml Vanille extract
 • Poedersuiker
 • Kleurstof optioneel
Bereiding
 1. Zeef boven de ovenschaal de poedersuiker, zodanig dat de bodem van de schaal helemaal bedekt is met poedersuiker. Zet de ovenschaal vervolgens opzij
  marshmallows zelf maken zonder ei 2
 2. Los de gelatine in het kopje op met 120 ml koud water en zet dit eveneens opzij
  marshmallows zelf maken zonder ei 1
 3. Doe de witte kristalsuiker en 250 ml koud water in de pan en laat dit op middelmatig vuur verwarmen totdat de suiker helemaal opgelost is
  marshmallows zelf maken zonder ei 3
 4. Voeg de opgeloste gelatine toe en breng het geheel aan de kook (niet meer roeren, zodra het mengsel begint te koken!)
  marshmallows zelf maken zonder ei 4
 5. Neem de pan van het vuur en giet het mengsel in de kom. Laat staan, zodat het mengsel deels kan afkoelen
 6. Voeg zout en vanille extract toe
 7. Klop de nog warme vloeistof met de elektrische mixer tot het een zacht mengsel is dat in volume verdubbelt is. Dit zal ongeveer 10-15 minuten duren
  marshmallows zelf maken zonder ei 6
 8. Giet het mengsel in de met poedersuiker bestrooide ovenschaal tot een hoogte van ongeveer 2 cm
  marshmallows zelf maken zonder ei 7
 9. Laat het geheel afkoelen tot het bij aanraking niet meer aan je vingers blijft plakken
 10. Snij de marshmallows nu in kleine blokjes en wentel deze stuk voor stuk door een met poedersuiker gevuld diep bord, Bij het snijden worden de snijvlakken een beetje glibberig, door deze goed door de poedersuiker te wentelen verdwijnt het plakkerige

  Marshmallows zonder ei zelf maken

Tips om te variëren

 • Gebruik in plaats van vanille extract een andere smaakstof
 • In plaats van poedersuiker in de ovenschaal en poedersuiker waarin de marshmallows gewenteld worden kun je ook geraspte kokos nemen (niet vers, maar gedroogd!)
 • Je kunt de marshmallows een leuk kleurtje geven en zelf twee lagen met verschillende kleuren maken
Dokteronline.com
Vorig artikelHotspot Haus Kaiserberg in Duisburg
Volgend artikelEen mooie kalender als cadeau
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recept Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in